Автор Тема: VW Golf MK7 GTI facelift  (Прочитано 81781 пати)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14048
Одг: VW Golf MK7 GTI facelift
« Одговори #270 на: 11 Септември 2017, 15:16:56 pm »
Ако ме прашаш мене сите тие коли заслужуваат статија и фотосесија, вклучително и оваа.

Отсутен GTI16V

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 698
  • It ain't GTI if it's not 16V
« Одговори #271 на: 11 Септември 2017, 18:24:20 pm »
@velestrumf не се секирај има тоалетна, домаќинска куќа е ова  ;D ;D ;D ;D

Инаку јас едно имам да кажам, сите си имаме различни вкусови и работи што ги преферираме во животот па тука спаѓаат и колите што ги возиме. Е сега, секој својата кола без разлика што модел и бренд е си ја гледа низ сопствена призма така да, да речеме дека е субјективно да збориме дали некоја чини или не чини. Лично ќе земам од мене, има работи на Голфот што не ми се допаѓаат но ги занемарувам бидејќи целокупниот пакет ми е лично задоволство и ми става насмевка на лицево кога ја возам.

За фотосесија и статии ете го класниот @zeroSignal и @Deni, доколку изразат желба да одвојат простор за моите коли и општо тоа што спремам во гаража не е проблем од моја страна, и секако дека би било интересно доколку сето тоа се направи во некој серијал на стории и тестови. Еве предлог, нека објави класниот слики од пријавени колеги форумџии за кои што би сакале да прочитаме ќе гласаме демократски и нека си направи човекот еден серијал на статии.

Знам дека јас со задоволство би читал.

П.С. Ако @Deni ја слика колата се надевам ќе престанете да ме тепате уште слики да објавувам  ;) ;) ;) ;) :D :D

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #272 на: 08 Октомври 2017, 20:48:44 pm »
бамп
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен GTI16V

• Јуниор
  • **
« Одговори #273 на: 30 Октомври 2017, 12:41:59 pm »
После некое време редно е да ја освежам темата малку.

Досега поминав околу 2700км откако ја поседувам колата. Изненаден сум од удобноста со оглед на тоа дека е поспортско возило со 18 инчни бандажи и ниско профилни гуми.

Потрошувачка просечна за овие 2700км комбинирана е 10 л на 100 км, со доста стискање на гаста  ;D

Како што спомнав во еден од претходните постови дека Bridgestone-ките не држат, посебно сега откако залади малку, уште си стојам на зборот. Затоа викендов малку подранив и отидов на зимски сетап. Подобро да се спречи отколку да се лечи би рекле старите.

Бандажите се Japan Racing модел JR23 или реплика на дизајнот на BBS LM. Тие што ме познаваат приватно од колегиве на форум знаат дека претходно на Акордот возев од истиот бренд на бандажи модел JR11 исто така нови нарачани и бев презадоволен. Гумите се Hankook i-Cept Winter или така некако со димензија 215/50/17 (јбг останаа од Хондата нови, а одстапката не е голема во споредба со препорачаните 225/45/17).

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4219
« Одговори #274 на: 30 Октомври 2017, 12:47:40 pm »
Убав бандаж на убава кола. Мене искрено ми делуваат мали за него (вака на слика) иако не сум фан на големи бандажи. Веројатно поради 50ката на зимската гума :)

едит: се подигна малку или така ми се чини?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55019
  • Махер
« Одговори #275 на: 30 Октомври 2017, 12:48:28 pm »
Овие се каде-каде подобри од фабричките двобојни бандажи. Одлично и стојат.

Отсутен GTI16V

• Јуниор
  • **
« Одговори #276 на: 30 Октомври 2017, 13:03:41 pm »
@marmlad ти се чини, не е подигната, овде само што ја симнавме од дигалка. Инаку да изгледаат ко мали на сликата и плус 50ка профил си го прави своето.

@Deni се согласувам потполно со констатацијата, ептен добро и стојат на колата. Ќе го кажам како помисла само, едно спуштање културно и 18ка да беше бандажот ќе беше перверзија. Но реков не ја чепкам колата не сакам да ги расипам возните карактеристики за кола што се вози секој ден, за тоа ги имам другите голфови  :D

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6487
« Одговори #277 на: 30 Октомври 2017, 13:20:57 pm »
Sorry ама што е со бандаживе??!?! Важно тебе да те прават среќен! Aма пошто ова е јавен форум морам да искоментирам овие бандажи можеби изгледаат добро на голф 2ка ама ова е за мене кастрење на прекрасен автомобил. Нема лутиш :D
« Последно менување: 30 Октомври 2017, 13:58:14 pm vlatko.klp »

Отсутен GTI16V

• Јуниор
  • **
« Одговори #278 на: 30 Октомври 2017, 13:29:00 pm »
Нема лутиш @vlatko.klp ама пред да искоментираш вака треба да ја видиш колата во живо и како изгледа со бандаживе. На слика по ФБ имаме мн Miss Universe на пример ама само грст од нив изгледаат убаво без шминка во живо. Just saying ;)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #279 на: 30 Октомври 2017, 13:46:51 pm »
Не живее во Македонија Влатко, па може да коментира по слики ;D

Мене вака од слика ми изгледа подобро од фабричките, иако се согласувам да беа 18ки и малце спуштен ќе беше таман.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен GTI16V

• Јуниор
  • **
« Одговори #280 на: 30 Октомври 2017, 13:55:48 pm »
@Banzai знам, затоа прокоментирав. Ама сепак да не заборавиме дека ова е зимски сетап така да ... :)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29719
    • CARclub.mk
« Одговори #281 на: 30 Октомври 2017, 14:13:30 pm »
Таман си се тркалцата. Вчера се разминавме со колегата, супер си е Голфчето. :)

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #282 на: 02 Ноември 2017, 01:20:50 am »
Leeee banTasive
https://youtu.be/reuPXYMLVCw
Mislam da gi smenis.. poditno... da ti daam 150 jura.. fejk se..

Se zaebaam, bolje mu stojat nego fabrickite :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен GTI16V

• Јуниор
  • **
« Одговори #283 на: 25 Декември 2017, 12:40:12 pm »
Еден рекапитулар пред крајот на оваа календарска година.

Колата ја подигнав мислам на 23ти Август, што значи кај мене е 4 месеци и 2-3 дена. За ова време поминав околу 4200-4500км и генерално можам да кажам дека сум среќен и задоволен, прво што успеав да си исполнам една таква желба со многу труд и работа, второ затоа што кога и да ја возам ми става насмевка на лицево од 8ца до 8ца.

Како негативна страна би го навел тоа што акумулаторот е некој корејски и на тестер покажа дека е пред умирање, а има 6 месеци гаранција од фабрика. Радиото знаеше да се рестартира некогаш, но бев во сервис и се направи апдејт на софтверот сега се е во ред.

Имајте пријатни Новогодишни и Божиќни празници  :)

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8726
  • Пичлеме
« Одговори #284 на: 25 Декември 2017, 12:44:42 pm »
Како негативна страна би го навел тоа што акумулаторот е некој корејски и на тестер покажа дека е пред умирање, а има 6 месеци гаранција од фабрика.

Стоен е во магацин 4 години :)