Автор Тема: Продолжена гаранција на возило БМВ 1  (Прочитано 9962 пати)

Отсутен BeEmVe

• Почетник
  • *
  • Пораки: 45
Одг: Продолжена гаранција на возило БМВ 1
« Одговори #15 на: 16 Јануари 2018, 15:13:24 pm »
1.5 литри. Трицилиндраш. Бензинец. 136 коња.

Ме изненади. Брзо повлекува. Еластичен. Мирен на работа. Со перформансите задоволен многу. Е потрошњата е 9-10 ама 99% се вози по Скопје. Надвор годишно 2-3 пати до Охрид или Дебарски крај.

Кога веќе расчисти за гаранцијва кажи што мотор вози кецот и како си задоволен?

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2672
« Одговори #16 на: 16 Јануари 2018, 20:12:38 pm »
Pa ne e bas tolku rabotnata raka, nekade upola od toa sto go navede (ulje+site filtri), barem na 3-ka F30.
Ama pa zatoa cepaat na cena na filtri, pogotovo za polen.
Jas ne bi doplatil 600 evra.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1847
« Одговори #17 на: 16 Јануари 2018, 20:23:22 pm »
Jas doplativ za plus dve godini vo porsche, e sega dali e dobro ili ne neznam, koga ja zimav kolata mi ponudija I vo euforijata plativ, dosegasnoto iskustvo so niv mi e pozitivno I ne mi e krivo sto plativ, taka da sovet od mene ti e ako imas pozitivno iskustvo so servisot plakjaj ako go tupat nemoj.

Отсутен BeEmVe

• Почетник
  • *
  • Пораки: 45
« Одговори #18 на: 22 Јануари 2018, 08:50:30 am »
Да не останувам должен :-)...дечки, си доплатив уште 2 години. Истите услови како за претходните 2 години. Ѓаволот ни ора ни копа. Може ќе биде за џабе, ама барем 2 години нема да му се секирам ако испадне некој фелер. Фала на мислењата.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13919
« Одговори #19 на: 22 Јануари 2018, 22:37:02 pm »
Паметно! Многу паметно!

Присутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4219
« Одговори #20 на: 14 Мај 2024, 15:44:30 pm »
И јас сум моментално на дилема за продолжување на гаранцијата од 5 години која истекува во средина на Јуни оваа година. Се работи за Golf Sportsvan 1.0 TSI, 2019та. До сега еднаш променет дел во гаранција, други проблеми не сум имал. Колата има 76К км. Ако продолжам, остануваат истите услови да важат како и досегашната гаранција.
Еве кои опции ги имам:

До октомври имам и пакет за сервиси кои ги плаќам месечно цирка 30 еур. Треба да проверам и тоа дали може да се продолжи, бидејќи двете заедно има повеќе смисла отколку само гаранција, па за сервисите да плаќам колку ќе кошта. Редовен сервис е отприлика околу 400 до 500, зависи кои филтри ќе ги сменат, свеќички и сл.
Многу веројатно е дека колава ќе ја возиме уште неколку години, те барем у наредниве година две не планираме да ја смениме, тоа значи ќе треба и големиот сервис да и го правам во овластен ако земам гаранција. Али па мислам дека кога ќе дојде за продавање, тука во Германија се гледа и каде е сервисирана и дека си има официјална историја на сервиси и можеби дел од разликата во цена платена за големиот сервис ќе се компензира со продажната цена.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1719
« Одговори #21 на: 14 Мај 2024, 15:57:37 pm »
И јас сум моментално на дилема за продолжување на гаранцијата од 5 години која истекува во средина на Јуни оваа година. Се работи за Golf Sportsvan 1.0 TSI, 2019та. До сега еднаш променет дел во гаранција, други проблеми не сум имал. Колата има 76К км. Ако продолжам, остануваат истите услови да важат како и досегашната гаранција.
Еве кои опции ги имам:
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

До октомври имам и пакет за сервиси кои ги плаќам месечно цирка 30 еур. Треба да проверам и тоа дали може да се продолжи, бидејќи двете заедно има повеќе смисла отколку само гаранција, па за сервисите да плаќам колку ќе кошта. Редовен сервис е отприлика околу 400 до 500, зависи кои филтри ќе ги сменат, свеќички и сл.
Многу веројатно е дека колава ќе ја возиме уште неколку години, те барем у наредниве година две не планираме да ја смениме, тоа значи ќе треба и големиот сервис да и го правам во овластен ако земам гаранција. Али па мислам дека кога ќе дојде за продавање, тука во Германија се гледа и каде е сервисирана и дека си има официјална историја на сервиси и можеби дел од разликата во цена платена за големиот сервис ќе се компензира со продажната цена.
Ако финансиски не те оптеретува, нема подобра опција од оваа.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #22 на: 14 Мај 2024, 16:26:36 pm »
Кај нас не ти даваат да си ја продолжиш гаранцијата во Порше. На сам почеток треба да кажеш.

Присутен ficomk

• Сениор
« Одговори #23 на: 14 Мај 2024, 23:14:15 pm »
Кај нас не ти даваат да си ја продолжиш гаранцијата во Порше. На сам почеток треба да кажеш.
Еве линк до сајтот на VW каде ги имаш трите опции за продолжување на гаранција, не зависи во никој случај од дилерот.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #24 на: 15 Мај 2024, 06:18:01 am »
Во Германија.

Присутен ficomk

• Сениор
« Одговори #25 на: 15 Мај 2024, 06:59:28 am »
Во Германија.
Точно.  Да не проба со податоци од твоето возило дали ќе добиеш некакво инфо? Можеби го има истиов сајт во интернационална верзија, што знам :)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #26 на: 15 Мај 2024, 09:43:49 am »
Во Германија.

Мене тоа не ми е јасно.

Кога земаш продолжена гаранција, гаранцијата ја земаш од произведувачот, не од дилерот, бидејќи таа ти важи низ цела Европа.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #27 на: 15 Мај 2024, 09:52:46 am »
Во Германија.
Точно.  Да не проба со податоци од твоето возило дали ќе добиеш некакво инфо? Можеби го има истиов сајт во интернационална верзија, што знам :)

Хм, баш ќе разгледам. Не знам дали таа гаранција би важела кај нас. Ако постои како опција, со задоволство ќе купам.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #28 на: 15 Мај 2024, 09:53:43 am »
Еве линк до сајтот на VW каде ги имаш трите опции за продолжување на гаранција, не зависи во никој случај од дилерот.

Ова е преважна работа, ако се искомуницира и работи кај нас и секаде во Европа. Одлично откритие. Секако мора со германија да се види, кај нас одговорот може да е biased.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #29 на: 15 Мај 2024, 09:59:45 am »
Ја истерав процедурата на сајтов, за жал не е достапно за сите земји. Достапно е за Германија, Австрија, Швајцарија, Белгија, Данска, Чешка и Полска.