Автор Тема: STILO JTD 16v 140hp  (Прочитано 8233 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43706
  • Il Moderatore
Одг: STILO JTD 16v 140hp
« Одговори #30 на: 23 Април 2017, 09:13:09 am »
Да де, имаш право, нема бекпрешр, туку намален flow поради катализаторот и dpf доколку има.
Инаку, истиот мотор со 192A5000, 103KW го имам и јас во 147-цата, и јас глеав што се опиците ама се решив на крај ништо да не праам на таа кола, туку да собирам пари за TBi-то да добие ККК K04 од giulietta QV и прописни близу 300кс.
Инаку за фалц сет не ми текнува кој пишуваше, мислам @VLATKO Џентлменот  ако не се лажам...
Аха.. еве го: http://forum.carclub.mk/index.php/topic,6985.msg943956.html#msg943956
Така да пази си кај нас :(

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен stiloracer

• Почетник
  • *
  • Пораки: 21
STILO JTD 16v 140hp
« Одговори #31 на: 23 Април 2017, 09:26:43 am »
Симо,фала многу си ме спасил од брзање и купување кинески сет ова не го знаев и ќе се изгорев уште еднаш фала.TBi е веќе друга приказна и во тоа вреди да се вложи не дека не е моќен фабрички но секогаш може повекје .Како си задоволен од моторот во 147  и  ме интересира дали егрот го имаш блокирано и изгасено софтверски,блокирано со лимот со дупки или пак воопшто не ти е блокиран ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #32 на: 23 Април 2017, 09:35:09 am »
Симо,фала многу си ме спасил од брзање и купување кинески сет ова не го знаев и ќе се изгорев уште еднаш фала.TBi е веќе друга приказна и во тоа вреди да се вложи не дека не е моќен фабрички но секогаш може повекје .Како си задоволен од моторот во 147  и  ме интересира дали егрот го имаш блокирано и изгасено софтверски,блокирано со лимот со дупки или пак воопшто не ти е блокиран ?

Затнат и деактивиран по пропис! Тоа го*но од издувни гасови нема што да бара у усис :D :D Не пробувај ич други варијанти, пробани се ;) Блокирај со плочка и деактивирај во ECU, и раат за цел живот.
Инаку, тракторчето добро си е, си тера супер. Колата претходно беше на брат ми, и одржувана е фантастично последниве 3-4 години, така да нема никаква мака. Малце вибрации, ама треба да проверам држачите како стојат, другото е све ок.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен stiloracer

• Почетник
  • *
« Одговори #33 на: 23 Април 2017, 09:45:07 am »

Затнат и деактивиран по пропис! Тоа го*но од издувни гасови нема што да бара у усис :D :D Не пробувај ич други варијанти, пробани се ;) Блокирај со плочка и деактивирај во ECU, и раат за цел живот.
Инаку, тракторчето добро си е, си тера супер. Колата претходно беше на брат ми, и одржувана е фантастично последниве 3-4 години, така да нема никаква мака. Малце вибрации, ама треба да проверам држачите како стојат, другото е све ок.
И кај мене беше затнат со лимот со дупка дури и сериски број пишува на него ,сега е затнат комплетно али не е изгасен и си се возам со check engine ,препорака каде да го изгасам а да не бараат колку за цел ремап?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #34 на: 23 Април 2017, 09:52:56 am »

И кај мене беше затнат со лимот со дупка дури и сериски број пишува на него ,сега е затнат комплетно али не е изгасен и си се возам со check engine ,препорака каде да го изгасам а да не бараат колку за цел ремап?

Не бе како за цел ремап, таман работа... Прашај го Жарко од Макс Автосервис, ќе го најдеш на ФБ, не знам точно колку е, пошто ние покрај ЕГР дилит ја вративме и фабричката мапа (кога ја зема 147 брат ми имаше некој лош ремап со многу гориво, па чадеше и реши да ја врати ориг.), ама не беше нешто скапо... Не смета и со чек енџин да ја возиш, ама кога ќе треба да светне за нешто друго, нема да знаеш :)

Отсутен stiloracer

• Почетник
  • *
« Одговори #35 на: 23 Април 2017, 13:26:03 pm »
Ќе прашам и ке ве обавестам што сум напраил фала ти многу Симо,иначе еве една слика од денес

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #36 на: 23 Април 2017, 15:10:33 pm »
Ти ја гледам колата низ Влае скоро редовно. Никако да ја начекам паркирана да ти остаам налепниче на бришач. :)

Отсутен stiloracer

• Почетник
  • *
« Одговори #37 на: 23 Април 2017, 19:54:48 pm »
Да да дедо ми живее во влае слободно остај не се лутам ,него Симо каде поточно се наоѓа сервисот да отидам да го изгасам егрот ?

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3875
« Одговори #38 на: 23 Април 2017, 20:08:08 pm »
Дејан 078445155 во Лисиче.

Отсутен stiloracer

• Почетник
  • *
STILO JTD 16v 140hp
« Одговори #39 на: 16 Октомври 2017, 14:49:11 pm »
После 3 години и 75000км стилото си најде нов сопственик.Се надевам ќе го служи како што ме служеше мене,јас од стилото а највеќе од моторот сум препрезадоволен.Може lock

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #40 на: 16 Октомври 2017, 15:01:09 pm »
Со среќа потрага по нова кола! Заклучуваме! :)