Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1850255 пати)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14290
  • Пудингот на шоферството
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #11175 на: 26 Септември 2020, 08:44:49 am »
Jas ke tuzev, eke si angazirav i advokat,ama posle se otkazav.Mnogu dolg i bezcelen proces ke bese vo koj samo licna satisfakcija kendobies.
A vo megjuvreme ja dobiv i taka ostana.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7062
  • хаУс мајстор
« Одговори #11176 на: 26 Септември 2020, 09:02:02 am »
Едина разлика со 90тите е што денес може да те снимаат. И денес тепа полицијата, само позади завеси што викаат.

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #11177 на: 26 Септември 2020, 19:07:16 pm »
Ништо не е ова, памтите ли во 90тите како се пендрачеа криминалци. Се знаеше ако праиш глупости следувањето ќе си го добиеш. Сега се позаштитени од обичните луѓе....

Во 90-тите прво ги млатеа во марица, после доле во станица во притвор ги гмечеа од ќутек. Откако ќе преспиеја една вечер ги пуштаа дома превоспитани. Немаше пријави и „поднесоци„. Чиста работа.

Ако некој се пожалеше - „се сопна, падна по скали„.

Ова беше постојано во Прилеп пред некои 10+ години кога редовно имаше рации по дискотеки и клубови. Независно дали цивили и алфи во слупано Венто или во леџит милициско возило, секогаш им бил муабет дека се треснал во задното седиште или што ти знам.

Не знам кој е вистинскиот пристап, како меч со две острици е односот со полициски службеници.

Отсутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 692
Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #11178 на: 27 Септември 2020, 01:38:40 am »
Ме закачија и мене денес кај City Mall, за поминување на дупла линија. Секоја чест за дечките, јас погледнав пред да завртам но добро беа скриени во грмушките :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #11179 на: 27 Септември 2020, 01:41:31 am »
Ме закачија и мене денес кај City Mall, за поминување на дупла линија. Секоја чест за дечките, јас погледнав пред да завртам но добро беа скриени во грмушките :)

Отидоа 150 евра и 3 месеци возачката.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
« Одговори #11180 на: 27 Септември 2020, 13:14:20 pm »
Јас се надевам дека ова со полицијава нема да трае уште недела две, туку дека ќе остане пракса за век и векови. Деновиве се осеќа подобрување во сообраќајот, секако не е совршено ама дава знаци дека можеме да се оправиме.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #11181 на: 27 Септември 2020, 13:24:25 pm »
Врие џандари низ градов спремни да те казнат за 70 по булевар или полукружно свртување преку дупла.

Може затоа сабајлево низ уличкава пред куќа два пати прелета А6 со околу 80 км/ч со чкрипење.

Нема каде да се испуца кутриот.

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1762
« Одговори #11182 на: 27 Септември 2020, 13:40:02 pm »
Секако за поздрав е тоа што има полиција,  нрма ниту мотори што урлаат, само ред и дисциплинирање е потребно за да се среди сообраќајот.

Кој сака да се издува, нека вози на затворена стаза.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
« Одговори #11183 на: 27 Септември 2020, 13:51:14 pm »
Секако за поздрав е тоа што има полиција,  нрма ниту мотори што урлаат, само ред и дисциплинирање е потребно за да се среди сообраќајот.

Кај има затворена стаза, пуштиле некаде?

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20114
« Одговори #11184 на: 27 Септември 2020, 14:21:57 pm »
Каде да има мотори 10 степени е навечер.

Correlation does not imply causation

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #11185 на: 27 Септември 2020, 16:11:19 pm »
Како што секоја посета до Прилеп ми е патешествие, дали за влакно сообраќајка, дали некоја слична перипетија, така и оваа.

Го правеле автопатот кон Велес и на еден дел после Петровец, се исклучуваш од автопатот, вртиш на една дупла chicane, возиш во спротивна насока, уште една дупла и се приклучуваш кај мостот кај Окта Катлановско.

Баш тука кај мостот завршуваат сите ограничувања од претходно, ама тука си стојат и милицајци. Како што сум баксуз знаев дека ќе го јадам.

Добар ден добар ден, сообраќајна и возачка.

Повелете и книшка внатре и лична карта и ВЕРНА картичка и све.

Ме прашуваше зошто ми се негативните поени во книшката, дали имам забрана за движење, му падна палката и сообраќајната на асфалт и ме пушти да одам, ајт :)

Присутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7071
« Одговори #11186 на: 28 Септември 2020, 08:28:02 am »
Како што секоја посета до Прилеп ми е патешествие, дали за влакно сообраќајка, дали некоја слична перипетија, така и оваа.

Го правеле автопатот кон Велес и на еден дел после Петровец, се исклучуваш од автопатот, вртиш на една дупла chicane, возиш во спротивна насока, уште една дупла и се приклучуваш кај мостот кај Окта Катлановско.

Баш тука кај мостот завршуваат сите ограничувања од претходно, ама тука си стојат и милицајци. Како што сум баксуз знаев дека ќе го јадам.

Добар ден добар ден, сообраќајна и возачка.

Повелете и книшка внатре и лична карта и ВЕРНА картичка и све.

Ме прашуваше зошто ми се негативните поени во книшката, дали имам забрана за движење, му падна палката и сообраќајната на асфалт и ме пушти да одам, ајт :)
Кај двоењето за Катланово е ограничување 80 км/ч, многу често стојат тука.

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1762
« Одговори #11187 на: 28 Септември 2020, 08:45:02 am »

Кај има затворена стаза, пуштиле некаде?

Па ако нема во МК оди возо со колата 200 на саат, па ќе одмориш во идризово некоја година.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6445
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #11188 на: 28 Септември 2020, 09:48:32 am »

Пред 6 месеци поминавме со мал надоместок. Мала победа за обичниот граѓанин.
Оттогаш на полна не поминувам ни во Битола.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #11189 на: 04 Октомври 2020, 00:14:27 am »

Sent from my iPhone using Tapatalk
sekoja cest i za deckite i za tije sto tamu nacrtale dve eli linijii :D nisto pojke ne sme ni zasluzilee :D
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.