И јас сум моментално на дилема за продолжување на гаранцијата од 5 години која истекува во средина на Јуни оваа година. Се работи за Golf Sportsvan 1.0 TSI, 2019та. До сега еднаш променет дел во гаранција, други проблеми не сум имал. Колата има 76К км. Ако продолжам, остануваат истите услови да важат како и досегашната гаранција.
Еве кои опции ги имам:
До октомври имам и пакет за сервиси кои ги плаќам месечно цирка 30 еур. Треба да проверам и тоа дали може да се продолжи, бидејќи двете заедно има повеќе смисла отколку само гаранција, па за сервисите да плаќам колку ќе кошта. Редовен сервис е отприлика околу 400 до 500, зависи кои филтри ќе ги сменат, свеќички и сл.
Многу веројатно е дека колава ќе ја возиме уште неколку години, те барем у наредниве година две не планираме да ја смениме, тоа значи ќе треба и големиот сервис да и го правам во овластен ако земам гаранција. Али па мислам дека кога ќе дојде за продавање, тука во Германија се гледа и каде е сервисирана и дека си има официјална историја на сервиси и можеби дел од разликата во цена платена за големиот сервис ќе се компензира со продажната цена.