Кој се разбира нека пише колку време треба да се полни акумулаторот од 75 ампери еве како е наместен исправјачот??? Иначе ке ти сликам утре фискална сам ке се увериш.
3,5 ампера на 12 волти... остави го околу 12-15 саати...
и кога реков ТЕШКА РАБОТА, мислев на тоа што се прашуваше дали ке држи струја... а инаку и јас сум иал акмулуатори што до толку издржале.. ама тоа више им бил крајот...
види вака.. се додека колата пали од прва, се додека не туриш “дополнителна опрема“ од потрошачи, и се додека алтернаторот ти е ок и акумулаторот ке тера долго... секое нагл и целосно испразнување зима данок... например си оставил светло упалено по грешка. се испразнил до толку, што нејкело да вергла.. едвај цк-цк прави... ти ке го наполниш и во тој момент (поготово ако е понов акмулуаторот) ке држи... ама си му скратил животен век за 20-30 посто... јас до сега 2 акумулатори имам вратено во гарантен рок со дијагноза ПОТРОШЕНИ КЕЛИИ на акумулатор.. не оштетени, не прегорени, не испразнети туку потрошени... е имам јас бајаги дотурано тракаташки, вклучително и аудио опрема. кога акумулаторот се троши, па се полни, келиите се потрошуваат т.е. се расипуваат да речеме...
зашто на таксисти им се дава помала гарација? по цело време седат у кола, со запалена табла, радио станица за позиви па и радио за мусика, па кога ке ја запалат колата, додека извозат, они ке го наполнат акумулаторот ама тоа е користење работни саати од него...