Автор Тема: Пукнато ветробранско стакло  (Прочитано 23506 пати)

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
Одг: Пукнато ветробранско стакло
« Одговори #45 на: 25 Јуни 2017, 21:48:46 pm »
Цената зависи и од тоа дали има сензори на ретровизорот или е обична

Sent from my iPhone 7 using Tapatalk
10e е разлика. Поголема разлика прави дали ќе ти ја спасат гумата од шофершајбната, или ќе мора нова гума, ако се оштети при вадење (мислам дека 20-30е е гумата).
Разликата во цената за ксарата беше 40€,т.е. 110€ без, и 150€ со отвор за сензор + 10€ украсна гума.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
« Одговори #46 на: 25 Јуни 2017, 22:38:53 pm »
Можно е да ги имам смешано вредностите...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #47 на: 27 Јуни 2017, 11:46:42 am »
Еуротек 071279239 . НАбавуваат и заменски или оригинал половни ( половни како од фабрика) многу се профи и добра комникцаија. Исто така за истиите варијантаи што ми ги понуди и Новус овие беа 40% поефтини. Ги препорачувам. Иначе толкава пукнатина не се лепи
Овие ми дадоа најниска понуда, 20% пониско од другите. Само незнам колку се веродостојни, ми кажаа дека не е кинеско стаклото туку некоја англиска фирма не ми текнува како ми ја кажаа.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Мене ми понудија заменско ново или оригинал но половно за хондата. Го одбраво второво, стаклото беше без ниедна грепка, и што е најважно се што договоривме испочитуваа. Јас лично сум задоволен

Отсутен stavrov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 514
« Одговори #48 на: 27 Јуни 2017, 13:15:53 pm »
А дали би имал проблем доколку го возам некој период така? Има само една линија каде што е пукнато а сакам на одмор да одам во сабота.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4758
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #49 на: 27 Јуни 2017, 13:24:44 pm »
На бмв то кај мене мислам дека беше 200 со 250еур, ја како среќлија у 250 спаѓав. Пред 2 дена мењав на камион, 10мин од демонтажа до монтажа, 170еур оригинал, 120 кинеска. Одбрав оригинал. Никако не можам да сватам зошто повеќето камионски делови де по евтини од делови за кола.

Каде ја смени, за кој модел на BMW и дали беше со сензор за дожд и светла?

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6737
  • Бенве сие бенве
« Одговори #50 на: 27 Јуни 2017, 14:12:21 pm »
БМВ 1, не ја сменив се закрпи во новус, околу 50еур ме фати, имав сензор за бришачи немаше за светла.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4758
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #51 на: 05 Јули 2017, 09:28:28 am »
Вие што сте менувале шофершајбна, налепница за регистрација од каде може да се земе и колку чини? Може од приватниве ПСС/МСС?

Отсутен Ученик

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 525
« Одговори #52 на: 05 Јули 2017, 12:03:04 pm »
Ваљда процедурата е иста како кога регистрираш кола, а тогаш се плаќа 100-120ина денари у полиција.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
« Одговори #53 на: 05 Јули 2017, 13:37:52 pm »
Мене во Едел ми ја одлепија од старата и ми ја прелепија на новата шајба.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6128
  • 69
« Одговори #54 на: 06 Јули 2017, 08:43:45 am »
Eurotek  се такви телетабиси да поголеми нема.
Се јавуваш, ти викаат дечко немаме, за 10 минути ке провериме и ке ти се јавиме колку што како и кога.
И ако се ослониш на македонското :  ЗА 10 мин Ке ти се јавиме! , слободно ке ја дочекаш и староста без да бидеш повикан.

Едел Пром имаат одговор на се, барем во моето досегашно искуство.
Прво ти ја кажува фирмата од која што потекнува шофершајбната, цената со сензор, без, монтажа, лагер итн итн.

Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6737
  • Бенве сие бенве
« Одговори #55 на: 06 Јули 2017, 08:51:55 am »
Едел пром се многу профи, можеби затоа што газдата е постојано таму и не се опуштаат

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6128
  • 69
« Одговори #56 на: 06 Јули 2017, 08:57:35 am »
Штом една фирма работи фарбање, лепење шофершајбни, сервис, продажба, тешко дека ке биде професионална како што е фирма со намена само за една работа.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.