Автор Тема: Opel vs Honda  (Прочитано 116001 пати)

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
Opel vs Honda
« Одговори #120 на: 11 Октомври 2011, 19:45:45 pm »
Значи најдобар мотор е оној мотор кој може да заврти 10.000 рпм и чиј в-тек се уклучува на 5500.... јасно, научено.

Можда не е најдобар, ама секако меѓу најдобрите. И у најмала рака, достојно за огромна почит.

Боки имам комшија, кој е роднина на еден наш нов член тука. Имаше Опел Олимпија, па рекорд, па аскона, па првата вектра во Скопје во 98-ма година. Ја продаде пред една недела и зема Астра Г донесена од Милано со поминати 220.000 километри. Живееше и работеше во цела Европа. Никогаш во својата долга кариера не останал на пат а секогаш возел Опел. Оди ти објасни му после да купи Хонда :D

Нема зашто да му „објаснува“ или да го тера да купи Хонда. Која е поентата во тоа? Човекот си имал одлично искуство со Опели до сеа, зашто би го мењал тоа?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
Opel vs Honda
« Одговори #121 на: 11 Октомври 2011, 19:48:19 pm »
Па не би го мењал за ништо. Тоа е поентата. Тој што возел Опел оди натерај го да смени марка. А особено нема да земе ниеден од оние моторите на Гојдо од листата, сите В6 во просек од 3000 кубика па нагоре од кои врие по патиштава. Ќе ги видиме истите за 30 па и повеќе години каде ќе се наоѓаат.

Отсутен BokiCivic

• Сениор
  • Пораки: 3803
  • Боинг 747
Opel vs Honda
« Одговори #122 на: 11 Октомври 2011, 19:48:48 pm »
Немам никаква намера некого да разубедувам во ништо, Опел е Опел и Хонда е Хонда секој на свој начин добар секој на свој начин лош. Затоа ова е заплет кој нема крај
:):):):):)

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
Opel vs Honda
« Одговори #123 на: 11 Октомври 2011, 19:49:50 pm »
Мало дополнување, моторите на опел, претежно бензинците се со GM ознака и се превземани или од други модели на GM или се развивани под нивно старателство.Има мотори од GM кои ги видов на листите, а се вградуваат на некои модели од опел.
На пример:

http://en.wikipedia.org/wiki/GM_High_Feature_engine

Отсутен BokiCivic

• Сениор
  • Боинг 747
Opel vs Honda
« Одговори #124 на: 11 Октомври 2011, 19:51:37 pm »
Мало дополнување, моторите на опел, претежно бензинците се со GM ознака и се превземани или од други модели на GM или се развивани под нивно старателство.Има мотори од GM кои ги видов на листите, а се вградуваат на некои модели од опел.
На пример:

http://en.wikipedia.org/wiki/GM_High_Feature_engine
Моторите само поминале покрај GM

Отсутен marsher

• Сениор
    • smchiptuning
Opel vs Honda
« Одговори #125 на: 11 Октомври 2011, 19:54:07 pm »
Така ќе да биде...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
Opel vs Honda
« Одговори #126 на: 11 Октомври 2011, 19:54:13 pm »
Немам никаква намера некого да разубедувам во ништо, Опел е Опел и Хонда е Хонда секој на свој начин добар секој на свој начин лош. Затоа ова е заплет кој нема крај
:):):):):)

Стварта е во тоа да не прерасне во заплет. Во тој случај сме phucked :D
Дискусија е секој може да стави крај во секој момент :)

Отсутен BokiCivic

• Сениор
  • Боинг 747
Opel vs Honda
« Одговори #127 на: 11 Октомври 2011, 19:55:32 pm »
Дизелот на Опел Вектра 2005 год до сега е најдобро покажан за разлика од Бензинците конкретно што се вградуваат кај Корсите. Не е дека не издржуваат ама на 60,000 веќе јадат уље

Отсутен marsher

• Сениор
    • smchiptuning
Opel vs Honda
« Одговори #128 на: 11 Октомври 2011, 19:57:21 pm »
Кој дизел ?

Присутен velestrumf

• Легенда
Opel vs Honda
« Одговори #129 на: 11 Октомври 2011, 19:58:20 pm »
Па не би го мењал за ништо. Тоа е поентата. Тој што возел Опел оди натерај го да смени марка. А особено нема да земе ниеден од оние моторите на Гојдо од листата, сите В6 во просек од 3000 кубика па нагоре од кои врие по патиштава. Ќе ги видиме истите за 30 па и повеќе години каде ќе се наоѓаат.

Значи затоа имаат најдобри бензинци у свет а? Џизс...

Чисто онака, таа логика можеш да ја нанесеш во буквално секоја сфера од секојдневното живеење... Никој не би го сменил тоа од што е задоволен, се’ додека не проба нешто подобро.

Банален пример: Имам Dell лаптоп веќе 4 ипол години и сум апсолутно задоволен од него. Во моментов, не гледам причина зашто да го мењам брендот. Имав неколку SonyEricsson мобилни, не планирав да го мењам брендот. Земав HTC кој беше подобар, и не планирам да го мењам брендот. Не гледам причина зашто да го мењам брендот. Итн итн итн...

Marsher шо се мешаш па ти па? Откај па ти знаеш нешо за мотори?  ;D ;D ;D ;D ;D
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен BokiCivic

• Сениор
  • Боинг 747
Opel vs Honda
« Одговори #130 на: 11 Октомври 2011, 20:00:05 pm »
Имам и жив пример. Еден мој познаник купува Астра Гтц нова од салон со фулл опрема мераци фаца е, фала богу му доаѓа прв сервис и што му текна да види до каде е на сипка уљето. Нема да ви се верува ама немаше ни капка ете да речеш крајот да имаше нешто, а имаше да помине уште 500км до сервисот. Отиде одма таму да се жали, а од сервисот му викаат ти имаш мењато нешт сам хахаха не се нормални

Отсутен BokiCivic

• Сениор
  • Боинг 747
Opel vs Honda
« Одговори #131 на: 11 Октомври 2011, 20:02:13 pm »

Присутен velestrumf

• Легенда
Opel vs Honda
« Одговори #132 на: 11 Октомври 2011, 20:02:35 pm »
Имам и жив пример. Еден мој познаник купува Астра Гтц нова од салон со фулл опрема мераци фаца е, фала богу му доаѓа прв сервис и што му текна да види до каде е на сипка уљето. Нема да ви се верува ама немаше ни капка ете да речеш крајот да имаше нешто, а имаше да помине уште 500км до сервисот. Отиде одма таму да се жали, а од сервисот му викаат ти имаш мењато нешт сам хахаха не се нормални

Не мора да значи дека е до моторот... Зависи со колку уље била кога ја земал. Тоа веќе не е до Опел, туку до нашиве локални мафијаши.

Отсутен marsher

• Сениор
    • smchiptuning
Opel vs Honda
« Одговори #133 на: 11 Октомври 2011, 20:03:13 pm »
Такви примери има по сите сервиси.
Велештумф-чисто онака се мешам , да одржувам тензија..

Отсутен BokiCivic

• Сениор
  • Боинг 747
Opel vs Honda
« Одговори #134 на: 11 Октомври 2011, 20:03:49 pm »

Не мора да значи дека е до моторот... Зависи со колку уље била кога ја земал. Тоа веќе не е до Опел, туку до нашиве локални мафијаши.
човече да не ти се верува што да кажам