Автор Тема: Mitsubishi Lancer 1.5 MIVEC Invite  (Прочитано 176522 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20625
Mitsubishi Lancer 1.5 MIVEC Invite
« на: 26 Ноември 2010, 00:46:51 am »

Весело бензинче со мала зафатнина, околу 110 КС и многу убав звук на високи обртаи. На ниски е тиња :) ама здравје, може некад ќе инвестирам во издувна грана... Али у моментов, све е тоа у некој далечен свет :)
Производство - април 2008, поминати 20100 km. Сега му барам зимски гуми, ама пошо е вонсериска димензија, малце се изгор цените.
Иначе тука е со 17'' OZ Superleggera, у пакет со Continental SportContact 3. За бандажите нема муабет, а гумиве се ептен (ама ептен!!) најодлични!
Комплет ми се смени колава откако ги сменив фабричките тркала (кај кои бандажите тежат 2389260 тони секој, а гумите се убиј-боже!
Е сеа, пошто не го сликав додека беше убаво времето, за потазе слики, здравје напролет :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
Одг: Mitsubishi Lancer 1.5 MIVEC Invite
« Одговори #1 на: 26 Ноември 2010, 00:52:17 am »
Ultraleggera ти се бандаживе ;)

Добар и лесен бандаж си избрал, паметен избор.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #2 на: 26 Ноември 2010, 00:57:46 am »
Да бе, стално ги утињам... Пошто знам дека барав едни од нив, а појма неам кои, башка дизајнот поприлично ист :)
Нема везе... Многу "leggera" на метар квадратен, па ке се збуни чоек :)
Башка скоро глеав нешто што имаше Lamborghini Gallardo Superleggera, па така... ми останало тоа во сеќавање :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #3 на: 26 Ноември 2010, 01:03:35 am »
Не се произведуваат веќе Superleggera, и тоа повеќе од 4-5 години сигурно :) Дизајнот им е многу сличен, само на твоиве краците идат до крај.

Јас да сум на твое место, само би го потспуштил малце Лансеров, како коза е сега :D

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #4 на: 26 Ноември 2010, 01:11:27 am »
Гад демит!! Ко коза бе  ;D
Не е дека не би сакал да го потспуштам малце... Арно ама, пошто улициве ем патиштава ни се као тазе бомбардирани од Luftwaffe, или еве да речеме, имаат поише дупки него ли лице на тинејџер, не ми се ризикува... Живот ќе си скратам пцуејки... Вчера баш видов дека некоја битанга ми се фркнала у кола (мислам го/ја разбирам, сепак колата беше прописно паркирана, а кај смее такво нешто во „градов“), и ми беше делумно откачен задниот браник... Нормално дека спиздев, за нешто што еве, на брзинка го средив... А тек колку би спиздел, ако го спуштам некој сантим, и закачам некоја така тазе напраена дупка, или канал, какви што никнуваат поише него ли кокичиња у пролет...
Здравје... У најскоро време сакам да му стаам заден спојлер и да му затемнам стакла... Даље на „to-do“ листа: светлата би ги мењал, издувната грана итн... Ама, живи били па видели :)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #5 на: 26 Ноември 2010, 01:19:51 am »
На се ќе се навикнеш, па и да возиш спуштена кола по нашиве дупки, само треба да имаш мерак за тоа и дури нема ни да приметуваш дека цело време пцуеш :D А тешко дека ќе закачуваш со спојлер/браник на дупки ако ја потспустиш, можда ќе закачуваш на тротоар на некои места како што се на сликава (само малце да е повисок тротоарот) или ако имаш навика по тротоари да се паркираш. Али се е ствар на навика и дали нешто сакаш да го направиш :)

Со издувната грана се добива доста на твојов мотор? Со остатокот од ауспухот што ќе правиш?

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #6 на: 26 Ноември 2010, 01:25:42 am »
Мислам дека не се добива нешто многу многу... Фабрички е прилично исцеден моторов :) Гледав на нет некои варијанти со единечно, и со двојно гранење, од моторот па према назад, ама ко што реков прееска... сега за сега, science fiction :) Моќ сигурно нема да добијам (барем не значително), можда колку толку пооптимизирано струење на издувни гасови и нагласени вокални способности. Арно ама, ако би идел на варијантата со двојно гранење, ќе треба да му барам чаре на задниот браник :) Шо му ја мислам уствари... бонсекот у рака и делкај!  ;D

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8524
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #7 на: 26 Ноември 2010, 15:24:48 pm »
Убав количе, поготво црно стои на овие коли, малце да ја прочепкаш по дизајн чудо можеш да направиш од оваа кола.

Отсутен Macko CW CTR

• Почетник
  • *
  • Пораки: 13
« Одговори #8 на: 26 Ноември 2010, 22:47:32 pm »
Odlicen izbor za bandazite,a i gumite,kako i legnale na kolava TOP!!! se soglasuvam so Bansai spustanje pod ITNO za faca...
Faca :D

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #9 на: 01 Декември 2010, 02:55:26 am »
Гад демит!! Ќе ми смените приоритети за следниот период... Ја гу ја Грчка дека е, ќе фанам пут под ноге некој викенд, па ќе му мењам личен опис :)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29589
    • CARclub.mk
« Одговори #10 на: 01 Декември 2010, 09:56:43 am »
Здравје лепи, да се пролепша време, идеме!

Отсутен Filip

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 176
« Одговори #11 на: 23 Декември 2010, 01:54:35 am »
што убава кола:):):).,,,

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #12 на: 23 Декември 2010, 11:13:58 am »
што убава кола:):):).,,,
Комплетно се согласувам со тебе :D

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #13 на: 23 Декември 2010, 12:08:01 pm »
Топ ти е автомобилот, само јас на твое место би го подкренал за 10-тина сантими за да можеш  да се качуваш и симнуваш од тротоари без да се устручаваш. :D Тоа ќе му дојде ко од коза на магаре.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #14 на: 23 Декември 2010, 12:09:42 pm »
Хахаха, е ваков предлог не сум прочитал до сега :D