« Одговори #3027 на: 16 Февруари 2017, 22:58:02 pm »
Јас и во случај татко ми да крадел на времето, а сега да би земал висока плата... пак би заминал од оваа вукојебина што на ништо не личи, се' што се случува е против секоја логика.
Порано имав некои шанси да заминам, ама убаво ми беше, зелен бев и не се замарав толку многу, а и немав доволно години да оправам држава, имав доверба во постарите затоа што тие секогаш се „помудри“ и тие правилно избираат. „Не трчај како прле пред магаре“, така ни велеа, додека градеа самостојна, суверена, вукојебина.
Сега кога пораснав сфатив дека на погрешни луѓе сме им оставиле да градат нешто, тие луѓе биле научени на „државно“, огромен дел се раководеле по „нишај врата земај плата“...
Голем дел никогаш не одлучувале за ништо... робови на старите навики од Југославија, не приметија кога пред нос им ги збришаа акционерските друштва за кои плаќаа куп години... и така натаму и така натаму...
Да не должам, муабетот ми беше дека работам на случајот да си овозможам шанса да му ја здувнам во белиот свет, мислам дека таму некаде барем малку ќе се почувствувам како човек, затоа што овде во минус сум влезен со чувствување како човек.

Сочувана
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.