Автор Тема: Зимски гуми  (Прочитано 1297941 пати)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Одг: Зимски гуми?
« Одговори #450 на: 05 Ноември 2011, 18:02:19 pm »
Супер, значи у град можеме и само со летни гуми, без ланци и не мора да имаш 4 мм шара  ;D А ова важи и за Велес, Берово, Крушево ... ???

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29590
    • CARclub.mk
« Одговори #451 на: 05 Ноември 2011, 18:56:54 pm »
Важи за секаде, само ти требаат ланци во багажник за на автопат.

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #452 на: 05 Ноември 2011, 19:43:55 pm »
@Deni: Што модел се тие Turanza и како се за возење?

@Џиџи: Да да, ставени ми се веќе на бандаши тие Д3, само чекам да му дојди времето. Инаку, мислам дека А3 беа со 5-6 евра поскапи (по гума).
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54948
  • Махер
« Одговори #453 на: 05 Ноември 2011, 19:49:29 pm »
Turancata se ER300, imam veke 3 generacii od tie gumi, i ovaa i prethodnata i pred taa. Site se odlicni spored mene. Mnogu eftini, a solidna marka i performansi. E sea ednava kola ima najeftina dimenzija 195/50/15 i zatoa se tolku eftini. Da e druga dimenzija ke se poskapi mozda. Kako i da e toplo gi preporacuvam. Jas prtisok vozam 2.3 na ednata (dizel) i 2.5 na drugata (benzin) kola. Si ja vrsat svojata rabota odlicno.

Kontinentalot se ozbilno najbolja zimaska guma na svet. Sum kazal 100 pati, i pak ke kazam. :)

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #454 на: 05 Ноември 2011, 19:57:45 pm »
Прашувам бидејќи мојте Bridgestone Potenza RE050A, држат убаво се само се прописно крути. Имаат шарка на нив, првите гуми на колата незнам колку се возени (незнам дали биле употребувани зимски гуми на колата) можно е да ги менувам идното лето затоа прашав.

Сепак, изгледа не за џабе овие моите беа стандардни гуми на Honda S2000, па дури и Porsche ги користеше
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
« Одговори #455 на: 05 Ноември 2011, 20:10:50 pm »
Супер, значи у град можеме и само со летни гуми, без ланци и не мора да имаш 4 мм шара  ;D А ова важи и за Велес, Берово, Крушево ... ???

Абе тука веќе мислам дека не е селективен, ама од берово и крушево, ако запалиш кола, гарант ќе завршиш на пат надвор од населено место :) Нема ваљда во крушево да палиш кола „за низ град“ :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8870
« Одговори #456 на: 05 Ноември 2011, 20:19:08 pm »

Абе тука веќе мислам дека не е селективен, ама од берово и крушево, ако запалиш кола, гарант ќе завршиш на пат надвор од населено место :) Нема ваљда во крушево да палиш кола „за низ град“ :D

Секој со среќата на снег :D а баш за берово и крушево не би палел кола освен ако има зорт

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11735
  • Архитект
« Одговори #457 на: 05 Ноември 2011, 21:17:32 pm »
И кај мене ќе се менуваат од Dunlop SP 2050 Sport - пластично гомно

Во овие Tigar WinterA или Winter1 незнам како е точно. Изгледа овде само јас со тигар сум зимски? :(

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #458 на: 05 Ноември 2011, 21:19:37 pm »
Супер, значи у град можеме и само со летни гуми, без ланци и не мора да имаш 4 мм шара  ;D А ова важи и за Велес, Берово, Крушево ... ???

;D Пак дупка у Законот :D Море и Велес да видиш каков е у зима ... коса ќе ти се испрае :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #459 на: 05 Ноември 2011, 21:32:52 pm »

;D Пак дупка у Законот :D Море и Велес да видиш каков е у зима ... коса ќе ти се испрае :)
Е незнам, не сум бил во Велес во зима, или барем не ме затекол некој снег, а ова со населениве места е, демек муабетот е дека во населени места постои исто така законска обврска да се чистат улиците од снег. Еве како е во европа (а и добро е да се знае ако патувате во зимски месеци):

http://www.rhinocarhire.com/Drive-Smart-Blog/Winter-Tyres-When-to-use-them.aspx

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
« Одговори #460 на: 05 Ноември 2011, 21:45:09 pm »
Некој мислење за Pirelli SottoZero???

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20626
« Одговори #461 на: 05 Ноември 2011, 21:59:33 pm »
Хмм кои димензии ти се?

205/60 16... Абе не се само за СУВ, види го ;D ;D ;D

@osmica8: мислам и класниот дека има Tigar Wintera. А и сигурен сум дека уше некој ги имаше, само сеа не ми теквит кој :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #462 на: 05 Ноември 2011, 22:11:31 pm »
И кај мене ќе се менуваат од Dunlop SP 2050 Sport - пластично гомно

Во овие Tigar WinterA или Winter1 незнам како е точно. Изгледа овде само јас со тигар сум зимски? :(
Мењаш летна пластика за зимска пластика а? ;)

http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/winterreifen/2008_Winterreifen_Test_175_65_R14.aspx

Со вакви резултати јас не би ги есапел многу-многу.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #463 на: 05 Ноември 2011, 22:15:20 pm »
Хахаха не бе за SUV, па и ти каков си - чуек да не ти каже ништо :D WR G2 за SUV почнуваат од 235/75R15, односно 215/70R16 :) Туку многу ми личат на WR A3 (а и димензијата се поклапа), затоа те прашувам ;D Еве ѕирни ги:

Ги пипнав, меки се памук - би сакал да ги пробам можда со наредната гарнитура ... ;)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8870
« Одговори #464 на: 05 Ноември 2011, 22:26:40 pm »