Автор Тема: Паста за рачно полирање!Која да ја земам???  (Прочитано 13119 пати)

Отсутен Dimitar

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 445
Значи како што пишав погоре.Потребна ми е полир паста.Не сум некој стручен за овие работи и нема да работам со бормашина,туку рачно.Ми треба некоја квалитетна која сте ја пробале дека е добра.Потребна ми е за гребаници на железо и челик т.е некоја ќе биде квалитетна.Значи да може понатаму да се искористи и за ситни гребаници на автомобил и слични работи.Буквално да е квалитетна и да може да си се користи во следни прилики.
Значи како што напоменав.Нема да работам со бормашина туку рачно.Ќе ве молам ваши предлози.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
Одг: Паста за рачно полирање!Која да ја земам???
« Одговори #1 на: 16 Јули 2013, 16:58:31 pm »
Pasta za zelezo sto znam samo purol toa cudo ubavo vadi prljavstina i polira vo tuba e kako pasta za zabi ama paza kola nikako majkata kei ja onadis na bojata.. pasta za zelezo i za kola se 2 razlicni poimi..za kola samo mleko zada mozes racno dasi ka ispoliras ustvari osvezis bojata i toa sve zavisi kolku e ostetena bojata..a dasi odneses autoto na majstor od 1000 do 1500 keti zemat 2-3 race keti projdat + vosok nema dasi poznaes kolata

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3868
« Одговори #2 на: 16 Јули 2013, 17:00:25 pm »
Staj sliki od toa sto sakas da go ispoliras!

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #3 на: 16 Јули 2013, 17:14:11 pm »
ZELEZO CELIK PROBAJ SO PUROL (PRVO KJE MORAS DA SMIRGLAS SO RAZLICNA GRANULACIJA). A ZA SITNI GREBANICI NA KOLA PROBAJ SO ABRAZIVNA PASTA OD SONAX (ALI NE E NESO ZA VOSHITUVANJE)

IZVINETE ZA CAPS MI SE EBA TASTATURATA...

Отсутен Dimitar

• Јуниор
  • **
« Одговори #4 на: 16 Јули 2013, 20:21:34 pm »
Pasta za zelezo sto znam samo purol toa cudo ubavo vadi prljavstina i polira vo tuba e kako pasta za zabi ama paza kola nikako majkata kei ja onadis na bojata.. pasta za zelezo i za kola se 2 razlicni poimi..za kola samo mleko zada mozes racno dasi ka ispoliras ustvari osvezis bojata i toa sve zavisi kolku e ostetena bojata..a dasi odneses autoto na majstor od 1000 do 1500 keti zemat 2-3 race keti projdat + vosok nema dasi poznaes kolata
Не не.Немам никаков проблем.Туку онака сакав да земам една полир паста.Ќе ми се најде за многу работи,и онака кога сум слободен ќе си фатам неколку работи.Затоа и прашував дали има една која врши работа за се али по одговориве сватив дека нема нешто такво.

ZELEZO CELIK PROBAJ SO PUROL (PRVO KJE MORAS DA SMIRGLAS SO RAZLICNA GRANULACIJA). A ZA SITNI GREBANICI NA KOLA PROBAJ SO ABRAZIVNA PASTA OD SONAX (ALI NE E NESO ZA VOSHITUVANJE)

IZVINETE ZA CAPS MI SE EBA TASTATURATA...

Денес поминав во две-три продавници и видов неколку.

Mи предложија да земам tutrle.Кога веќе нема за секаква употреба,планирам да земам некоја полир паста за алуминиум.Дали оваа Тutrle некој ја пробал и какво искуство има со неа?Дали можеби има подобра од неа?Денес бев во продавница,но имаше повеќе видови и од turtle.Па ако некој имал искуство нека препорача некоја за рачно полирање.

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #5 на: 16 Јули 2013, 20:26:20 pm »
podobra pasta od purol za aluminium nema..veruj :)

Отсутен Dimitar

• Јуниор
  • **
« Одговори #6 на: 17 Јули 2013, 09:26:34 am »
Некој друг да даде предлог???

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #7 на: 17 Јули 2013, 10:49:21 am »
алуминиум пурол
за кола,сонакс пастите не се лоши за рачно и почетничко полирање

Отсутен Dimitar

• Јуниор
  • **
« Одговори #8 на: 17 Јули 2013, 14:58:55 pm »
Оваа Purol подобра ли е од turtle???И ќе ве молам слика од неа.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #9 на: 17 Јули 2013, 15:23:27 pm »
Зависи за што ти е. Пурол е за алуминиум, тртл е за боја.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #10 на: 17 Јули 2013, 15:36:58 pm »
dete mesas  pasta za aluminium i pasta za boja..edno so drugo nemaat dodirna tocka
znaci purolot e za alominiumski raboti  kako branici,bandazi i slicni stvari koj treba dase poliraat..znaci raboti sto nese farbani nego ja imaat onaa metalna  povrsina
dodeka turtlle e za boja na karoserija i tuka imas tvrda pasta i mleko zavisi kolku ti e ostetena bojata
dane te jade janza dasi kupis purol i dasi ja poliras kolata e togas keme viknes daja slikam i keja zakacime na forum kako  biser na godinata
« Последно менување: 17 Јули 2013, 17:05:55 pm VLATCE-PUNTO »

Отсутен Dimitar

• Јуниор
  • **
« Одговори #11 на: 17 Јули 2013, 16:57:26 pm »
dete mesas  pasta za aluminium i pasta za boja..edno so drugo nemaat dodirna tocka
znaci purolot e za alominiumski raboti  kako branici,bandazi i slicni stvari koj treba dase poliraat..
dodeka turtlle e za boja na karoserija i tuka imas tvrda pasta i mleko zavisi kolku ti e ostetena bojata
dane te jade janza dasi kupis purol i dasi ja poliras kolata e togas keme viknes daja slikam i keja zakacime na forum kako  biser na godinata
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Во ред тогаш.Ќе ја земам оваа пурол.Знае некој каде може да се најде и која цена е.Ја има ли по маркетиве веро-тинекс или?

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220
« Одговори #12 на: 17 Јули 2013, 16:58:51 pm »
ја имаш по железариве,мислам 150ден дека е тубичка

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #13 на: 17 Јули 2013, 17:01:51 pm »
Само немој на боја да се допре.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #14 на: 17 Јули 2013, 17:06:57 pm »
na pazar sigurno bi ja imalo kaj sto prodavaat ovie zelezarija i ostali stvari  a tineks nemi se verue daja ima