Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Нема да побеле пластиката ако се чисти со арф?
Обавезно изолацијата од гепек што ти е извади ја, и кога веќе си извадил се, нема да те кошта многу да ја симнеш бојата и да офарбаш од поново.
Цитат: t0m1cA на 21 Април 2015, 11:12:57 amОбавезно изолацијата од гепек што ти е извади ја, и кога веќе си извадил се, нема да те кошта многу да ја симнеш бојата и да офарбаш од поново.Таа црната ко волна што е или таа распуканта белата ко пластика ко жива гума што е?Иначе сеа нема каросериски ништо да се чепка, да се дојде до некој денар па ќе се средува школката
Идејата беше да се растури за да се испере внатре пошто беше многу гнасно да се седи од пластики, теписони до седишта, ја радо би фатил да го средувам каросериски, меѓутоа моментално не сум во финасиско стање да му го пружам тоа задоволство, за некој месец најверојатно би требало да се среди каросериски и да си добие нова боичка или да остане кремастава, ја како и да е морам у најскоро време да почнам да го крпам поради тоа што горе во столбот кај што е здробена шофершајбната има вдлабнатина во ќошот и дупче, сеа внатре само ќе се исчисти најверојатно со арф и ќе се врати све на место и здравје боже наскоро да дојдам до уште малце пари и ќе го средиме Иначе идеата е да се дојде нешто приближно до ова, малце финансиски и временски можда изгледа не реално и ќе биде тешко, ама ако не е така нема да биде интересно (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Се мислев со ајакс, крпа и четка за заби ама ова ми се виде ко подобра опција, копчињата што се за светло и слично и километражата се чистени со ајакс, а и стубчињата во кола пошто се лепени како мушама и нив ќе ги чистам со ајакс на лице место.ЕДИТ:Уз пут ако има некој да ми каже како да ја извадам шалтаблата ќе му бидам многу благодарен, штрафовите од доле се извадени, ама горе глави кај шофершајбната и страв ми е да не ја скршам па за тоа не чепкам.
Mене на Андреј југацов највише мерак ми прај (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Другар ај ако може точно да ми пратиш слика од кој Ајакс користеше.Мислам дека се повеќе типови па да не промашам