Автор Тема: kupuvanje na novo vozilo KIA Sportage vs SUZUKI Vitara  (Прочитано 117004 пати)

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 965
    • nobrain.dk
Одг: kupuvanje na novo vozilo KIA Sportage vs SUZUKI Vitara
« Одговори #270 на: 06 Декември 2018, 23:42:20 pm »
Земи си спортаж мака да немаш у следните 10 години со гаранција, братучед ми го има предходниот модел во дубаи само 2.0 моторот и му има направено 400,000 со регуларни сервиси... за квалитет докажани се киа тука нема збор. Јас возам 2018та спортаж 1.6 гди моторот е доволен со оглед на тоа дека возиш сув а не лимузина или спортско ауто... на планински превои си бара понизок пренос на брзина а и боже мој :) а јас искрено сум презадоволен и од потрошња за толкаво тешко возило.. еве слика подоле скопје-приштина-скопје .

Sent from my iPhone using Tapatalk
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2672
« Одговори #271 на: 07 Декември 2018, 11:43:20 am »
Sega znaes kolku najmalce moze da trosi, istanuva da vidis kolku najveke moze da trosi  :)

Отсутен Hdmiusb

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 117
« Одговори #272 на: 07 Декември 2018, 13:18:59 pm »
Уште е жива темава?

Стајте и клуч, сопругата на членов веќе си одбрала кола, незнам што кокодакате за џабе.

Џипче сака жената и чао.

Drugata polovina dade mislenje za boja i sreka se pogodi ista boja. 

Отсутен Hdmiusb

• Јуниор
  • **
« Одговори #273 на: 07 Декември 2018, 13:22:15 pm »
Земи си спортаж мака да немаш у следните 10 години со гаранција, братучед ми го има предходниот модел во дубаи само 2.0 моторот и му има направено 400,000 со регуларни сервиси... за квалитет докажани се киа тука нема збор. Јас возам 2018та спортаж 1.6 гди моторот е доволен со оглед на тоа дека возиш сув а не лимузина или спортско ауто... на планински превои си бара понизок пренос на брзина а и боже мој :) а јас искрено сум презадоволен и од потрошња за толкаво тешко возило.. еве слика подоле скопје-приштина-скопје .
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Sent from my iPhone using Tapatalk

6 Litra na 100 km  na avtopat ,  A kolku ti iskaca  gradska ?? Bidejki i jas go gledam toj motor  1.6gdi benzin 132 konja.

P.S.  dali imas ili mozda bi staval plin preku kia, mislam deka e 850 evra ?

Отсутен Hdmiusb

• Јуниор
  • **
« Одговори #274 на: 07 Декември 2018, 13:23:41 pm »
Od KIA , za ovoj model Sportage 1.6gdi benzin so 132 konja,  nudat i plin opcija.
Toa e okolu  850 evra , no neso se namaluva garancija ili ne vazela.

Dali nekoj ima iskustvo so Sportage na plin.  Dali se isplaka i kolku bi trosel plin?
VO slucaj  10 litra benzin da trosi,  kolku litra ke mu dojde plin?  I me interesira dali e stetno za motorot?

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #275 на: 07 Декември 2018, 13:32:03 pm »
80% на плин 20% на бензин е тој плински уред.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #276 на: 07 Декември 2018, 13:36:54 pm »
На GDi не е поентата да се става плин. Или вози си така, или оди на Дизел верзија ако сакаш помала потрошувачка, и дизелот е еудо 6д најновиот со уреа и исполнува највисок стандард моментално.

Отсутен Hdmiusb

• Јуниор
  • **
« Одговори #277 на: 07 Декември 2018, 13:51:35 pm »
На GDi не е поентата да се става плин. Или вози си така, или оди на Дизел верзија ако сакаш помала потрошувачка, и дизелот е еудо 6д најновиот со уреа и исполнува највисок стандард моментално.

Zosto ne se stava? Nesto radi sistemot ili ne se isplaka

Отсутен 386ka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 873
  • Am386 DX/DXL-40
« Одговори #278 на: 07 Декември 2018, 13:57:14 pm »
Обете. Помала е заштедата во однос на конверзија на MPI автомобил, бидејќи ќе се користи бензин и плин во однос од 20/80.
Исто така, не знам какви се ефектите на плинот врз бензинските дизни, односно дали ќе се создаваат наслаги на нив, без разлика што ќе има комбинирано вбризгување.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #279 на: 07 Декември 2018, 14:10:24 pm »
За 10.000 годишно не гледам поента плин, плус нова кола, плус изгубен гепек, плус потенциални главоболки од евентуални грешки при монтажа.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8689
  • Пичлеме
« Одговори #280 на: 07 Декември 2018, 14:17:37 pm »
Od KIA , za ovoj model Sportage 1.6gdi benzin so 132 konja,  nudat i plin opcija.
Toa e okolu  850 evra , no neso se namaluva garancija ili ne vazela.

Dali nekoj ima iskustvo so Sportage na plin.  Dali se isplaka i kolku bi trosel plin?
VO slucaj  10 litra benzin da trosi,  kolku litra ke mu dojde plin?  I me interesira dali e stetno za motorot?

Со плин гаранцијата е 2 години :)

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1719
« Одговори #281 на: 07 Декември 2018, 14:46:50 pm »
Не знам кој кажа на форумов

"замисли да си кола и да ти стават плин...."

Поубаво точак вози, плин не ставај.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6478
« Одговори #282 на: 07 Декември 2018, 14:52:40 pm »
Друже ти изгледа ептен си на буџет со броени пари. Сакаш џип, сакаш попуст, сакаш најевтино, сакаш плин а сакаш да не троши. Епа не постои такви нешто. Евентуално бмв на водород од 2020.

Овој мотор ако ништо друго можеш да добиеш добри бројки со потрошувачка ако го пазиш, не е класичен 1.6 мпи.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3257
« Одговори #283 на: 07 Декември 2018, 14:56:22 pm »
Друже ти изгледа ептен си на буџет со броени пари. Сакаш џип, сакаш попуст, сакаш најевтино, сакаш плин а сакаш да не троши. Епа не постои такви нешто. Евентуално бмв на водород од 2020.

Овој мотор ако ништо друго можеш да добиеш добри бројки со потрошувачка ако го пазиш, не е класичен 1.6 мпи.

Има на водород од други производители, немора да чека од БМВ...

Отсутен Hdmiusb

• Јуниор
  • **
« Одговори #284 на: 07 Декември 2018, 14:57:19 pm »

:) Plin nikogas ne sum sakal. Tri koli do sega. nitu edna plin. Imam i fobija od toa bocata deka moze da pukne  :)
Cisto vo KIA prodavaa i plinot da mi go prodadat ova ona pa zatoa da si prasam .   A popust normalno 10 saloni gi svrtiv dobiv ceni boli glava od taa kataloska ili akciska. Samo kia se drzese do svoeto no jbg. toa e sto e :)