Автор Тема: Formula 1 - Season 2018  (Прочитано 97262 пати)

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6614
Одг: Formula 1 - Season 2018
« Одговори #315 на: 27 Август 2018, 19:53:49 pm »
Ги читав коментарите. Ништо подоцна не го фати слипстримот Фетел на оваа трка.
Ниту ти ги погледна убаво видеата.

Затоа еве јас сега ќе ти посочам дека ситуацијата е речиси идентична. Дури вчера Фетел и порано го започна престигнувањето него во 2017 година.

Еве од 2017 година кога Фетел го прави маневарот за престигнувањето:

Еве кога го прави вчера. Забележливо е дека Фетел можеби и порано започнува со маневарот на престигнувањето нели ? Можеби некои 5 до 10 метри го прави порано него од 2017 година. Така да паѓа во вода онаа констатација од 2017 година дека Фетел прерано го фатил слипстримот. Вчера сметам дека и помалку го користеше слипстримот него во 2017 година.

Еве сега еден репер од правецот, еден голем монитор. Каде е Фетел во однос на Хамилтон во 2017 година:

А еве од вчера. Иако порано го започнува маневарот, еве каде е кај реперот со мониторот:

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8124
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #316 на: 27 Август 2018, 19:54:17 pm »

Јас искрено, не верувам дека има саботажи спрема Раиконен
Плииисс....

Отсутен pirat_07

• Легенда
« Одговори #317 на: 27 Август 2018, 19:57:34 pm »

освен тимските наредби кога ќе дојде време раиконен да го пушти фетел (јер за титула се работи). И, на крајот на краиштата, ако ферари е тим, овие, возачите се тимски играчи. Мора да играат тимски, сакале ние или не.
Уејт, УАААТ???
Не е шах партија ова Каспаров вс Карпов...

Трка бе трка.
Нека се тркаат.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
« Одговори #318 на: 27 Август 2018, 20:09:00 pm »
@FiLo да не ги гледав видеата, немаше да ти посочам на коментарите, нејсе... Нијансите во перформансите се минимални, и лани беа минимални, оваа година, ферари малку подобро игра во тактиките што се однесува до боксови, и помалце грешки има. Тоа е моето мислење зошто оваа година е поизедначена борбата. Останувам на мојот став дека двата болиди се преблиски по перформанси, и нијансите во подесувања и тактики придонесува на некои трки едните, на некои трки другите да победуваат. Погледни само какви времиња имаат на квалификации мерцедесите. Погледни ги споредбените возења на фетел и хамилтон на квалификациски кругови, каде се извлекува максимумот од болидите и возачите. Ќе видиш дека се премногу блиски.

@pirat_07  Зошто бе да го саботираат Кими, кога и онака е доволно послушен кога ќе добие тимска наредба? Зошто Ферари да си ја саботира сопствената можност за освојување титула во конструктори?
Неговата улога е да истера уште некоја дообра сезона, со одлична плата и да работи за тимот. Заради тие негови квалитети, и го земаа повторно во Ферари. Неговото огрмоно искуство, сигурно многу вреди за тимот, и фидбекот што го дава за болидот и перформансите се непроценливи. Веројатно затоа и ќе добие улога во тимот и следната година.
А, за вториот коментар:  https://www.google.com/search?q=define%3A+team&oq=define%3A+team&aqs=chrome..69i57j69i58.3201j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8

A team is a group of individuals working together to achieve a goal.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен pirat_07

• Легенда
« Одговори #319 на: 27 Август 2018, 21:44:11 pm »
Те разбирам ама мене не ми одговара да гледам таков Раиконен.

Ја заврши трката вчера пред време, ја завршив и јас.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #320 на: 27 Август 2018, 21:50:29 pm »
А бе и ја со ќејф го гледам, и се нервирам кога ќе му се десат глупости, ама здравиот разум ми вели дека не се саботажи од сопствениот тим :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен pirat_07

• Легенда
« Одговори #321 на: 27 Август 2018, 21:52:31 pm »
Јас сакам Раиконен да се трка.
Сакам и кога одлично менаџира како во последно време но ми фали да се трка.

Присутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10960
  • 430i
« Одговори #322 на: 28 Август 2018, 08:17:16 am »
ќе се согласам со Пиратот
иако се работи за тим (и во Мерцедес се знае кој се форсира), мене карактерно и возачки многу повеќе ми се свиѓа Рајко
дали до неговата ладнокрвност, начин на однесување, коментирање, насмевка :) ама повеќе би сакал тој повторно да освои титула за Ферари него лигушон
Фетел не го сакав ни во РедБул, ниту сега, а штета што во догледно време веројатно Верстапен ќе треба да го замени, па да навивам со сила

Фетел е донесен за да освои титула, Кими за да му помогне и тоа е јасно како ден, иако мене не ми е по ќеф

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #323 на: 28 Август 2018, 08:58:32 am »
И јас сакам, ама....
Искрено се надевам дека нема да отиде Ферстапен во Ферари, тогаш ќе си навивам за Заубер Алфа Ромео :)

Присутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6441
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #324 на: 29 Август 2018, 07:18:39 am »
Јас искрено, не верувам дека има саботажи спрема Раиконен
Под саботажа не значи дека го успоруваат Раиконен, ама во Ред Бул со Фетел и Марк Вебер, праксата беше Фетел да го добие моторот од Рено со подобри пик вредности (ако се изразив точно). Во 2010-та пошто Ветел не беше задоволен од своите перформанси и губеше од Вебер на почетокот од сезоната, за да му го кренат духот, и да му дадат оправдување оти беше побавен, му рекоа дека има пукнатина/дефектна шасија и направија трампа со таа на Вебер. На шасијата ништо не и беше и со истата Вебер победе на следната трка. Во 2012 или 2013-та за трката во Сузука, платил (мислам) 300,000евра за приватен авион да го донеси некој најнов дел од фабрика за да го има на болидот.

Има многу работи кои се случуваат што ни самите возачи не ги знаат, не пак ние, можеби ситници ама имаат влијание.

Ова е мал дел од автобиографијата на Марк Вебер, и се факти, па ако имаме тука фан на Фетел ако сака ќе му послужам уште некоја информација.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6478
« Одговори #325 на: 29 Август 2018, 07:21:45 am »
Купете ja книгата од Марк Вебер, јас во еден здив ја прочитав. Ќе сфатите неколку работи за Фетел. Не викам дека е ваков или онаков туку дека многу нешта ќе ви стаснат појасни и самите ќе имате повеќе знаење општо и за Формула 1.

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2672
« Одговори #326 на: 29 Август 2018, 21:26:43 pm »
Ako sakaat Vetel da osvoi titula ili Hamilton treba da ne zavrsi nekoja trka (a Veter da gi zavrsuva), ili Raikonen da osvojuva vtori ili treti mesta odnosno da mu odzima poeni na Hamilton. Taka da barem do krajov na sezonava im trebaat dvata bolidi u top forma.

Godinava Ferari ima i podobar motor i podobra sasija od Mercedes, i poprilagodlivi na poveketo stazi.
Gledajte go samo izrazot na liceto na Toto vo posledno vreme...jasno mu e deka ako ovaka prodolzat gubat.
Pa i vreme bese :)

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3257
« Одговори #327 на: 29 Август 2018, 23:46:40 pm »
Џабе е брз болидот.
Ветел денес во Милано на некој настан.

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1836
« Одговори #328 на: 30 Август 2018, 21:46:02 pm »

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6614
« Одговори #329 на: 30 Август 2018, 21:47:28 pm »
Кога ви велам ја саботажи има на болидот на Кими, не немало.
Ете човекот со волан од Кими, одма удес.
 ;D