Автор Тема: VW BORA 1.9 TDI 4MOTION  (Прочитано 181571 пати)

Отсутен Vladeee

• Редовен
  • Пораки: 2218
Одг: VW BORA 1.9 TDI 4MOTION
« Одговори #300 на: 04 Јули 2011, 00:01:23 am »
+1 hehehehehehehehhe
>>>>><<<<<

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10640
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #301 на: 04 Јули 2011, 02:55:26 am »
Ќе ве уХапсат вас сите, камуфлирате огнени орудија во тема за кола ;D
Рики фати врски со време :)

Поштено тераме муабет... само да може да улета нешто... по некоја смешна сума, ке биде топ...

Отсутен JAN TURBO

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 554
  • 550 кsVauxhall
« Одговори #302 на: 04 Јули 2011, 08:59:00 am »
abe bazo dosta so oruzje ke pomisli nekoj deka si svercer so oruzje daj pokazi nekoja turbina :D
VERRY FAST AREA PRODUCTION

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
« Одговори #303 на: 04 Јули 2011, 09:02:53 am »
abe bazo dosta so oruzje ke pomisli nekoj deka si svercer so oruzje daj pokazi nekoja turbina :D

otvoriv druga tema lov i ribolov :D samo da ja stavam za da se prefrlaat komenarite eve, znaci od sega se za temata lov i ribolov na sledniov link generalni muabeti -lov i ribolov pozz

http://www.carclub.mk/index.php/topic,1117.0.html

Отсутен NUME

• Сениор
« Одговори #304 на: 06 Јули 2011, 08:40:07 am »
dolgo vreme me jadese crvot za brzinata koja ja dobivam so monotorot od pozadi (buckalata seirdziski znaat za sto zboram  ;D ;D ;D ;D ;D), i pravev modifikacija na konvertorot na signal, od analogen (od DVD-to) vo digitalen (vo monitorot), zasto znaese da zagree poradi negovata polozba, da se naoga vo dzebot pozadi sedisteto i da nema dovolna cirkulacija na vozduh za ladenje, pa resiv da pobaram mal kuler, i go najdov,
sakav da go izvadam aluminiumskoto parce koe e staveno vrz integralnoto kolo koe gree, za na negovo mesto da go stavam kulerot, no me pouci mojot guru za elektronika ( ;D ;D ;D gugle kako sto go vika gojdo), da ne pipam nesto sto stavila fabrika, i ako ne moze da se skratat rebrata, da go stavam kulerot vrz nego, so toa uste podobro ke bide, ke razladuva bez bilo kakov problem, sto avtomatski znaci deka trebase da se sece kutijata/kukisteto na uredot i da se pravi modiikacija, no siguren sum deka ova cudo od markata konig, koe cini gavol i pol vo login (60 evra :o :o :o), nema da rikne i deka deckite od tamo ke mi ja priznaat garancijata (kako ne be  :) ), i uste eden problem uredot raboti na 5v i kulerot ima mnogu mala snaga (vrtezen moment) pa ke mora da go povrzam na naponot za monitorot na koj pravi tornado vnatre :)
kako pomina se sledi vo slikive i bese zavrseno za 1-1.5 saat lickanje vo garaza

Отсутен NUME

• Сениор
« Одговори #305 на: 06 Јули 2011, 08:56:32 am »
 eve go kako izgledase nov, t.e pred da mu ja e.. majkata sto ke recese tatko mi ;D

1.konig
2. vnatresnost i kulerot aluminiuskiot koj gree
3.merka zemanje od oko
4. alatot koj ti go tupnal badzanakot da ti faka mest, da vidis i ti kar od nego tro (se gleda i na prvata slika)  ;D ;D ;D (ne poebav nisto ne kenjaj  ;) )

[датотека избришана од администраторот]
« Последно менување: 06 Јули 2011, 09:13:51 am NUME »

Отсутен NUME

• Сениор
« Одговори #306 на: 06 Јули 2011, 09:02:08 am »
sledno ide:
1. kulerceto proverka
2. malo dupce za da ne utnam (mnogu  ;D)
3. pogolemo dupce i ramnenje rabovi i krivini
4.i svojstveno za sekoj balkanec, lepak (salotejp, oho i ostalo :) ) so topenje, za koj gugle vikase deka moze da popusti od toplo....

