Автор Тема: VW Golf MK7 GTI facelift  (Прочитано 80939 пати)

Присутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6478
Одг: VW Golf MK7 GTI facelift
« Одговори #285 на: 25 Декември 2017, 13:16:04 pm »
Ај баш ќе сликнам кај мене да видам каков е.

Отсутен GTI16V

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 698
  • It ain't GTI if it's not 16V
« Одговори #286 на: 25 Декември 2017, 13:54:22 pm »
И да е стоен у магацин и да не е, ме изненади што од фабрика даваат 6 месеци гаранција на истиот. Влатко провери баш, но не верувам дека се исти брендови кај мене и тебе.

Во секој случај ќе го проверам уште еднаш двапати до 23ти Февруари, ако продолжи да губи перформанси ќе си барам замена под гаранција.

Присутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6478
« Одговори #287 на: 26 Декември 2017, 12:34:00 pm »
@GTI16V повели. Exide

Отсутен GTI16V

• Јуниор
  • **
« Одговори #288 на: 26 Декември 2017, 13:12:08 pm »
@vlatko.klp блазе си ти, кај мене е некој корејски не се ни сеќавам како се викаше. Ќе бидам на штрек како и да е, не смее нов акумулатор така да откаже.

Отсутен InSides

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 857
  • ...кад звизде шурикени.
« Одговори #289 на: 26 Декември 2017, 14:07:49 pm »
И да е стоен у магацин и да не е, ме изненади што од фабрика даваат 6 месеци гаранција на истиот. Влатко провери баш, но не верувам дека се исти брендови кај мене и тебе.

Во секој случај ќе го проверам уште еднаш двапати до 23ти Февруари, ако продолжи да губи перформанси ќе си барам замена под гаранција.

Да си бараш. Мојот отиде на точно две години, и го сменија под гаранција.

Отсутен velkov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 637
« Одговори #290 на: 26 Декември 2017, 14:16:57 pm »
на колега на леон стар 2.5 год отиде исти ваков

Отсутен velkov

• Јуниор
  • **
« Одговори #291 на: 19 Јануари 2018, 23:51:36 pm »
Тегле на успун само некако без звук...

Отсутен GTI16V

• Јуниор
  • **
« Одговори #292 на: 20 Јануари 2018, 01:16:21 am »
На кој успун хахахаха инаку фабрички си е издувот затоа нема многу звук.

Отсутен velkov

• Јуниор
  • **
« Одговори #293 на: 20 Јануари 2018, 15:17:15 pm »
На велешко брдо во четвртокот вечерта јас бев со зеленото ауди

Отсутен GTI16V

• Јуниор
  • **
« Одговори #294 на: 20 Јануари 2018, 17:36:33 pm »
Е да јас сум бил, брзав накај Струмица носев некои делови за VR6

Отсутен GTI16V

• Јуниор
  • **
« Одговори #295 на: 28 Февруари 2018, 12:47:23 pm »
Стасав до 7000км на саат. Од последен апдејт па до сега... неможам да кажам дека се е совршено мислам дека тоа е скоро невозможно, но насмевката ми е уште на фаца дури ја возам колата.

Еден проблем кој приметив во последниве месец дена до два е дека со пониски температури назад се јави некое крцкање на одредени длапки на патот, како гумиците на задните буфери да се во прашање. Ептен е тивко и ретко кога се слуша така да не ми е некој проблем засега освен ако не се влоши.

Друго нешто што ме изнервира е фактот што имав перформанс монитор на радио каде следев температура на вода, уље и притисок на турбото но правев апдејт во Порше за Мирор линк и iOS и сега го нема тој дисплеј повеќе плус не се активира блутут... морам да ја вратам на рекламација да дојдам до време.

Ако горивото е лошо знае да сецне на секунда додека возам... но тоа е стандард веќе кај нас. Викендов прв пат ја возев на снег од што морав инаку деновиве избегнувам додека не се крене снегот.

Отсутен GTI16V

• Јуниор
  • **
« Одговори #296 на: 07 Мај 2018, 00:08:09 am »
Worthersee забавата започна. Главниот настан е од Среда до Сабота или 9 до 12 Мај.

После долги размислувања, планови, опции сепак изборот падна годинава на настанот да се оди со седмицата. Здравје наредна година ако е се како што треба двојката ќе биде таму, а може заедно со кецот.

Унапред да се извинам на сите што заврна дожд, јас ја перев колата јбг малер сум. Вторник навечер се тргнува на пут далеки па пак ќе се препере ако стасам пред тргање. Сега неколку слики, зачистив мотор од прашината, ја исправ за беља само.

Моментално од последен апдејт сум на 8800км, после 2300/2500 со патот до Австрија ја очекува сервис. Фабрички е со лонг лајф уље и на борд дава информација за прв сервис на 25000км...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43706
  • Il Moderatore
« Одговори #297 на: 07 Мај 2018, 00:23:26 am »
Преполови го интервалот на промена на уље, таман си е 12.500 :) Верувај, долгорочно ќе ти биде исплатливо. Поготово со Турбо GDI моторпод хауба.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен GTI16V

• Јуниор
  • **
« Одговори #298 на: 07 Мај 2018, 00:34:39 am »
@Simo - Carrier159 затоа реков после Австрија ќе биде таман за сервис. Ќе дојде некаде на 11 илјади па да правам сервис сега бидејќи ако чекам до Август (тогаш прави година) ќе ми дојде мн и регистрација и каско.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5039
  • The Spartan General
« Одговори #299 на: 07 Мај 2018, 09:33:37 am »
Да се качите од кај Љубељ на исклучувањето кај Подбрезје после Крањ, а да не одите преку Караванки тунелот. Патот е лудница. Јас со минијатурен трактор уживав низ кривините, а не пак со гти. Погледот кога се пушташ према Клагенфурт и езерото е нешто незаборавно. Плус, какво кафанче има во Австрија, па па па.

Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.