Автор Тема: Passat 3C  (Прочитано 2199 пати)

Отсутен Fidan

• Почетник
  • *
  • Пораки: 2
Passat 3C
« на: 24 Јули 2013, 11:41:45 am »
Zdravo na site. Imam edno prasanje do vas.
Imam Passat 3C 2007 godina 2.0 TDI i sakav da mu smenam sijalickite na pozicijata i vnatresnite sijalicki. Sakav da stavam LED sijalicki. Vcera staviv na pozicijata edni stari LED sijalicki samo za proba kako ke izgleda, dodeka da dojdat novite so gi poracav.
Deneska mi stignaa novite, i prvo staviv vnatre sekade LED i sakav na pozicijata da gi stavam novite. Prvo, koga ja izvadiv levata stara LED sijalicka,  sakav da ja stavam novata, ne funkcionirase. Posle ja vrnav starata so bese i taa ne svetese, a desno svete.
Probav na desnata strana, i tamo mi se desi istoto. Starata svetese dodeka ne ja izvadiv ednska, posle od kako ja izvadiv, i staviv nova, nikoja ne svete... :D i sega se staveni dve novi LED sijalicki ali ne svetat, neznam so e problemo. Na kilometrazata mi pokazuva deka nekoja sijalicka e defekt, ali neznam koja e, i zaso niedna sijalicka na pozicijata ne svete.
Ke ve molam ako znaete nekako da mi pomognete... :)

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
Одг: Passat 3C
« Одговори #1 на: 24 Јули 2013, 11:48:19 am »
 ;D ;D ;D ;D  fidane fidane, diodite imaat + i -  terminal / vlez znaci ako ne sveti od ednata strana samo svrti ja sijalickata i brcni ja  od drugata strana vo istata fasonka  ;D ;D ;D  ;)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20634
« Одговори #2 на: 24 Јули 2013, 11:48:41 am »
Здраво и добредојде.

Во врска со проблемот, можам да те упатам да побараш одговор тука. Неколкумина имаа таков проблем, па веројатно тука ќе најдеш како се справиле со него.

The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Fidan

• Почетник
  • *
  • Пораки: 2
« Одговори #3 на: 24 Јули 2013, 11:54:23 am »
Nebiva, probuvav i ja...vrtev gi sekako...ali neke :D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29607