Автор Тема: Opel vs Honda  (Прочитано 116071 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
Opel vs Honda
« Одговори #150 на: 11 Октомври 2011, 20:43:12 pm »
Zosto?
Sto znaci toa..deka e podobar vo nesto?
Дефинитивно ДА! Кога не би било така немаше да постои црвената зона на вртежи како опасни!

Цитат
Ke ti najdam motor a Opel koj na 2000 rpm se ponasa kako Honda na 5000 rom.
Повели, најди ми мотор со слична зафатнина и ист тип на аспирација. Ако го покажеш тоа ве носам тебе + 1 особа и Фаланга + една особа на ручек каде сакате.

Gojdo..koga ke sfatis deka brzinometarot e pobiten od obrtometarot?

Yep C20let
but Xe same block and head
959 hp on wheels
best et 8.74 270kmh

This is a Vectra A (1988-1995) which is considered to be the most succesful model Opel have ever made. It had a variety of engines developing power in the range between 57-204 bhp,diesel and petrol, both front wheel drive and 4x4. Opel also made a Coupe version and named it Calibra, which is the single most beautiful coupe in history. The 204 bhp Vectra had a 2 litre turbo petrol engine.
The Vectra on this video had that particular engine, but boosted up to 310 bhp.
This car is as fast as Corvette C6 on a drag race.
The speed is meassured in KM/H!!!

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
Opel vs Honda
« Одговори #151 на: 11 Октомври 2011, 20:44:43 pm »
Толку од мене за денес, ова нема крај....позз

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54989
  • Махер
Opel vs Honda
« Одговори #152 на: 11 Октомври 2011, 20:46:13 pm »
Zosto?
Sto znaci toa..deka e podobar vo nesto?
Дефинитивно ДА! Кога не би било така немаше да постои црвената зона на вртежи како опасни!

Цитат
Ke ti najdam motor a Opel koj na 2000 rpm se ponasa kako Honda na 5000 rom.
Повели, најди ми мотор со слична зафатнина и ист тип на аспирација. Ако го покажеш тоа ве носам тебе + 1 особа и Фаланга + една особа на ручек каде сакате.

Gojdo..koga ke sfatis deka brzinometarot e pobiten od obrtometarot?

Yep C20let
but Xe same block and head
959 hp on wheels
best et 8.74 270kmh

This is a Vectra A (1988-1995) which is considered to be the most succesful model Opel have ever made. It had a variety of engines developing power in the range between 57-204 bhp,diesel and petrol, both front wheel drive and 4x4. Opel also made a Coupe version and named it Calibra, which is the single most beautiful coupe in history. The 204 bhp Vectra had a 2 litre turbo petrol engine.
The Vectra on this video had that particular engine, but boosted up to 310 bhp.
This car is as fast as Corvette C6 on a drag race.
The speed is meassured in KM/H!!!

Uploaded with ImageShack.us

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Opel vs Honda
« Одговори #153 на: 11 Октомври 2011, 20:47:27 pm »
@Stratro

Ама кажи колку ти се допадна споредбата со корвета ?? ;D

Отсутен Stratro

• Легенда
Opel vs Honda
« Одговори #154 на: 11 Октомври 2011, 20:50:21 pm »
@Stratro

Ама кажи колку ти се допадна споредбата со корвета ?? ;D

...Kazuvam...

..samo ne mislam seriozno. ;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
Opel vs Honda
« Одговори #155 на: 11 Октомври 2011, 23:21:59 pm »
Браво бе Стратро бе, алал да ти е... Просто љубам вакви „докази“... Особено најмногу ме радува тоа што сите, ама баш сите коли во видеава што ги постираше (освен жутата Корвета во последното, таа ми личи ко да е тјунирана), се онакви, без апсолутно никакви модификации на нив, како во продажен салон, што моеш да си ја купиш, и БАМ, пали вози, дигаш до кај 530 км/ч, па после убацуеш у втора и тераш даље...

Респек! Дај кажи каде се продаваат вакви, по која цена, па да зеам неколку, и еве Дени шо нарача дупла доза, ја ќе му ги платам.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Opel vs Honda
« Одговори #156 на: 12 Октомври 2011, 00:23:02 am »

Што постар - тоа повреден ... ОПЕЛ !!! ;)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
Opel vs Honda
« Одговори #157 на: 12 Октомври 2011, 01:22:29 am »
Дај кажи каде се продаваат вакви, по која цена, па да зеам неколку, и еве Дени шо нарача дупла доза, ја ќе му ги платам.
Ако частиш, части го цел форум! Немој да имаш селективе пристап по фракции.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
Opel vs Honda
« Одговори #158 на: 12 Октомври 2011, 04:18:20 am »
Мене не ми се верува дека некој е заљубен во Опел како марка, а уште помалце ми се верува дека некој ги споредува атмосферските мотори на Опел и Хонда.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Stratro

• Легенда
Opel vs Honda
« Одговори #159 на: 12 Октомври 2011, 09:06:41 am »
Браво бе Стратро бе, алал да ти е... Просто љубам вакви „докази“... Особено најмногу ме радува тоа што сите, ама баш сите коли во видеава што ги постираше (освен жутата Корвета во последното, таа ми личи ко да е тјунирана), се онакви, без апсолутно никакви модификации на нив, како во продажен салон, што моеш да си ја купиш, и БАМ, пали вози, дигаш до кај 530 км/ч, па после убацуеш у втора и тераш даље...

