Автор Тема: Адитиви со Д-р. djidji  (Прочитано 422452 пати)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5653
Одг: Адитиви со Д-р. djidji
« Одговори #2235 на: 12 Февруари 2022, 00:47:07 am »
Epa ednas mesecno se izlaga do Veles i nazad toa mi e samo otvoreno sto se vozi i letno vreme koga idam na odmor. Restoto e gradska voznja. Zatoa i prasuvam ete koga izlagam tie 100km do veles i nazad da mu opnam nesto u toa naftata cisto da procisti ili dovolno kje bide samata voznja kje si go isfrli garezot.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #2236 на: 12 Февруари 2022, 09:28:07 am »
Меганот беше млад и можеби мојата превентива би имала ефект во повозрасна доба во која се наоѓа твојата мечка.

Да не те јаде јанза, тури му адитивче кога ќе шибаш за Велес, не сум чул дека некој имал зијан.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3809
« Одговори #2237 на: 12 Февруари 2022, 11:00:19 am »
Epa ednas mesecno se izlaga do Veles i nazad toa mi e samo otvoreno sto se vozi i letno vreme koga idam na odmor. Restoto e gradska voznja. Zatoa i prasuvam ete koga izlagam tie 100km do veles i nazad da mu opnam nesto u toa naftata cisto da procisti ili dovolno kje bide samata voznja kje si go isfrli garezot.
Eve ti @Vlatce-Vectra
https://carbox.mk/product/aditiv-za-dizel-gorivo-40-profitech-500-ml-19065/

Присутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1789
« Одговори #2238 на: 12 Февруари 2022, 11:11:10 am »
Влатче тури му адитив, нема гајле. Додека има адитив во резервоарот можеби ќе работи за нијанса помирно, откако ќе се потроши пак исто Јас редовно турам, не дека имаат некоја мака коливе, ама демек за подобро. Земи некој од тие до 400 денари (Сонакс, Стп, Вурт) и тури, не верувам да има негативен ефект.

Пред 4-5 години турив гориво од Лукоил и колава (Мерцедес е280цди) почна да треси на лер. Појдов на мајстор и ми дадоа адитив (не знам која марка, само кај мајсторов го имаше) кој се тураше цело шише на 20-тина литри нафта. Колава после тоа се смири и никогаш повеќе не затресе на лер. Дали беше до адитивот или едноставно се потроши лошата нафта од Лукоил не знам, ама се среди. После тоа бев и кај Влатко во Кавадарци да ги провери дизните ама ми рече терај нема никаков проблем.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7385
« Одговори #2239 на: 13 Февруари 2022, 21:36:37 pm »
Eve ti @Vlatce-Vectra
https://carbox.mk/product/aditiv-za-dizel-gorivo-40-profitech-500-ml-19065/

Ова е адитив за да не мрзне нафтата. Влатко прашува за друг адитив, дизел клинер и слични. :) Ваков како ти што си пратил - не.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #2240 на: 14 Февруари 2022, 00:24:07 am »
Opsto za koristenje aditiv na dizel vozilo. Bas i za ladnovo sega koga bea utrava do -10. Mi se pogodi nekolku pati od 3sm sabajle da si odam kamen ladno nadvor ama meckava zapali samo so 1 greenje i nemase nikakov problem ama ja ostavav po 2-3 minuti vo mesto da straka da se razmrda malce i posle samo poleka na gasta..
Ama bi prifatil nekoe aditivce kolku da se osvezat diznite i taman na avtopat nekoj 50km kje se procisti.
Go gledam bri4ka redovno sekoe klipce i stalno go fura ona Hado ama neznam dali go ima kaj nas. Vo vektrata staviv ednas Ceratec cisto onaka preventiva i zaprimetiv deka motorot dosta se utisi i mnogu pomazno rabotese.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6737
  • Бенве сие бенве
« Одговори #2241 на: 14 Февруари 2022, 07:47:48 am »
2022година, време кога и форд работи во зима, ние праиме моабет дали и како кола пали на минусни температури.

П.С 50км не е никаква релација

П.П.С стара е колата ќе раскопа некој талог од доводот, некое ѓубре ќе отиде на дизната ќе биде после мајка плаче грамофон свири…

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Coco

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 116
« Одговори #2242 на: 07 Март 2022, 06:59:23 am »
Пред некој ден ставив адитив за прочистување на дизни и целиот нафтен систем. Средството е Wynss extreme diesel cleaner. Што имам приметено/забележано досега. Помирно работи моторот,во место кога ќе ја оставам да работи, преде како маче. Исто така се осети многу и на забрзувањето,претходно имаше као 1 секунда лаг додека да прими гас,сега го нема тоа веќе. Адитивот го зедов од Макпетрол,цената е 1050 денари. Btw,се работи за Фиат Браво 1.9 со 120кс.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2350
« Одговори #2243 на: 07 Март 2022, 08:47:56 am »
Кога ќе слушне сега @riki_staff ќе клае 2 комада  :)
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Присутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6437
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #2244 на: 07 Март 2022, 09:05:21 am »
Не помогна ништо кај мене тој скапиот, мора да се рапарираат дизните. Или и да помогнал, било незначително.

Отсутен is200

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 244
« Одговори #2245 на: 13 Март 2022, 14:02:51 pm »
Дали постои некој проверен адитив за чистење инџектори за плин?
Made in Japan ☮

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
« Одговори #2246 на: 13 Март 2022, 15:51:39 pm »
Да ги извадиш и една ултразвучна када да им даеш?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5854
« Одговори #2247 на: 21 Април 2022, 19:53:45 pm »
Кога ќе слушне сега @riki_staff ќе клае 2 комада  :)
Касно гледам,кај мене се управени нештата,егр-от беше  ;)

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5903
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #2248 на: 23 Април 2022, 16:16:19 pm »
Набавено Engine Restorer & Lubricant од USA за 6$ кое ќе пристигне за 2-3 недели, според видеата на Yt и многуте оцени на Ebay, Amazon i Walmart ја враќа компресијата за повеќе од 30%, останува да се проба и да се уверам сам во резултатите
Видео:
https://youtu.be/VXIu3oo8z4c
https://youtu.be/Hr8jIwVyIFE

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #2249 на: 23 Април 2022, 17:56:30 pm »
Eve jas otkako go sipav aditivot na winns projdov nekade 200km i cisto sto zabelezav deka motorot kako porafinirano pomeko da raboti. I koga kje ja capnam papucata do dole kako sto uspeav da zabelezam nema crn dim pozadi..
Imam uste povekje od pola rezervar sabajle begam za veles i nataka malce kje se izduva. Kako stoplue potrosnjata se dvizi nekade 8l so normalno vozenje da nekazam nezno vozenje strikno gradska voznja. Za toj motor so automatik menjac mislam deka e odlicno.