Автор Тема: Адитиви со Д-р. djidji  (Прочитано 555819 пати)

Отсутен darkserial

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 796
Одг: Адитиви со Д-р. djidji
« Одговори #1950 на: 14 Август 2017, 09:40:42 am »
Јас ставам од Liqui Moly Common Rail Additive (и за PD е). Многу подобро работи колата...
VW Golf 5 1.9 TDI - 77kw - 2005

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5448
« Одговори #1951 на: 19 Август 2017, 13:53:52 pm »
Винсот не го барајте веќе, тоа што се продава се останати залихи и за сега нема нов увозник. Денеска барав за дизел винс и видов кој е увозник и се слушнав со дечкото, да не објаснувам сега зошто и како ама веќе не се увозници на винс не по нивна вина. Сега они носат СТП. Има ли некој искуство со СТП?

Отсутен Johnny625

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 195
« Одговори #1952 на: 24 Август 2017, 01:47:55 am »
Винсот не го барајте веќе, тоа што се продава се останати залихи и за сега нема нов увозник. Денеска барав за дизел винс и видов кој е увозник и се слушнав со дечкото, да не објаснувам сега зошто и како ама веќе не се увозници на винс не по нивна вина. Сега они носат СТП. Има ли некој искуство со СТП?

Ставив еднаш купено од бензиска на Окта, за чистење на дизел дизни и системи ама јас конкретно никаква разлика не осетив ама пак реално не ни имав некој проблем со дизните. Инаку како фирма STP имаат јака традиција и репутација и не верувам дека производите им се боза. Сега друг муабет е колку кај нас се носат оригинали.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4653
« Одговори #1953 на: 28 Август 2017, 09:20:55 am »
вчера земав Bardahl за чистење на инџектори за дизели,700 денари од МакОил во Лисиче.Последен им беше.Следна недела ќе идам на одмор,па пред полнење на цел резервоар ќе го сипам,нека подзачисти малце.Лани приметив разлика во работа на моторот,те дизната која подмочуваше,затоа сега пак го земав.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6221
« Одговори #1954 на: 28 Август 2017, 13:18:36 pm »
Дечки палетата на Cyclo адитиви ја имате во еуро07 ако му затреба на некој.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18091
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #1955 на: 28 Август 2017, 13:29:22 pm »
Ова никој од форумов нема да го стави во кола зошто името потсеќа на точак. ;D

Отсутен The Ghost

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 301
« Одговори #1956 на: 18 Октомври 2017, 03:39:44 am »
Се мислам да ставам адитив за хидро подизачи.. да не штракаат на суво посабајле, посебно дека иде ладен период.. Ваше мислење? Дали користи некој, и дали осетил разлика..

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10612
« Одговори #1957 на: 18 Октомври 2017, 23:42:20 pm »
Ова никој од форумов нема да го стави во кола зошто името потсеќа на точак. ;D
ја ќе го кла :)

Отсутен naum1978

• Почетник
  • *
  • Пораки: 8
« Одговори #1958 на: 20 Октомври 2017, 10:09:39 am »
Zdravo decki, ima li nekoj iskustvo so K2 doktor car spec aditiv za ulje, motorot mi duva otideni se izglea karikite, staviv Sonax smoke reducer ama nema nikakov efekt, mi rekoa deka K2 bilo dobro, ili moze nekoja vasa preporaka ako nekoj koristel do sega aditiv protiv dimenje (licno iskustvo), pozdrav

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45079
  • Il Moderatore
« Одговори #1959 на: 20 Октомври 2017, 11:33:56 am »
Штом дува - све пробај. :) Ако нешто упали - ок, ако не, и онака на ремонт ќе оди.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7251
« Одговори #1960 на: 20 Октомври 2017, 11:47:14 am »
Во механика, како и во животот не постои quick fix :)

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #1961 на: 20 Октомври 2017, 12:54:32 pm »
Што и да стајш привремено ќе ти замачка очи...
Ти чади?
Инаку го имам ставено докторот, немаше разлика. Нити па некое друго што сум редел направи разлика во чадењето. Кај и да е ќе оди мас у пропас моето... т.е. на мајка ми е на услуга земено оти мењав мотор на голфчето, почна ептен да го папа уљето, мада не чадеше али и се растроши, почна зимата да не пали и хајт...

Отсутен naum1978

• Почетник
  • *
« Одговори #1962 на: 20 Октомври 2017, 13:48:40 pm »
Што и да стајш привремено ќе ти замачка очи...
Ти чади?
Инаку го имам ставено докторот, немаше разлика. Нити па некое друго што сум редел направи разлика во чадењето. Кај и да е ќе оди мас у пропас моето... т.е. на мајка ми е на услуга земено оти мењав мотор на голфчето, почна ептен да го папа уљето, мада не чадеше али и се растроши, почна зимата да не пали и хајт...
cadi da, ali barem zima pali cakmak sabajlecki :) ne e skroz otiden

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #1963 на: 20 Октомври 2017, 13:50:45 pm »
може да ти се само уљените карики, може лошо улето е, крај краева и од егр некад знае да чади... Ако е бензин и со 0 компресија ќе пали зиме :)

Отсутен naum1978

• Почетник
  • *
« Одговори #1964 на: 20 Октомври 2017, 14:10:44 pm »
може да ти се само уљените карики, може лошо улето е, крај краева и од егр некад знае да чади... Ако е бензин и со 0 компресија ќе пали зиме :)
dizel e, zime malce si vergla ama si pali bez problem (sto e normalno, 250 000 km), ulje mu e sea smeneto, liqui moly, treba da se otvori ama treba da najdam saglam majstor sto nema da mi prai filmovi, a od egr samo cadi ili i trosi ulje? posto mene mi trosi