Бугар, јас парите на Порше им ги давав и они ќе ја средат колата. Ни во софија, ни во солун ќе одам. Колата е забележано на секој сервисен картон дека има проблем со кумплугот. Моментално од Хрватска ништо неможам да кажам и коментирам зошто неам разговарано со нив, а и ја немаат погледнато колата. Само му се јавив на одговорниот за прием на Ауди возила и му кажав дека кумплугот за кој се колнеше дека е во ред не е во ред и дека страшно сум разочаран и изнервиран од нив. Дечкото ми одговори дека ќе сторат се што е во нивна можност да се реши проблемот. Целосниот расплет ќе се знае на 19.08 - Понеделник. Инаку еве сега бев до НП Крка, околу 30км во еден правец, околу 40с и колата стоена на сонце цел ден, не јави никаков проблем. Така да тоа се јавува веројатно само со возење на 15-20км во град. Фала на сите за помошта и советите, ако некој има уште нешто напамет слободно нека сподели.
Едит; И да е ДМФ то, тоа е грешка од фабрика, зошто колата е возена исклучително нежно и внимателно, што исправен ДМФ би терал сигурно 200ккм. Значи веќе и јас имам заборавено кога последен пат сум тргнал претерано грубо. Исто така и притискање на гаста до крај во пониските брзини го правам само во екстремни случаи кога тоа е неопходно и потребно. Ама таа е, колку повеќе ја чуваш повеќе ќе те замара колата. Имам другар со Еос 2.0 ТДИ и 120ккм, колата е возена крајно агресивно и манијачки. Никаква потрошувачка ни на масло, ни на замаец, кумплуг и останато.