Автор Тема: Скутерчиња  (Прочитано 509156 пати)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5654
Одг: Скутерчиња
« Одговори #2010 на: 27 Август 2013, 11:39:48 am »
Odi kaj plasticarite ima takvi gumicki sto se stavaat na nogarki na stolici za na terasa ako nema po dukjanive za moto oprema tamo sigurno ke najdes i kombiniraj..
jas takvi gumicki zemav uste pred 3 godini na bitpazar za stolicite na terasa a bi trebalo da zavrsat i za toa rabota..dolniot del e debela puna guma.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #2011 на: 27 Август 2013, 11:46:32 am »
Добра идеа, може да поминам деновиве. Едната гумичка ми се изгубила некаде :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Martin

• Почетник
  • *
  • Пораки: 45
  • Можам и јас да возам полека ама некако ми е глупо.
« Одговори #2012 на: 13 Септември 2013, 23:12:32 pm »
Во вожња од еднаш ми изгуби снага и нејкеше да прима како што треба. Коа стинав дома работеше под мала гас и видов дека од филтерот има истечено улје но го вратила од кај капачето од вентили и од коа ја угасив више нејке да запали. После некој ден некако запали работеше некое време и угаси, после многу мака и верглање ке запали пак ќе работи некое време и пак ќе угаси.
Пред да ми се деси тоа неколку дена пред тоа мењав радилица. Имате појма што би можело да биде и што да правам ??
Веспата е 50цц 4такна Yiying.
Можам и јас да возам полека ама некако ми е глупо. xD

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #2013 на: 14 Септември 2013, 02:08:50 am »
тоа што ти тече уље од капачето, ке си земеш дихтунг за капаче и решено...

ова што ти гаси и што рече дека само на лер во место работи а анеднаш се поебало ме асоцира на пукната мембрана во карбуратор или затната дизна во карбуратор... едно од овие 2 е.. можно е прљавштина да влетало и да затне... побарај некој што разбира 2 и 2 нек го отвори и исчисти карбураторот... успат ке ја види и мембраната...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен doktor

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 371
Одг:
« Одговори #2014 на: 14 Септември 2013, 10:46:30 am »
Со гасењето и мене така ми правеше минатата недела кога ставив "бензин" на Лук, па после кажаа дека пукнала цевка за вода и се наполниле цистерните ао вода!

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
« Одговори #2015 на: 14 Септември 2013, 12:44:18 pm »
имало бензин во водата точно е :D

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1837
« Одговори #2016 на: 14 Септември 2013, 20:23:03 pm »
тоа што ти тече уље од капачето, ке си земеш дихтунг за капаче и решено...

ова што ти гаси и што рече дека само на лер во место работи а анеднаш се поебало ме асоцира на пукната мембрана во карбуратор или затната дизна во карбуратор... едно од овие 2 е.. можно е прљавштина да влетало и да затне... побарај некој што разбира 2 и 2 нек го отвори и исчисти карбураторот... успат ке ја види и мембраната...
Денеска и беа заменети дихтунзите проверен и карбураторот и  пак иста песна непали за жива глава, нешто да не треба да се штелува карбураторот едино ?

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #2017 на: 14 Септември 2013, 20:24:41 pm »
пробај со шприц стави едно 20мл бензин директно во цилиндар

Отсутен Ученик

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 525
« Одговори #2018 на: 15 Септември 2013, 20:51:25 pm »
Сега после летово, можно е да се добие некој добар попуст на скутерчиња од салон ?

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #2019 на: 15 Септември 2013, 21:03:16 pm »
за месец-два да... ама и изборот е бајаги намален...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
« Одговори #2020 на: 15 Септември 2013, 21:33:44 pm »
ја мојот така го земав,плус дека во кеш уште некој денар попуст и кацига ми дадоа мада таа невреди ни 5е.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
Одг:
« Одговори #2021 на: 16 Септември 2013, 00:43:30 am »
Јас мојот 25ти Декември го земав.. Снег имаше ;D

Отсутен Ученик

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 525
« Одговори #2022 на: 17 Септември 2013, 22:50:25 pm »
Баш се загледав СР50-ки по огласи, ама у п.м со цениве ! Извозени со 15к+, 1700 и кусур евра ги даваат. Реално се исплаќа нова да си купам, па и со зимава веројатно ке има и некој попуст, да ја извозам 2-3 години и шитни ја после 1500+

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #2023 на: 27 Септември 2013, 23:07:23 pm »
Пак излезе некој проблем со скутеров.. Кој го знае, кој не, пак ќе го пишам...
Значит пред месец ипол скутеров почна да тргина на 1500 обртаи и така некој си 10тина километри, и се скина каиш... Го носам на мајстор, излезе дека задната ламела (кај добошот), скршена... 4 дена го правеше и кога го земав се си беше како што треба... После 2/3 дена (20км) Скутеров пак почна да тргина на 1500 обртаи... И пак му појдов на мајсторов, вака и вака му викам, пак сам си тргина, и ми вика остај го ќе го направам, му викам остај, ќе почекам овде... Ја извади тоа ламелата, чукаше нешто федери незнам што.. Го монтира све, и све океј... После поминати 200км, скутеров пак почина да тргина на 1500 обртаи... Си викам, ајј то е, судбина :D , веќе незгодно ми беше да појдам кај мајсторов, да се расправам...Арно ама после 200км приметив дека скутеров јача, а воопшто не оди, со нозеве да го запирам, не може да тргне.... При 60км/ч работи на 7500 обртаи, при 80км/ч (скоро 10.000 обртаи).... Баш го пробав максимална, 80км/ч, и тоа на удолница....Потоа го баталив, заради точакот..
Арно ама сега другар со јамаха ми предложи да се трампаме... Па си викам да го направам скутеров и да се мениме...
Јамахата е оваа http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=935374  40сетина коњи...

1.Што да правам со скутеров, што можи да е проблемот, знам дека мајсторот нешто заеба, само незнам што ?
2.Дали вреди да го трампам скутерот (7000км поминати) за јамахава ?

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #2024 на: 28 Септември 2013, 02:19:03 am »
Кажи ми кога тргина ако пробаш да закочиш скутерот јача или само со нозете кога го запираш јача? Ако тргинаш со помалце туража пак јача?
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“