dolgo vreme me jadese crvot za brzinata koja ja dobivam so monotorot od pozadi (buckalata seirdziski znaat za sto zboram

), i pravev modifikacija na konvertorot na signal, od analogen (od DVD-to) vo digitalen (vo monitorot), zasto znaese da zagree poradi negovata polozba, da se naoga vo dzebot pozadi sedisteto i da nema dovolna cirkulacija na vozduh za ladenje, pa resiv da pobaram mal kuler, i go najdov,
sakav da go izvadam aluminiumskoto parce koe e staveno vrz integralnoto kolo koe gree, za na negovo mesto da go stavam kulerot, no me pouci mojot guru za elektronika (

gugle kako sto go vika gojdo), da ne pipam nesto sto stavila fabrika, i ako ne moze da se skratat rebrata, da go stavam kulerot vrz nego, so toa uste podobro ke bide, ke razladuva bez bilo kakov problem, sto avtomatski znaci deka trebase da se sece kutijata/kukisteto na uredot i da se pravi modiikacija, no siguren sum deka ova cudo od markata konig, koe cini gavol i pol vo login (60 evra

), nema da rikne i deka deckite od tamo ke mi ja priznaat garancijata (kako ne be

), i uste eden problem uredot raboti na 5v i kulerot ima mnogu mala snaga (vrtezen moment) pa ke mora da go povrzam na naponot za monitorot na koj pravi tornado vnatre

kako pomina se sledi vo slikive i bese zavrseno za 1-1.5 saat lickanje vo garaza