Автор Тема: ЛЕГЕНДАРНИ ПОСТОВИ  (Прочитано 657288 пати)

Присутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7663
  • French diamond
Одг: ЛЕГЕНДАРНИ ПОСТОВИ
« Одговори #645 на: 19 Јули 2012, 21:33:25 pm »
Германците наши  ;D

Одма ќе пратат имајл, Ајне проблем ви хев ;D ;D ;D

Овие од немачка: Motore is ajne boxer, нашиве: najn tdi ;D ;D ;D ;D ;D

Bitte sehen YouTube klipen ;D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #646 на: 24 Јули 2012, 22:00:02 pm »
Не, најмногу ме нервира што многу (вклучително и овде) ќењаат за Дачија, Шкода и некои други марки само затоа што пред 20-30 години не биле „респектабилни марки“ рамни на VW, BMW и Mercedes.

Во последно време (после Fast and Furious особено) се јавија Хондаџиите особено во Скопје и сеа се тепа некој филм дека се што е јапонско е најдобро, се друго е крш итн.

Читајте малку факти. Сте ја читале статистиката на ADAC дека Dacia е меѓу првите 3 марки во последните неколку години за квалитет во Германија?

Е сигурно ADAC се попаметни и имаат реална стастика од некој Boy racer wannabe од Македонијава.

Втора работа, со тоа брендовите

Сигурен сум дека некој во Бразил што е ricer како многу од овде ќе се чука вгради кога ќе си го купи својот најнов јапонец

Nissan Aprio

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Особено ми се смешни и коментарите на љубителите на Опел кога споредуваат Daewoo/Chevrolet и муабетот им е „Абе не купувај од тие „жолтите“, купи си Германец“

Opel Antara  - Daewoo Windstorm Maxx

Во Австралија нема ни разлика помеѓу Chevrolet/Opel сите се продаваат како Holden.

Или можеби некој ќе ме убеди дека Suzuki е најдобар оти е јапонец...или ќе да беше Daewoo

Daewoo Nubira III/Chevrolet Lacetti - Suzuki Forenza

Д поинт ис...јас во животот не сум сретнал лоша Шкода и Дачија од новите модели. За цената имаат одличен квалитет и се е до сопственикот како ги одржува. Само македонскиот пазар ги омалуважува овие возила, проверте Германија, Италија ќе видете како стојат таму работите.

ЕДЕН нека ме убеди дека Dacia или Skoda повеќе се расипуваат од Alfa Romeo или Mitsubishi! И тоа „Ама јас имам Lancer и не сум поправал ништо“. Зборувам статистика што ако малку по google-ајте ќе ја најдете.

Сега веќе нема лоши возила. Кинезите тоа го пробаа да го шверцуваат ама не им успеа. Има сега стандарди на квалитет кое секое возило треба да ги исполни да се пушти на пазар. За среќа овие стандарди се високи. Тоа го увидоа марки како Great Wall и еве исфрлија одлични модели.

Друго е тоа што се работи за вкус и лични убедувања во што сакате да бидете видени, но предрасудите поткрепете ги со факти, а не со чаршиски муабет.

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #647 на: 24 Јули 2012, 23:37:45 pm »
One and only LP   ;D ;D ;D

Plinot ti e ko kineski ajfon ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #648 на: 25 Јули 2012, 12:10:55 pm »
Одличен пост на Карпатскиот лорд.

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
« Одговори #649 на: 25 Јули 2012, 16:24:42 pm »
Ептен одличен одма го демантираа после 2 поста и кој не знае да стави слики од модели кои се наменети за специфични пазари и кои одговараат на тие вкусови што се таму.
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #650 на: 25 Јули 2012, 16:27:49 pm »
Се задржувам на следниве два параграфи.

Д поинт ис...јас во животот не сум сретнал лоша Шкода и Дачија од новите модели. За цената имаат одличен квалитет и се е до сопственикот како ги одржува. Само македонскиот пазар ги омалуважува овие возила, проверте Германија, Италија ќе видете како стојат таму работите.

Друго е тоа што се работи за вкус и лични убедувања во што сакате да бидете видени, но предрасудите поткрепете ги со факти, а не со чаршиски муабет.

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
« Одговори #651 на: 25 Јули 2012, 16:36:30 pm »
Абе и јас се согласувам со некои работи од ова,само неговиот пост не беше ништо спектакуларно и со неточни информации па да биде ставен во легендарни.Така ако идеме темава требаше да има 80 страни :)
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #652 на: 25 Јули 2012, 16:37:52 pm »
И тоа држи вода. А што не е точно? Тоест, која е темата во која се зборува за ова?

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
« Одговори #653 на: 25 Јули 2012, 16:40:43 pm »
Во истата тема кај што разглабаме економија јас и ти :)
www.domitalia.mk

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #654 на: 25 Јули 2012, 17:16:38 pm »
Ај да се поправам ;D, други гледишта имаме и тоа е се во врска со погорниот пост.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #655 на: 25 Јули 2012, 18:21:59 pm »
Еј педери ај викајте ме и мене кога ќе гледате.... да почешам и ја малце  ::)

:D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #656 на: 26 Јули 2012, 02:58:14 am »
Абе и јас се согласувам со некои работи од ова,само неговиот пост не беше ништо спектакуларно и со неточни информации па да биде ставен во легендарни.Така ако идеме темава требаше да има 80 страни :)

треба ли епитетот на ЛЕГЕНДАРЕН ПОСТ да биде наменет само за истресотини и глупости? или под легендарни постови може да бидат ставени-именувани и оние за кои некој со кратки и отсечни но прецизни зборови исекол една група на креативци кои дрндаат по некој шаблон... според мене тој пост е стварно легендарен, а не е истресотина како повеќето да не кажам скоро сите во оваа тема собирлаци на глупости од сите други теми...

поправете ме ако грешам, прифаќам објаснувања и аргументи...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7610
« Одговори #657 на: 26 Јули 2012, 14:00:46 pm »
Во овој динамичен свет денес, најспоро се менува свеста на човекот.

тоа е тоа... фино лепо кажано.

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
« Одговори #658 на: 26 Јули 2012, 15:08:01 pm »

треба ли епитетот на ЛЕГЕНДАРЕН ПОСТ да биде наменет само за истресотини и глупости? или под легендарни постови може да бидат ставени-именувани и оние за кои некој со кратки и отсечни но прецизни зборови исекол една група на креативци кои дрндаат по некој шаблон... според мене тој пост е стварно легендарен, а не е истресотина како повеќето да не кажам скоро сите во оваа тема собирлаци на глупости од сите други теми...

поправете ме ако грешам, прифаќам објаснувања и аргументи...
Па така и почна оваа тема,бидејќи постови со информации и аргументи се дел од нормалната дискусија што ја има на форумов и не треба да биде ништо спектакуларно за да биде сметано за легендарно.Во сите теми има вакви и подобри постови затоа и реков дека ако така се оди темава ќе има 80 страни.
www.domitalia.mk

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #659 на: 26 Јули 2012, 16:31:01 pm »
односот „објект-субјект“, како и аксиолошките дихотомии на афирмативните пропозиции ги учев премногу долго време, па така не ми треба помош при нивната идентификација.