Автор Тема: Пукнато ветробранско стакло  (Прочитано 23510 пати)

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
Одг: Пукнато ветробранско стакло
« Одговори #30 на: 04 Ноември 2016, 21:09:00 pm »
Кој има правено вака оштетување на стакло и каде, како е задоволен, некој контакт нешто или, за еден роднина да му се среди треба, дупче од каменче??
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
« Одговори #31 на: 06 Ноември 2016, 09:49:19 am »
Побарајте го Аце -А3 што лепи фолии.

http://forum.carclub.mk/index.php/board,33.0.html

Отсутен stavrov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 514
« Одговори #32 на: 23 Јуни 2017, 23:38:33 pm »
Од каде да сменам ветробранско стакло на Passat B6? Незнам како може да се распука стаклото од жешко. Оставена колата (имаше ептен мала пукнатина) вечерва ја зимам да ја возам пукнато стаклото.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
« Одговори #33 на: 23 Јуни 2017, 23:42:04 pm »
Од каде да сменам ветробранско стакло на Passat B6? Незнам како може да се распука стаклото од жешко. Оставена колата (имаше ептен мала пукнатина) вечерва ја зимам да ја возам пукнато стаклото.

Истото мене ми се деси на 159, си направив сам мала пукнатина која си „живееше“ на ладно. Првото асално сонце, стана пукнатина од крај до крај. Стаклото се шири на топло, очекувано е да пукне. Јас сменив во Едел Пром. Можеш и во овластен да прашаш.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен stavrov

• Јуниор
  • **
« Одговори #34 на: 24 Јуни 2017, 00:02:09 am »

Истото мене ми се деси на 159, си направив сам мала пукнатина која си „живееше“ на ладно. Првото асално сонце, стана пукнатина од крај до крај. Стаклото се шири на топло, очекувано е да пукне. Јас сменив во Едел Пром. Можеш и во овластен да прашаш.
Колку те фати?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #35 на: 24 Јуни 2017, 00:11:05 am »
околу 200е ако добро памтам..

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6737
  • Бенве сие бенве
« Одговори #36 на: 24 Јуни 2017, 00:12:56 am »
Цената зависи и од тоа дали има сензори на ретровизорот или е обична

Sent from my iPhone 7 using Tapatalk

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #37 на: 24 Јуни 2017, 00:27:51 am »
Цената зависи и од тоа дали има сензори на ретровизорот или е обична

10e е разлика. Поголема разлика прави дали ќе ти ја спасат гумата од шофершајбната, или ќе мора нова гума, ако се оштети при вадење (мислам дека 20-30е е гумата).

Отсутен stavrov

• Јуниор
  • **
« Одговори #38 на: 24 Јуни 2017, 00:31:28 am »
Има сензори за дожд ако се мисли на тие сензори.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #39 на: 24 Јуни 2017, 00:46:57 am »
Тие. Секако зависи и од кола до кола која е цената.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6737
  • Бенве сие бенве
« Одговори #40 на: 24 Јуни 2017, 07:19:27 am »
На бмв то кај мене мислам дека беше 200 со 250еур, ја како среќлија у 250 спаѓав. Пред 2 дена мењав на камион, 10мин од демонтажа до монтажа, 170еур оригинал, 120 кинеска. Одбрав оригинал. Никако не можам да сватам зошто повеќето камионски делови де по евтини од делови за кола.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #41 на: 24 Јуни 2017, 07:36:40 am »
Ех, кај мене 10е беше разлика, а има разлика дури и во местото на кое што се монтира ретровизорот со и без сензори (уствари така и си го „решив“ стаклото, местејќи ретровизор со самозатемнување и сензор за ден/ноќ, али друга тужна прикаска е тоа)...

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #42 на: 24 Јуни 2017, 11:42:11 am »
Еуротек 071279239 . НАбавуваат и заменски или оригинал половни ( половни како од фабрика) многу се профи и добра комникцаија. Исто така за истиите варијантаи што ми ги понуди и Новус овие беа 40% поефтини. Ги препорачувам. Иначе толкава пукнатина не се лепи

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3804
« Одговори #43 на: 24 Јуни 2017, 13:49:50 pm »
Formula95 дечките се профи

Sent from my F5 using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен stavrov

• Јуниор
  • **
« Одговори #44 на: 25 Јуни 2017, 10:57:39 am »
Еуротек 071279239 . НАбавуваат и заменски или оригинал половни ( половни како од фабрика) многу се профи и добра комникцаија. Исто така за истиите варијантаи што ми ги понуди и Новус овие беа 40% поефтини. Ги препорачувам. Иначе толкава пукнатина не се лепи
Овие ми дадоа најниска понуда, 20% пониско од другите. Само незнам колку се веродостојни, ми кажаа дека не е кинеско стаклото туку некоја англиска фирма не ми текнува како ми ја кажаа.