Автор Тема: Југце 45ка  (Прочитано 62661 пати)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5654
Одг: Југце 45ка
« Одговори #60 на: 21 Април 2015, 13:16:00 pm »
Нема да побеле пластиката ако се чисти со арф?
Kje stavis na mokar sungjer arf i kje trljas..Cim se iscisti odma so mokra krpa toa go peres i kje izvadis sve toa sto e pereno so arfot..Posle samo so sprej za saltabla kje spricnes i plastikite kje bidat kako novi..Moze i so cif nekoj pisa pogore isto i toa mu doagja..
Kolega moj na vremeto kupuvase prodavase Skodi felicii i vnatre koga kje im vlezese po cela saltabla so takvi sredstva bidejki felicijata ima epten plasticna saltabla kje ja napravese beter od fabrika izlezena..Ova zboram za plastika neznam kakov rezultat bi imalo i nus pojavi na drugi materijali.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7833
  • Плинаш!!!
Одг:
« Одговори #61 на: 21 Април 2015, 13:22:24 pm »
Е тоа е друго, јас на еден 101 ставав дирекно арф со малку мокар сунгер трљав. Све се извади ама и шалтаблата од кафена стана бела. Па после потрошив цело кутиче помада за раце за да ја вратам бојата колку толку.

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 765
« Одговори #62 на: 21 Април 2015, 18:12:31 pm »
Обавезно изолацијата од гепек што ти е извади ја, и кога веќе си извадил се, нема да те кошта многу да ја симнеш бојата и да офарбаш од поново.

Таа црната ко волна што е или таа распуканта белата ко пластика ко жива гума што е?
Иначе сеа нема каросериски ништо да се чепка, да се дојде до некој денар па ќе се средува школката :D

Отсутен kargh77

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 434
« Одговори #63 на: 21 Април 2015, 19:05:11 pm »
Мислам деκа сигуρно тρеба таа цρната да ја вадиш, оздола κојзнае што може да има... а и белата исто може да ја извадиш, па да имаш јасна слиκа за состојбата.

Отсутен Peconi

• Редовен
  • Пораки: 2948
« Одговори #64 на: 21 Април 2015, 22:58:05 pm »
Обавезно изолацијата од гепек што ти е извади ја, и кога веќе си извадил се, нема да те кошта многу да ја симнеш бојата и да офарбаш од поново.

Таа црната ко волна што е или таа распуканта белата ко пластика ко жива гума што е?
Иначе сеа нема каросериски ништо да се чепка, да се дојде до некој денар па ќе се средува школката :D

се да вадиш другар до метал да стигнеш треба. На сликите колку што гледам има доста р`ѓа над изолацијата а тоа значи дека доле е многу пострашно
Не разбирам зашто си го растурил цело ако не го средуваш лимариски. После една година ќе мораш обавезно ако планираш да го возиш секој ден

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3478
« Одговори #65 на: 21 Април 2015, 23:12:36 pm »
I dvete obavezno, celicna cetka za bormasina ili brusalka i cel patos istrugaj go od napred do pozadi smeni kaj sto e skapano, 1-2 race minium i nemas gajle, poso cim pocne malce da korodira ko cuma e posle, ako go sklopis pa posle godina dena da go prais najmalce duplo povekje ke bide korodirano. :)

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
« Одговори #66 на: 21 Април 2015, 23:48:22 pm »
Идејата беше да се растури за да се испере внатре пошто беше многу гнасно да се седи од пластики, теписони до седишта, ја радо би фатил да го средувам каросериски, меѓутоа моментално не сум во финасиско стање да му го пружам тоа задоволство, за некој месец најверојатно би требало да се среди каросериски и да си добие нова боичка или да остане кремастава, ја како и да е морам у најскоро време да почнам да го крпам поради тоа што горе во столбот кај што е здробена шофершајбната има вдлабнатина во ќошот и дупче, сеа внатре само ќе се исчисти најверојатно со арф и ќе се врати све на место и здравје боже наскоро да дојдам до уште малце пари и ќе го средиме :D

Иначе идеата е да се дојде нешто приближно до ова, малце финансиски и временски можда изгледа не реално и ќе биде тешко, ама ако не е така нема да биде интересно ;D

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
« Одговори #67 на: 22 Април 2015, 00:14:59 am »
Mене на Андреј југацов највише мерак ми прај  8)

