Автор Тема: Интернет  (Прочитано 142102 пати)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11744
  • Архитект
Одг: Интернет
« Одговори #1200 на: 30 Јуни 2020, 09:23:59 am »
Промотивната цена се однесува е за првите 12 месеци од договорот. По истекот на 12 месеци, месечната претплата е со редовен износ.

И нема телевизија во пакетов.
Дополнително телевизија 300 - 350 ден.

Телекабел оптика 40/40 - 1000 ден

https://telekabel.com.mk/opticki-internet/

Отсутен Vwlover

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 583
« Одговори #1201 на: 30 Јуни 2020, 09:51:46 am »
Промотивната цена се однесува е за првите 12 месеци од договорот. По истекот на 12 месеци, месечната претплата е со редовен износ.

Не сум сигурен дека оптички интернет има кај мене у маало, денеск ќе одам да прашувам па ќе видам што ќе ми кажат, што мислиш за првиот пакет што го ставив со слика, тој од 500 денари.
Лично сам ќе го користам и освен за сурфање и гледање некој филм на нетфликс у 1080п, за друго ништо не ми треба.

Отсутен savage

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 611
  • Сузуки Витариче
« Одговори #1202 на: 30 Јуни 2020, 09:53:14 am »
Епа на рамно ќе биде со цената на крајот од тие две години, само кај Неотел ќе има 10Mbps повеќе.
И кај Телекабел нема телевизија, ова е само интернет сервис.

Од друга страна кај Неотел ќе си врзан 2 години, кај Телекабел не.
Ама Телекабел: Цена на приклучок: 1500 ден.
Потпис.

Отсутен savage

• Јуниор
  • **
  • Сузуки Витариче
« Одговори #1203 на: 30 Јуни 2020, 09:53:49 am »
Не сум сигурен дека оптички интернет има кај мене у маало, денеск ќе одам да прашувам па ќе видам што ќе ми кажат, што мислиш за првиот пакет што го ставив со слика, тој од 500 денари.
Лично сам ќе го користам и освен за сурфање и гледање некој филм на нетфликс у 1080п, за друго ништо не ми треба.

Сигурно ќе ти брка работа.
Потпис.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4241
« Одговори #1204 на: 30 Јуни 2020, 09:54:05 am »

Во теорија не би требал да имаш проблем и со гледање филмови во 4К, ама знае да е доста нестабилен интернетот од телекабел во некои реони. Најубаво да прашаш комшии од твоја зграда што се на телекабел и другите провајдери и да споредиш.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8621
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #1205 на: 30 Јуни 2020, 11:11:14 am »

Јави им се на ТелеКабел за покриеност прво...

После во Телеком - за сите останати.
НеоТел и АеднО џабе ќе ги прашуваш, од Телеком побрзо ќе ти кажат дали има покриеност и која макс брзина ќе ја постигнеш во зависност од локација
бидејќи тие самите треба прво да прашаат во Телеком дали ќе те поврзат ако си на локација каде не знаеш за сигурно дали има оптички. :)

Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7067
« Одговори #1206 на: 30 Јуни 2020, 11:57:23 am »
Телекабел сериозно знае да намали проток во пик времиња.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3075
« Одговори #1207 на: 30 Јуни 2020, 12:02:00 pm »
Првата бројка е download (брзина со која ти преземаш податоци од Интернет), втората е upload (брзина со која ти праќаш податоци кон Интернет).
Разгледај и https://neotel.mk/opticki-internet/ ако кај тебе во маало имаат инфраструктура. Поефтина, а и поквалитетна опција се од Телекабел.

Стабилни се Неотел ама имаат double Nat и нема bridge mode како кај телеком од оптичкиот рутер према твојот туку PPPoE конекцијата ја оставура неотелскиот рутер. Ако не ги разбираш овие работи ондак нема ништо ни да ти смени, зимај го.

Телекабел сериозно знае да намали проток во пик времиња.

Скрипта ми мери на секои 30мин Up/Down/Ping, варијациите на ТК се до максимум 10% надоле од максималната брзина, ова за 40/40 оптички пакет зборам, и се случуваат во рамка меѓу 18 и 00 ч, во остатокот од денот и да има варијации помали се.

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #1208 на: 30 Јуни 2020, 23:38:40 pm »
Летово ќе одам стално во викендицата во бел камен (радишани). Ми треба интернет кој би го користел само 2/3 месеца а потоа јок. Постои ваква опција? Ќе идеме фамилијарно, па секој носи лаптоп/мобилен, па отприлика 500гб/1тера би биле доволни.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен savage

• Јуниор
  • **
  • Сузуки Витариче
« Одговори #1209 на: 01 Јули 2020, 10:59:00 am »

НеоТел и АеднО џабе ќе ги прашуваш, од Телеком побрзо ќе ти кажат дали има покриеност и која макс брзина ќе ја постигнеш во зависност од локација
бидејќи тие самите треба прво да прашаат во Телеком дали ќе те поврзат ако си на локација каде не знаеш за сигурно дали има оптички. :)

Неотел во некои населби имаат и нивна оптичка инфраструктура т.е. не секаде користат Телеком.
На пример јас во Козле имам нивни оптички кабел до дома.
Потпис.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8621
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #1210 на: 01 Јули 2020, 11:03:09 am »

Неотел во некои населби имаат и нивна оптичка инфраструктура т.е. не секаде користат Телеком.
На пример јас во Козле имам нивни оптички кабел до дома.

Сречковци! :)

Кај мене дојдоа Телеком и рекоа нема бежично, нема оптички во блиска иднина.
Само кабел на 8/1Mbit максимум.

Викам: фала пријатно! :D

На крај пак завршив со A1, просек 50/5, некогаш оди до 85/5 :)
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3524
« Одговори #1211 на: 01 Јули 2020, 15:13:34 pm »
И Телеком се удрени понекогаш, во Бунарџик имаат линија, ми поставија оптика...

Отсутен Vwlover

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 583
« Одговори #1212 на: 06 Јули 2020, 17:41:38 pm »
Сепак покрај интернет ќе морам дома да ставам и телевизија.
Нешто што ми привлече внимание е combo 4s пакетот од а1.
 899 ден 90 тв канали и 30/1 мбс неограничен интернет,
Не сум некој хеви усер, знам понекогаш да претерам со youtube и netflix на телевизија, за друго што би го користел е сурфање на интернет, игри не играм.
Што мислите доволно е?

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17562
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #1213 на: 07 Јули 2020, 00:20:40 am »
Сепак покрај интернет ќе морам дома да ставам и телевизија.
Нешто што ми привлече внимание е combo 4s пакетот од а1.
 899 ден 90 тв канали и 30/1 мбс неограничен интернет,
Не сум некој хеви усер, знам понекогаш да претерам со youtube и netflix на телевизија, за друго што би го користел е сурфање на интернет, игри не играм.
Што мислите доволно е?

Се сметам себеси за просечен корисник, и скоро цел живот живеам со ниска аплоуд брзина.

Ми се случило неколку пати да ми треба да закачам фајл на Драјв или Јутјуб и да мора да е итно, па тогаш искористив 4G. Во остатокот од времето, спориот аплоуд се трпи и најчесто не го приметуваш.

За download брзината, секогаш била доволна или повеќе од доволна 1080p 60fps и 2k 30fps ги покрива најчесто мазно, и 4k во дел од денот кога нема многу сообраќај си врти супер.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2208
« Одговори #1214 на: 19 Февруари 2021, 19:57:23 pm »
Има разлика со оптикава на локалниот  кабловски оператор.Предходно бев 25/2 Mbps

Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!