Неможе да биде добра понуда и тамам работа ќе биде. Ај малку реално да им појасниме на луѓето.
Јас купив телефон Шаоми Редми А5 за 4000 денари. Тоа е добра понуда. Нов телефон, евтин, не се прави дека е премиум и не се става во ранг со телефони што чинат 500–600 евра. Затоа е добра понуда цена и позиција на пазар си одговараат.
Истото важи и за автомобилите.
Овој автомобил НЕ може да биде добра понуда за 34.000 евра кога во истиот ценовен ранг имаш конкуренција што е светлосни години напред технологија, квалитет, историја, сервис, вредност после продажба. Не можеш непроверен бренд да го продаваш по цена на веќе докажани производители и да очекуваш народот да аплаудира.
Кинеската автоиндустрија сè уште не е таму каде што стигна мобилната индустрија. Додека не се естаблира, ќе остане спореден играч на авто пазарот, колку и да се форсира маркетинг.
Искрено, смешно и потценувачки е да се збори дека 34.000 евра за кинеско, непроверено возило со куп непознаници е „добра понуда“. Добра понуда би била 12–13 илјади евра цена со која ќе ги преплават улиците, ќе стекнат доверба и ќе покажат дека стварно сакаат пазар.Како на пример со телефоните
Ако толку веруваат во производот нека го пуштат по таа цена да речеме 12/13илјади евра , па ќе видиме дали тогаш ќе станат фактор во индустријата и дали воопшто ке се продадат за 34илјади евра мислам хелоу
Што се вози во Кина или Индија мене не ме интересира или колку таму се продава колку ова они уште јадат кучиња и пацови и ке зборуваме за одредени пазарни ауто вредности. Таму нека си ги возат нека си продаваат се додека на Балкан не видиам кинески возила околу 12./13/15 илјади евра па тоа народ се тепа да купува се преплавува улици глава неможеш да помериш од нив до тогаш превара и неквалитет ке бидат . Балкански пазар не се освојува со приказни колку другите возила се лошо а кинески најдобри , туку со докажан квалитет и реална цена и историја.Овие цени се ненормални за кинески возила и јас сакам што побргу да ги снема бидејки направија кванитит на пазарот од колку квалитет во однос на други ауто брендови.
Ко да ми отме из моје душе голфа?!