Автор Тема: Лукоил промовираше еколошко гориво  (Прочитано 23476 пати)

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
Одг: Лукоил промовираше еколошко гориво
« Одговори #30 на: 27 Јуни 2011, 22:52:13 pm »
vi rekov deka e top  ;D ;D  ;)  8)

Отсутен IvO

• Редовен
  • Пораки: 1676
« Одговори #31 на: 28 Јуни 2011, 00:56:37 am »
ставив дизел на доблото одлично се понаша ..

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #32 на: 28 Јуни 2011, 08:30:20 am »
daj boze da ne procitaat deka ni odgovara pa da ne ja naracaat slednata pratka obicen  ;D ;D ;D ;D, ali ke vidime na toa dzamceto sto e na crevoto, treba da e prozirna ne kafena pozz  ;)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7882
  • Плинаш!!!
« Одговори #33 на: 29 Јуни 2011, 16:25:38 pm »
Затоа што МОРА да набавуваат гориво од ОКТА, а сакаат да се уникатни, нели - на истото гориво додаваат адитиви за прочистување на дизни и тн.

Ја имам разбрано дека уствари ЛУКОИЛ си носи свое гориво, а не го набавува од ОКТА... Не знам дали и колку е шпекулација, или не е, ама така имам разбрано.

Можно е да држи вода, пошто во околината на Штип имаат огромни резервоари, па може таму носат главна „пратка“, па после дистрибуираат низ Македонија...
Велештрумф јас гарантирам дека Лукоил си носи сопствено гориво од сигурни извори. Нема врска со Окта

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #34 на: 29 Јуни 2011, 16:27:13 pm »
Затоа што МОРА да набавуваат гориво од ОКТА, а сакаат да се уникатни, нели - на истото гориво додаваат адитиви за прочистување на дизни и тн.

Ја имам разбрано дека уствари ЛУКОИЛ си носи свое гориво, а не го набавува од ОКТА... Не знам дали и колку е шпекулација, или не е, ама така имам разбрано.

Можно е да држи вода, пошто во околината на Штип имаат огромни резервоари, па може таму носат главна „пратка“, па после дистрибуираат низ Македонија...
Велештрумф јас гарантирам дека Лукоил си носи сопствено гориво од сигурни извори. Нема врска со Окта
Kakо гарантираш ?

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #35 на: 29 Јуни 2011, 16:33:51 pm »
Јас пред три дена ставив 98 од Лукоил и колата поубаво ми влече и моторот потивко работи. Само за споредба, порано кога ке ставев од Лукоил бензин после некој си триесетина километри почнуваа да ми штракаат вентилите кога обртомерот е на 2000 обртаи и ке ја стиснев папучата за гас до даска. Со оава сакав да кажам дека не е маркетинг фора, дека најверојатно имаат друг бензин или имаат ставено адитиви. Еве сега ја возам три дена нема никакви нус појави, само оди кон подобро. Ке видам дали има разлика во потрошувачка па ке пишам
« Последно менување: 29 Јуни 2011, 16:56:53 pm ZilePunto »

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #36 на: 29 Јуни 2011, 16:39:27 pm »

Kakо гарантираш ?
Значи вака бензинот што се носи за Лукоил се носи со возови. А татко ми работи во железница. Точно е тоа дека имаат резрвоари во Штип во фабриката Македонка и од таму со цистерни се разнесува низ Македонија
« Последно менување: 29 Јуни 2011, 16:54:16 pm ZilePunto »

Отсутен BokiCivic

• Сениор
  • Пораки: 3804
  • Боинг 747
« Одговори #37 на: 29 Јуни 2011, 17:10:55 pm »

Kakо гарантираш ?
Значи вака бензинот што се носи за Лукоил се носи со возови. А татко ми работи во железница. Точно е тоа дека имаат резрвоари во Штип во фабриката Македонка и од таму со цистерни се разнесува низ Македонија

E taka so fakti treba da se kazuva

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6919
  • French diamond
« Одговори #38 на: 05 Јули 2011, 21:06:58 pm »
еве нешто за новото гориво
LUKOIL launches new brands of motor gasoline
LUKOIL has introduced new premium class motor gasolines, i.e., EKTO Plus 95 and EKTO Sport 98, to the market.
A multi-purpose set of additives contained in the new gasoline ensures increased engine capacity and reduced gasoline consumption. Besides, it provides for reduced engine wear and СО2 emissions. The friction modifying agent contained in the fuel reduces mechanical friction in the cylinder area. Application of EKTO Plus and EKTO Sport also provides for injector cleanliness, reduces scaling intensity on inlet valves, protects the engine from corrosion, and emulsification.
High quality and improved performance characteristics of EKTO Plus and EKTO Sport were proved by the testing conducted in Great Britain by an independent testing center Tickford Power Train Test Ltd.
EKTO Plus and EKTO Sport  will be sold at the LUKOIL filling stations located in Moscow, St. Petersburg, Tyumen, Chelyabinsk, Kogalym, and in Moscow, Kaluga, Lipetsk, Smolensk, Tver, Ryazan, Leningrad, Novgorod, Kaliningrad, Volgograd, Astrakhan, Rostov, Voronezh, Saratov, Penza, Nizhny Novgorod, Vladimir, Vologda, Perm, Stavropol and Krasnodar regions, in the Republic of Adygeya, the Chuvash Republic and the Mary-El Republic.
http://www.rsf.ru/index.phtml/Pressreleases/LKOH/1/20902?filter=2009-10

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #39 на: 08 Јули 2011, 08:58:14 am »
So ekto posle prviot rezervoar, potrosuvackata e vo ramkite na normalnoto, performansite vo ramkite na normalnoto.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #40 на: 08 Јули 2011, 09:14:42 am »
So ekto posle prviot rezervoar, potrosuvackata e vo ramkite na normalnoto, performansite vo ramkite na normalnoto.

Поминати 100-тина км,и речиси нема никаква разлика,ни во потрошувачка ни во перформанси !

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #41 на: 08 Јули 2011, 09:18:39 am »
Jas ne ni ocekuvam da osetam razlika so samo eden izminat rezervoar, ke vidam kakva ke bidi matematikata posle 10 izvozeni rezervoari.

Отсутен ace-106

• Сениор
« Одговори #42 на: 08 Јули 2011, 09:21:34 am »
Чудно,но вистинито мислам дека почна да дими ксарата од новово гориво !

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #43 на: 08 Јули 2011, 09:24:06 am »
jas neznam kolku mi cadi kolata, znam deka cadi ko ja gazam, no ne se gleda vo retrovizor.

Отсутен ace-106

• Сениор
« Одговори #44 на: 08 Јули 2011, 09:36:22 am »
jas neznam kolku mi cadi kolata, znam deka cadi ko ja gazam, no ne se gleda vo retrovizor.

Да во ретровизор не се гледа ама јас ја дадов на другарче да вози пред мене и видов дека фрли чад на стискање,што не беше случај до сега !