Автор Тема: Југце 45ка  (Прочитано 62627 пати)

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 765
Одг: Југце 45ка
« Одговори #45 на: 30 Март 2015, 18:37:57 pm »
Дуваше ветер многу силно во саботата вечерта, и само слушам стакло паѓа од зграда и се крши и коа тресна се молам у себе само да не е врз колата коа излагам глеам шофершајбната сол, после тоа сабајлето глеам поубаво изгребан ќошот од кровот, дупка у стубот и ваљда на крај у крилото се докршило изљупено има на места на крилото боја до гол метал, најверојатно со шпиц паднало стаклото коа удрило, си викам среќа некој што не поминуал во тој момент и бмв-то што не ми беше паркирано пред гаража иначе ќе беше интересно :)

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
« Одговори #46 на: 20 Април 2015, 19:39:24 pm »
Викендов југото почна да се расклопува внатре за да се исперат пластиките, теписоните, седиштата(тапацирите на вратите и крилата ќе почекаат додека не најдам убави сиви од поновите југовци) и да се види каква е состојбата на југото каросериски. За големо изненадување сем на две места каде што има мааалце крпење тоа е позади во крилата каде што стои браникот, југото е стакло панчево. Сега за сега на него нема да се чепка ништо каросериски, ќе се испере све и ќе се врати назад, да дојдам до некој денар и може да се подзакрпи каде што треба и да си добие боичка. :)

Немам слики од коа ги измив, ама светат ;D

Скоро све е испрано, остана уште да се испере долниот теписон, таванот и седиштата. Све беше скоро црно и засивено од прљавштина, рачките од црни сега се сиви какви што треба да бидат. :D
« Последно менување: 20 Април 2015, 20:05:40 pm stapmkd »

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7833
  • Плинаш!!!
Одг:
« Одговори #47 на: 20 Април 2015, 20:10:33 pm »
Со што ги переше работите? Само со вода или и средство некое стави?

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
« Одговори #48 на: 20 Април 2015, 20:17:00 pm »
Со вода, прашак за перење, рибачка четка и четка за заби.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
Одг:
« Одговори #49 на: 20 Април 2015, 20:20:19 pm »
Добро ти текнало, а и добро се испрани.

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
« Одговори #50 на: 20 Април 2015, 20:22:24 pm »
Се мислев со ајакс, крпа и четка за заби ама ова ми се виде ко подобра опција, копчињата што се за светло и слично и километражата се чистени со ајакс, а и стубчињата во кола пошто се лепени како мушама и нив ќе ги чистам со ајакс на лице место.

ЕДИТ:
Уз пут ако има некој да ми каже како да ја извадам шалтаблата ќе му бидам многу благодарен, штрафовите од доле се извадени, ама горе глави кај шофершајбната и страв ми е да не ја скршам па за тоа не чепкам.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5654
« Одговори #51 на: 20 Април 2015, 20:28:05 pm »
Batka stariot moj ima zastava 128 isto taka siv enterier..Kaj nego bese sacuvaj boze prljavo..Koga mu vlegov eden den so ARF lom svetna beter od fabrika..
Cisto za drug pat koga kje glancas samo ARF epten brka rabota za plastika.

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
« Одговори #52 на: 20 Април 2015, 20:32:49 pm »
Видиш таа опција со арфот не ми текна, пробав бандашите со арф да ги чистам(неуспешно) се откажав и земав да ги шмирглам и фарбам, ова со арфот за пластиките ќе го имам на ум за во иднина, фала на советот :D

Отсутен kargh77

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 434
« Одговори #53 на: 20 Април 2015, 20:55:19 pm »
Макотрпна работа е ова...
Но, кога ќе светне се задоволството е огромно!
Секоја чест,како ново!

п.с. И јас таква внатрешност (пластична) на Кампусот со ЦИФ ја чистев. Ми отпаднаа рацете, ама сеисплати на крајот.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
Одг:
« Одговори #54 на: 20 Април 2015, 20:57:41 pm »
Нема да побеле пластиката ако се чисти со арф?

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #55 на: 20 Април 2015, 21:02:03 pm »
Се мислев со ајакс, крпа и четка за заби ама ова ми се виде ко подобра опција, копчињата што се за светло и слично и километражата се чистени со ајакс, а и стубчињата во кола пошто се лепени како мушама и нив ќе ги чистам со ајакс на лице место.

ЕДИТ:
Уз пут ако има некој да ми каже како да ја извадам шалтаблата ќе му бидам многу благодарен, штрафовите од доле се извадени, ама горе глави кај шофершајбната и страв ми е да не ја скршам па за тоа не чепкам.
imas 3 strafa 10-ka od strana na motorot i izvadi go volanot ke ti bide polesna za vadenje

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
« Одговори #56 на: 20 Април 2015, 21:16:08 pm »
Од под хауба се тие три штрафа, или од кабина?

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #57 на: 20 Април 2015, 21:39:33 pm »
Од под хауба се тие три штрафа, или од кабина?
tri imas od pod hauba [muteri]  i imas tri [ali strafovi] od vnatresna dole pod saltabla

Отсутен Peconi

• Редовен
  • Пораки: 2948
« Одговори #58 на: 20 Април 2015, 22:09:08 pm »
имаш доста р`ѓа што не ја гледаш од заштита. Би ти препорачал да ја извадиш целата и до санираш на време
задните кошеви веќе почнале да работат. Барем тие среди ги
иначе секоја чест за перењето :)

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3478
« Одговори #59 на: 21 Април 2015, 11:12:57 am »
Обавезно изолацијата од гепек што ти е извади ја, и кога веќе си извадил се, нема да те кошта многу да ја симнеш бојата и да офарбаш од поново.