Респек! Дај кажи каде се продаваат вакви, по која цена, па да зеам неколку, и еве Дени шо нарача дупла доза, ја ќе му ги платам.

Vele, smiri se... .ima i recenica nad videata vo kontekst na muabetite na Gojdo.
Procitaj ja i ke sfatis deka sum mozel da postiram i Audi R10 TDI, a videa so fabricki motori imas eden ton na youtube.:)

« Последно менување: 12 Октомври 2011, 09:33:12 am Stratro »

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8960
Opel vs Honda
« Одговори #160 на: 12 Октомври 2011, 09:24:22 am »
temive eden vs drug ocigledno samo do raspravii teraat :)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
Opel vs Honda
« Одговори #161 на: 12 Октомври 2011, 09:29:40 am »
Стратро сеуште чекам да приложиш доказ дека Опелов мотор со слична зафатнина и тип на аспирација на 2000 вртежи работи како Хондин на 5000 вртежи.

Или ако сакаш различен тип на аспирација, најди мотори со слични ефективни зафатнини и да споредуваме.

И дај поштеди не од Америк'н масл карс со 180000 кубици и хард-кор тјунирани Калибри кои се користат само за драгови и кои ќе зарибаат на поминати 2km ако ги газиш.

А може и Фаланџи да ти се приклучи како креатор на илузијата дека Опел од кога постојат имале најдобри атмосферски бензинции и бензинци воопшто. За промена може да проба да најде некаков доказ или аргумент(покрај раскажувањата на чичко му) за да ги поткрепи бајките за волшебните атмосферски бензинци на Опел.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Opel vs Honda
« Одговори #162 на: 12 Октомври 2011, 09:37:51 am »
Стратро сеуште чекам да приложиш доказ дека Опелов мотор со слична зафатнина и тип на аспирација на 2000 вртежи работи како Хондин на 5000 вртежи.

Или ако сакаш различен тип на аспирација, најди мотори со слични ефективни зафатнини и да споредуваме.

И дај поштеди не од Америк'н масл карс со 180000 кубици и хард-кор тјунирани Калибри кои се користат само за драгови и кои ќе зарибаат на поминати 2km ако ги газиш.

А може и Фаланџи да ти се приклучи како креатор на илузијата дека Опел од кога постојат имале најдобри атмосферски бензинции и бензинци воопшто. За промена може да проба да најде некаков доказ или аргумент(покрај раскажувањата на чичко му) за да ги поткрепи бајките за волшебните атмосферски бензинци на Опел.

Према досегашните Technical Service Bulletin-и, таква грешка досега не е пријавена ! ;)

Отсутен Stratro

• Легенда
Opel vs Honda
« Одговори #163 на: 12 Октомври 2011, 09:38:49 am »
Мене не ми се верува дека некој е заљубен во Опел како марка, а уште помалце ми се верува дека некој ги споредува атмосферските мотори на Опел и Хонда.

Temata ja otvori Zero so moj komentar za Hondini turbo motori.
Zosto?...on si znae.:)

Muabetot protiv Opelovi  atmosferci e nametnat u nedostig na argumenti...normalno.
Koj cita vnimatelno, ke vidi.

Koj ne cita..ke si ceka..kako Gojdo tuka koj namerno ili nenamerno ne saka da sfati sto mu pisuvam.

@Gojdo..Ako sakas primeri na Opelov vs Hondin atmosferec imas ubav primer na youtube.
Ako stvarno te interesira , ke si go pobaras sam.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
Opel vs Honda
« Одговори #164 на: 12 Октомври 2011, 09:46:04 am »
Муабетот против Хондини турбаши го наметна Страто. А бајките за Опеловите најдобри атмосферски бензинци и најдобри Опелови бензинци воопшто од кои настанале сите останати бензински мотори ги бладаше Фаланџи.

Ти Страто, сакајќи да си го одбраниш твојот омилен бренд, само се најде во небрано покрај приказните на Фаланџи.

Сеуште чекам да ми покажеш конвенционален Опелов мотор со иста ефективна зафатнина доколку станва збор за атмосферски мотори или со еквивалентна ефективна зафатнина доколку станува збор за форсирана аспирација кој на 2000 вртежи работи како Хондин мотор на 5000 вртежи.

Секако, може да ми посочиш и некој друг автомобил како Хондиниот од 60-тите чиј мотор, фабрички, исклучува на 9500 вртежи. А не е проблем да покажеш и Опелов мотор од понова ера кој се произведува сериски и фабрички врти до 9500.