Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
30.000 км е препорачан интервал на Алфа со Твин Спарк мотори кои возат на плин. За мотори кои возат на бензин, интервалот е 100.000 км. Не гледам што е тука контрадикторно?
Цитат: zeroSignal на 01 Октомври 2011, 16:25:55 pm30.000 км е препорачан интервал на Алфа со Твин Спарк мотори кои возат на плин. За мотори кои возат на бензин, интервалот е 100.000 км. Не гледам што е тука контрадикторно?Не реков дека е контрадикторно, него едноставно ми се виде премногу скратување тоа е 3 пати пократок интервал за промена, па сакав да знам дали е тоа ОК. И дали кај сите автомобили векот на свеќиците се скратува тројно кога се конвертираат на плин?
Цитат: Carrier166 на 01 Октомври 2011, 16:41:10 pmЦитат: zeroSignal на 01 Октомври 2011, 16:25:55 pm30.000 км е препорачан интервал на Алфа со Твин Спарк мотори кои возат на плин. За мотори кои возат на бензин, интервалот е 100.000 км. Не гледам што е тука контрадикторно?Не реков дека е контрадикторно, него едноставно ми се виде премногу скратување тоа е 3 пати пократок интервал за промена, па сакав да знам дали е тоа ОК. И дали кај сите автомобили векот на свеќиците се скратува тројно кога се конвертираат на плин?само кај Алфа е така .... според муабетот а и според досегашното искуство со Алфа(која бара нежност) така испаѓа работатаинаку јас на Реното 2 мотори сменив а свеќици немам сменето,и да цело време на плин се вози
незнам колку би било паметно да се практикува тоа (посебно на Алфа)ама стварно јас на Реното сменив два мотори а свеќиците ми се старите,само ги префрлував од мотор на мотор
свесно ке одам на ОТ со извинување....јас само си кажувам како стојат работите,ти во никој случај не го практикувај истото,а знам и дека нема да го практикуваш....инаку мој пријател има Киа Прајд кој нема сменето свеќици одкога е купена а има поминато околу 190Ккм и нема гајле колата тера без проблем....
kakva treba da bide bojata na svekicite kaj kola sto raboti na plin?
ne e bas taka,spored svekicata se gleda na kakva smesa raboti motorot,dali e siromasna ili zasitena