Автор Тема: 1.6 TDI на VW - Релативно нов- Искуства, совети и препораки!  (Прочитано 14314 пати)

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
Релативно Нов мотор од линијата на VW .

Би сакал да споделиме искуства со овој мотор, предности и мани?

Без разлика дали бил во VW AUDI SEAT SKODA!

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Познавам луѓе со 90кс и 105кс верзиите во Ибица и Голф... Само позитивни работи до сега. Тоа би бил мојот избор на мотор во моментов.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
Јас го имам во најслабата верзија, со 70ина коњи, и не ми е јасно зашто е тоа така... Арно ама, поглед у ценовникот кажува дека наредниот со 90ина коњи е 1000 евра поскап (зборам за Кеди). Така да, станува јасно зашто го скротиле до тој степен.

Е сега, според туѓи искуства (на татко ми), вика дека си е ок, смирен, култивиран мотор со одлични перформанси од аспект на потрошувачка. Не сум стигнал да го возам за да кажам мои впечатоци.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
Го возев неколку месеци на жена ми службеното Поло со 1.6tdi 75кс, сосема култивирано бездушно моторче. Генерално, ништо фасцинантно и далеку од лошо. Не знам за појаките варијанти...
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Уау @ бездушно после вчерашната дискусија...  :-X :-X :-X

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Не би ја мешал дискусијата тука, ама коа запна, никад не реков дека тие мотори од вчерашната дискусија се агилни и динамични. Реков само дека се наменети да бидат такви. Башка, цената на ова поло е скоро колку 2 аута од вчерашната дискусија.
1.6 дизелот со 75кс е underpowered мотор, кој набрзо (не знам зошто) го сменија со 1.4тди. Полото не е лесно возило, и искрено 206-ката hdi претходно што ја имаше жена ми, со 70-тина кс беше поживо возило од полото. Секако, тоа мислење не важи за 207hdi со истиот мотор.
Појаките варијанти од моторот сигурно подобро прилегаат на тоа поло.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Не, не остај 1.6 75кс е бездушен. Односно underpowered. Јааааааааааааааааааааааааасно. А на пример 1.0 70кс и 88Нм е океј за низ град рецимо. Јаааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааасно. Јааааааааааааааааааааааааасно. Јааааааааааааааааааааааааасно.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Извини што те навредив. Само изнесов свое мислење. Еве, ако ми дадеш контакт мејл, ќе им се извинам ина VW што реков дека 1.6 75 им е underpowered мотор.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Да им се извиниш на Мицисилица што рече дека не е моторот 1.0 за во ѓубре. Mass OT.  8)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Само ти кажи на сите ќе им се извинам. Само на брендов да не му падне прашинка..
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Џабе вртиш, не е до брендот. :)

1.0 70кс 88Nm     VS    1.6 75кс 195Nm

Првиот рече дека не е лош, а вториов е бездушен.  ;) Ни бренд ни бутур.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Да, во поло од тон и стопеес е бездушен. Бајт ми!
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
1.0 во Ситистар неможе да тргне. Мегабајт ми!

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Ме боли таквото! BTW, полото до 100 14 секунди, старот до 100, 14,6. За мене ИСТО не тргаат. :) Со тоа што на баба ми и` е гајле во спејстарот, а мене ме загрижува во полото.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер