Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Koliko bi antifriza islo u 539 posto ukupno staje 8.5 litara??Imam 4 litre Selenije za auto pa jel moze taj i u traktor ili???I danas kad sam ispustao vodu po prvi put odkad je traktor kod mene iz bloka je bas curila zardjala voda pa sam se mislio za neki dan da stavim crevo za vodu na hladnjak pa da pustim da curi neko vreme da se ispere ili mora sa nekim sredstvom???I jel bolje kad se ispusti voda zbog smrzavanja da ostanu slavine otvorene ili je bolje da ih zavrnem i dal treba svaki put kad iscuri da posle upalim da radi par sekundi ili ne?I dal mora kod ispustanja vode da bude na ravnom ili je nebitno,ako je na blagoj kosini???
Џиџи ај да видам колку те бидува Да ми кажеш колку литри антифриз ми требат за тракторот Фергусон ИМТ 533 Или некој друг ако знае да ми каже?
не ти треба антифриз дедо ми испушташе водата пред зимо, а ако му требаше некогаш случајно става топла вода го пали и одма има постигнато работна температура и на кај на вожња пак испушта [/quoteЦитат: Sashe90 на 10 Декември 2012, 01:55:23 amне ти треба антифриз дедо ми испушташе водата пред зимо, а ако му требаше некогаш случајно става топла вода го пали и одма има постигнато работна температура и на кај на вожња пак испушта Знам многу што прават така но несакам се да испуштам и пак да ставам. Мојот имаше антифриз но пред некој ден го мерев и беше ногу слаб и го испуштив. Сега сакам пак да му ставам.
не ти треба антифриз дедо ми испушташе водата пред зимо, а ако му требаше некогаш случајно става топла вода го пали и одма има постигнато работна температура и на кај на вожња пак испушта