Пак излезе некој проблем со скутеров.. Кој го знае, кој не, пак ќе го пишам...
Значит пред месец ипол скутеров почна да тргина на 1500 обртаи и така некој си 10тина километри, и се скина каиш... Го носам на мајстор, излезе дека задната ламела (кај добошот), скршена... 4 дена го правеше и кога го земав се си беше како што треба... После 2/3 дена (20км) Скутеров пак почна да тргина на 1500 обртаи... И пак му појдов на мајсторов, вака и вака му викам, пак сам си тргина, и ми вика остај го ќе го направам, му викам остај, ќе почекам овде... Ја извади тоа ламелата, чукаше нешто федери незнам што.. Го монтира све, и све океј... После поминати 200км, скутеров пак почина да тргина на 1500 обртаи... Си викам, ајј то е, судбина
, веќе незгодно ми беше да појдам кај мајсторов, да се расправам...Арно ама после 200км приметив дека скутеров јача, а воопшто не оди, со нозеве да го запирам, не може да тргне.... При 60км/ч работи на 7500 обртаи, при 80км/ч (скоро 10.000 обртаи).... Баш го пробав максимална, 80км/ч, и тоа на удолница....Потоа го баталив, заради точакот..
Арно ама сега другар со јамаха ми предложи да се трампаме... Па си викам да го направам скутеров и да се мениме...
Јамахата е оваа
http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=935374 40сетина коњи...
1.Што да правам со скутеров, што можи да е проблемот, знам дека мајсторот нешто заеба, само незнам што ?
2.Дали вреди да го трампам скутерот (7000км поминати) за јамахава ?