Автор Тема: Лукоил промовираше еколошко гориво  (Прочитано 23475 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: Лукоил промовираше еколошко гориво
« Одговори #15 на: 14 Јуни 2011, 21:55:29 pm »
Машината одма ќе каже дали е добро горивото.

Отсутен BokiCivic

• Сениор
  • Пораки: 3804
  • Боинг 747
« Одговори #16 на: 14 Јуни 2011, 22:03:03 pm »
A demek gorivoto ke go vadat deneska za utre da go stavat drugoto. Vikam deka e markrting fora:):):)
« Последно менување: 14 Јуни 2011, 22:06:30 pm bokicivic »

Отсутен IvO

• Редовен
  • Пораки: 1676
« Одговори #17 на: 14 Јуни 2011, 22:56:17 pm »
јас мислам дека е маркетиншки трик :)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #18 на: 15 Јуни 2011, 15:52:24 pm »
Пошто во тој случај би одговарале за измама, сигурно ќе го „крстат“ со некое адитивче - нели мора од ОКТА да земаат?

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
« Одговори #19 на: 25 Јуни 2011, 11:17:33 am »
во вечер прочитав ....прв пат и само во македонија ќе се користи односно проба.ова ми личи на експеримент.ние сме и како добро поле за тест на новото гориво.

цитат:На бензинските станици на нафтената компанија „Лукоил“ од денеска ќе се продава ново енергетски ефикасно и еколошко гориво под брендот „Екто“. Новото гориво се воведува прв пат на Балканот и ќе се продава по истите цени, како и другите стандардни горива.
« Последно менување: 25 Јуни 2011, 11:23:23 am maci »
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #20 на: 25 Јуни 2011, 11:40:56 am »
Затоа што МОРА да набавуваат гориво од ОКТА, а сакаат да се уникатни, нели - на истото гориво додаваат адитиви за прочистување на дизни и тн.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #21 на: 25 Јуни 2011, 12:19:50 pm »
 ;D ;D  ne se palete de,stavam samo na lukoil 2 godini, da ne urocam naftata im e top, benzinot i plinot ne znam ne se falat bas, na 30-tina sluzbeni vozila od makpetrol se prefrlivme, potrosuvackata ni opadna za 1 do 1.5 litri, pred nedela dena staviv i od ova ECTO i veruvale ili ne pominav 37 km poveke  :o :o :o :o, pa ne e malce, za snagata ne znam ionaka idese metak  ;D ;D, uste ako vozam domakinski... i na leonot proba jan turbo i toj pominal poveke km (za 500 stavil cicijata  ;D ;D ;D), taka da mislam deka definitivno ima razlika e sega dali toa ke bide samo edna tura za da ne popalat pa posle pak nazad, ne znam, no i so prethodnoto podobra mi bese potrosuvackata i ne go vadat staroto ima i od nego dodeka se potrosi, poglednete go samo na staklenceto na crevoto, potemno e staroto gorivo , ECTO bese kako voda prozirno pozz
« Последно менување: 25 Јуни 2011, 12:21:54 pm NUME »

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20699
« Одговори #22 на: 25 Јуни 2011, 13:57:05 pm »
Затоа што МОРА да набавуваат гориво од ОКТА, а сакаат да се уникатни, нели - на истото гориво додаваат адитиви за прочистување на дизни и тн.

Ја имам разбрано дека уствари ЛУКОИЛ си носи свое гориво, а не го набавува од ОКТА... Не знам дали и колку е шпекулација, или не е, ама така имам разбрано.

Можно е да држи вода, пошто во околината на Штип имаат огромни резервоари, па може таму носат главна „пратка“, па после дистрибуираат низ Македонија...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #23 на: 25 Јуни 2011, 14:26:33 pm »
Го возам горивото од ОКТА, и колата поубаво ми влече... сеа не многу али со сигурност некој 5% поубаво иде.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #24 на: 25 Јуни 2011, 14:35:10 pm »

Ја имам разбрано дека уствари ЛУКОИЛ си носи свое гориво, а не го набавува од ОКТА... Не знам дали и колку е шпекулација, или не е, ама така имам разбрано.

Можно е да држи вода, пошто во околината на Штип имаат огромни резервоари, па може таму носат главна „пратка“, па после дистрибуираат низ Македонија...
A бе така требаше да биде, ама за жал ја знаеш политиката, договорот и т.н. Еве Nino може да ти каже поубаво пошто работи у Окта и кој све, колку и какво гориво нарачува од нив. Се работи за (ауто)сугестија поттикната од различни маржи на гориво претходно набавени со рекламна цел. Како и да е, додавањето на адитиви во пропишана доза, при тоа држејќи ја истата цена е повеќе од добро-земајќи ја у предвид либерализацијата за слободно формирање на цената (во претходно зададените рамки). Значи ако ја спуштат цената ќе бидат рекетирани од страна на некои интересни странки, додека агресивната реклама е дозволена ради потрошените средства за покривање на истата. Здравје, биќе боље, ваљда... некад ;)  

Отсутен IvO

• Редовен
  • Пораки: 1676
« Одговори #25 на: 25 Јуни 2011, 14:35:21 pm »
уште немам ставено на лукоил али ке ставам и ќе го мерам и со тоа гориво па ќе видиме :)

Отсутен BokiCivic

• Сениор
  • Пораки: 3804
  • Боинг 747
« Одговори #26 на: 27 Јуни 2011, 12:57:54 pm »
Konecno 98 sport na Lukoil e top. za prvpat vcera na sobirot bas go rokav do daska i stvarno imase vidliva razlika u primanje:)
Ne bilo marketing fora definitivno

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #27 на: 27 Јуни 2011, 19:05:19 pm »
Konecno 98 sport na Lukoil e top. za prvpat vcera na sobirot bas go rokav do daska i stvarno imase vidliva razlika u primanje:)

+1

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #28 на: 27 Јуни 2011, 19:11:58 pm »

+1

Јас кај 106- ката некоја драстична разлика во идење не забележувам ама поминувам повеќе км отколку со претходното.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #29 на: 27 Јуни 2011, 21:04:53 pm »
za nekoj den go dotrosuvam prviot rezervoar od Ekto i ke imam nekakvi rezultati. Zasega: snagata e ista, potrosuvackata e minimalno zgolemena.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need