Pasta za zelezo sto znam samo purol toa cudo ubavo vadi prljavstina i polira vo tuba e kako pasta za zabi ama paza kola nikako majkata kei ja onadis na bojata.. pasta za zelezo i za kola se 2 razlicni poimi..za kola samo mleko zada mozes racno dasi ka ispoliras ustvari osvezis bojata i toa sve zavisi kolku e ostetena bojata..a dasi odneses autoto na majstor od 1000 do 1500 keti zemat 2-3 race keti projdat + vosok nema dasi poznaes kolata
Не не.Немам никаков проблем.Туку онака сакав да земам една полир паста.Ќе ми се најде за многу работи,и онака кога сум слободен ќе си фатам неколку работи.Затоа и прашував дали има една која врши работа за се али по одговориве сватив дека нема нешто такво.
ZELEZO CELIK PROBAJ SO PUROL (PRVO KJE MORAS DA SMIRGLAS SO RAZLICNA GRANULACIJA). A ZA SITNI GREBANICI NA KOLA PROBAJ SO ABRAZIVNA PASTA OD SONAX (ALI NE E NESO ZA VOSHITUVANJE)
IZVINETE ZA CAPS MI SE EBA TASTATURATA...
Денес поминав во две-три продавници и видов неколку.
Mи предложија да земам tutrle.Кога веќе нема за секаква употреба,планирам да земам некоја полир паста за алуминиум.Дали оваа Тutrle некој ја пробал и какво искуство има со неа?Дали можеби има подобра од неа?Денес бев во продавница,но имаше повеќе видови и од turtle.Па ако некој имал искуство нека препорача некоја за рачно полирање.