Автор Тема: Винер Осигурување - Прашања и совети во врска со осигурување  (Прочитано 172340 пати)

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6849
  • French diamond
Неколку луѓе тоа го помислија, а да те прашам шо добиваш ти од твојата осигурителна при сообрајќајка ? Ништо.Туку надевај се дека тој што ќе те лупни е осигуран во некоја салам компанија или тој што ти ќе го удриш нека се надева дека ти си осигуран во некоја добра компанија... Ете јас се надевам дека А.Д Осиг. полиса е салам компанија и ќе ми исплати 800 евра во најбрз рок, џабе мојата била во Триглав осигурана.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
А не е побитно да се одбери осигурителна компанија која има добар рејтинг во поглед на излегвање во пресрет при незгода (скраја да е)? Никола со поклонче го купија, тоа било пресудното. Целта на осигурувањето е добивање на поклонче еднаш годишно. Среќа што Винер не се лоша осигурителна компанија :)
Da trepka ova

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54991
  • Махер
Да трепка за каско ако се работи.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7387
Ова е за нова/прва полиса, секако дека неможи да очекуваме секоја година подарок. Јас бев во Триглав т.е старата полиса беше од претходниот сопственик таму и никој друг не нудеше ништо за да ме убеди да одам кај нив, освем Винер, така се работи.

Ефтино. ;D :D

Ако е само за авто осигурување и зелен картон, за тебе е се' исто која компанија е.

Кога осигурате каско и слично, тоа е веќе друга работа. Посериозно треба да се размисли за изборот. :)

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6849
  • French diamond
 Да, затоа реков при сообрајќајка со друго возило, за тебе не е ич битно ти кај си осигуран, освем при hit and run или други реетки ситуации кај што треба да си наплатиш од државното биро за осигурување. Како и да е, уште еднаш пофалба за Винер од мене, па вие како сакате  :)

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
 Lol. E ova e uber lesna rabota/para za agentive. Bravo za niv, za sales skills. Uste ednas bravo. Skolski primer

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2351
Здраво, имам прашање до Винер Осигурување, пред извесен период купив кола, која е осигурана кај вас (до јануар 2019), ако не се лажам, сега е потребно да направам промена во полисата во однос на осигуреникот, знам (или мислам дека знам) дека за оваа промена е потребно да приложам лична карта, сообраќајна, копија од купопродажен договор.....дали само ова е потребно и да ме насочите каде да се обратам, фала однапред
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1847
Treba samo soobrakjajna dokolku ja imas promeneto, dokolku seuste ja nemas promeneto soobrakjajnata kupoprodazen ke e dovolno. Mozes da promenis vo bilo koja filijala na Winner.

Se izvinuvam sto jas pisuvam ama onoj koj go raboti profilot na winner vo momentov e na odmor.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2351
Фала за информациите, завршив работа, топ се луѓето од Винер, на вибер им пратив слика од новата сообраќајна и старата полиса, за 30 минути завршија работа и после само отидов да си ја земам полисата, дури ми се понудија да им се јавам пред да дојдам за да слезат доле (од деловниот простор) и во кола да ми ја донесат за да не сум губел време со паркирање и слично, стварно респект
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен antibiotic1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 302
  • МАЗДАШ
Сабајле еден млад дечко ме удри позади, и ми го оштети браникот. Му викам ајде одма европски и мајкиниот вика брат дај да средиме поинаку да се договориме сега да не доцнам за на работа. И јас при сиот памет викам дај ми телефонско бројце, му ја сликав колата и викам ок ајде ке се слушнеме после. Идам у новус ја гледаат и викаат 100евра, ама штом те удрил он и го знаеш направете си европски. Му дзонам на батето, и цело време бизи, он да ме блокирал... Ѕвонам од кај девојка ми и ми се јави. Срекја имам наместено да се снимаат разговорите.
Ми рече Абе тоа со полиранје за 250-300 ден се средува не ме ебавај, а и ми вика Ај докажи дека сум те удрил , ке речам рикверц сум враќал.. Е сега ова јас го имам снимано.
Дали можам нешто да напраам да идам у полиција или све ми е џабе сега.. ?
Old Mazda's never die, they just get faster.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Пријави го у полиција ...

Отсутен IdeuX

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 762
Со само телефонски број од докази можеш само да пцуеш дур си ја правиш колата...

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6448
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Ако е паркиран утре сабајле пак на истиот паркинг, чекај да замини, па викни полиција и кажи му како тоа избегал, и прави се на мутаф дека денес ова било (ама ако има штета и неговото возило)

Или каменот одоколу на неговата кола, па нека полира тој за 300ден.

Отсутен antibiotic1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 302
  • МАЗДАШ
Со само телефонски број од докази можеш само да пцуеш дур си ја правиш колата...
Колата му ја сликав, заедно со регистрација
Old Mazda's never die, they just get faster.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3040
Се гледа оштетувањето на неговата кола?