Отсутен Dimitar

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 444
« Одговори #68 на: 22 Април 2015, 00:25:07 am »
Идејата беше да се растури за да се испере внатре пошто беше многу гнасно да се седи од пластики, теписони до седишта, ја радо би фатил да го средувам каросериски, меѓутоа моментално не сум во финасиско стање да му го пружам тоа задоволство, за некој месец најверојатно би требало да се среди каросериски и да си добие нова боичка или да остане кремастава, ја како и да е морам у најскоро време да почнам да го крпам поради тоа што горе во столбот кај што е здробена шофершајбната има вдлабнатина во ќошот и дупче, сеа внатре само ќе се исчисти најверојатно со арф и ќе се врати све на место и здравје боже наскоро да дојдам до уште малце пари и ќе го средиме :D

Иначе идеата е да се дојде нешто приближно до ова, малце финансиски и временски можда изгледа не реално и ќе биде тешко, ама ако не е така нема да биде интересно ;D
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Југово како ферари јако.Ептен го средил типов

Отсутен Dimitar

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 444
« Одговори #69 на: 22 Април 2015, 00:30:49 am »
Се мислев со ајакс, крпа и четка за заби ама ова ми се виде ко подобра опција, копчињата што се за светло и слично и километражата се чистени со ајакс, а и стубчињата во кола пошто се лепени како мушама и нив ќе ги чистам со ајакс на лице место.

ЕДИТ:
Уз пут ако има некој да ми каже како да ја извадам шалтаблата ќе му бидам многу благодарен, штрафовите од доле се извадени, ама горе глави кај шофершајбната и страв ми е да не ја скршам па за тоа не чепкам.
Се мислев со ајакс, крпа и четка за заби ама ова ми се виде ко подобра опција, копчињата што се за светло и слично и километражата се чистени со ајакс, а и стубчињата во кола пошто се лепени како мушама и нив ќе ги чистам со ајакс на лице место.

ЕДИТ:
Уз пут ако има некој да ми каже како да ја извадам шалтаблата ќе му бидам многу благодарен, штрафовите од доле се извадени, ама горе глави кај шофершајбната и страв ми е да не ја скршам па за тоа не чепкам.

Другар ај ако може точно да ми пратиш слика од кој Ајакс користеше.Мислам дека се повеќе типови па да не промашам

Би земал и Арф,односно секое кое чисти подобро.Инаку се работи за Фелиција со 35000 км поминато(но пушено внатре дупло повеќе од што има пројдено):)

Mи ја подари еден пријател за во викендица,па и не ја марам многу,ама сакам да си ја средам шалтаблата и платното горе бидејќи гледам како поминува времето дека ми врши доста работа,a и никогаш не ме изневерила.Па ме фати искрено жал да ја гледам таква.

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
« Одговори #70 на: 22 Април 2015, 08:04:25 am »
Mене на Андреј југацов највише мерак ми прај  8)

Ја мислам дека е мање више истото само друга боја хахаха :D

Другар ај ако може точно да ми пратиш слика од кој Ајакс користеше.Мислам дека се повеќе типови па да не промашам

Ајакс кристал клин тој проѕирниот што е за прозори бришење, еве слика
http://www.supermarketcy.com.cy/sites/default/files/styles/product-image/supererp/products/007120_7EADEC.jpg?itok=5S9yQSvU

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3478
« Одговори #71 на: 22 Април 2015, 15:15:06 pm »
Не би рекол дека е истото, на Том (портокаловото) е повеќе шминка со 1.6 стд мотор, а на Андреј е друга приказна, многу внимание има на механика посветено, југото е перфектно во поглед на се, исто 1.6 мотор ама дотеран до крајни граници кој би можел да ги трпи со секојдневно малтретирање :D

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
« Одговори #72 на: 22 Април 2015, 15:51:49 pm »
Мислев исто у смисла исто скоро на фаца :D

Отсутен МулевР

• Редовен
  • Пораки: 1383
  • Велешанче
« Одговори #73 на: 22 Април 2015, 18:21:00 pm »
Има некој линк од форум каде што ги имаат ставено ?
Project car: Opel Kadett C
Daily 1: Opel Corsa E
Daily 2: Yugo Koral 1.1i

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13933
« Одговори #74 на: 22 Април 2015, 19:25:21 pm »
Види, убаво кажа Peconi. Веќе кога си дошол до овој стадиум не ти треба (не би требало) којзнае колку пари да вложиш.

Избруси го цел под види каков е металот долу. Сечи, швајцовај нови парчиња, убава заштита и то е то. Барем кај Југо едноставно е тоа :)