Отсутен NUME

• Сениор
« Одговори #307 на: 06 Јули 2011, 09:11:38 am »
pa zatoa...
 1. lepenje od nadvor...
 2. i lepenje od vnatre, i lepenje na zicite da ne se istrgaat po nekoja slucajnost :) (deca i sl)
 3. testis, testis  ;D da ne koci nekade, i sudejki po duvanjeto nema sansi da krene toplina, ladi ko ludo  :D
 4. bidejki prethodno gi prosiriv i ventilacionite otvori na uredot, se imase ubav pogled na vnatresnata elektronika propratena so fino duvanje od site otvori sto ke rece ima dovolno vozdusno struenje da gi popolni site i od napred i od pozadi i od site dzekovi, poznat e nasiot narod pokraj seljacizmi, idiotizmi, kretenizmi, nacionalizmi, bratoubistva,ljubomora i ostalo , i po dobri resenija za nekoi problemi na koi na zapadniot covek nema da mu teknat, pa neli zatoa imavme najopsirno obrazovanie, da se razbirame vo se... :D (kolku ovci se cuvaat vo avstralija i sl :) ) i na kraj

MSSION ACCOMPLISHED

e sega samo treba da se potrudam za resenie nekoe za perkite da vidam da ne ima nekoe malo metalno sake ili ogradice koe ke se zastrafi na samiot kuler, ako ne ke treba da izmisluvam topla voda :) otvoren sum za predlozi, dali mrezice.... ili nesto slicno pozz

Отсутен NUME

• Сениор
« Одговори #308 на: 06 Јули 2011, 09:33:24 am »
P.S. ne mi zborete za izgled, nikogas ne me bivalo najmnogu za estetika, ali za toa site sklopovi mi imale idealni ili priblizno idealni performansi :)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #309 на: 06 Јули 2011, 09:47:05 am »
Све е супер, само обратно ти е свртено вентилаторчето :) На овој начин дува навнатре и ќе ти се напуни одма со прашина и пак нема ладење ... Сврти го обратно за да ја извлекува топлината од хладњакот надвор!

Отсутен NUME

• Сениор
« Одговори #310 на: 06 Јули 2011, 10:17:13 am »
 i jas se mislev dali da go stavam da duva ili da vlece, no vaka odluciv zasto ima granicnik da legne na alu kulerot vnatre, da ne zakacaat perkite, a i mislam deka podobro e vaka zasto ke gi ladi site komponenti, a nema da polni prasina zasto stvarno jako duva, mu gi prosiriv site otvori i nema da se zadrzuva niz tesni kanalcinja ke se cisti niz niv, a i pretezno e uredot vo dzebot na sedisteto, vnatre, taka da.... mislam deka ke e ok a za nadvoresnata strana polesno mi e da improviziram od nadvor, da ne se otkaci nesto a ako najdam malecko stitnice sto se strafi, da go zastrafam od nadvor da ne go otvoram pak :) pozz
« Последно менување: 06 Јули 2011, 10:18:57 am NUME »

Отсутен ViksaSk

• Редовен
  • Пораки: 1225
« Одговори #311 на: 06 Јули 2011, 10:26:12 am »
Можеш некое тенко лимче а му стаиш со шајбни под него ем ке дое како заштита од удари и слично башка ке биде малце подигнато и од страните ќе зима боздух ем да не ти се пуни со чуда унатре и можеш лимчето да му напраиш ситни дупчиња и одоздола со мрежичка ситна да му стаиш ја би напраил така сеа ти си знаеш

Отсутен NUME

• Сениор
« Одговори #312 на: 06 Јули 2011, 10:31:11 am »
hmmmmmmm limce, ke treba epten da go obrabotam, da vidam prvo da ne ima fabricko, ne bi trebalo da e skapo pozz

Отсутен ViksaSk

• Редовен
« Одговори #313 на: 06 Јули 2011, 10:39:09 am »
тоа да само да биде работата хоме маде до крај измислица хехехе иначе ако не најдеш фабричко можеш така со пиксни или повеќе шајбни да наредиш и од страните ке зима ваздух и со ситна бургија ке напраиш некоја дупка како за естетика моеш VW знакчето хехее

Отсутен ViksaSk

• Редовен
« Одговори #314 на: 06 Јули 2011, 10:39:40 am »
Да биде иштампано само за VW хехе