Автор Тема: Yugo 45 :)  (Прочитано 8203 пати)

Отсутен toni.de

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 591
Yugo 45 :)
« на: 15 Мај 2013, 11:08:46 am »
Eve pred nekolku dena zedov Yugo 45 t.e ja go najdov moite go zemaa :D
Se raboti za Yugo 45 91 god so pominati 90 i nekolku iljadi - nee registrirano vekje 2 meseci .
Plava boja , alu felni :)
Plan : Stavanje motor 1.4 turbo ili 1.6 (zavisi sto mi naleta pri raka koa ke dojdam u MkD) , pojacuvanje na kosot, stavanje koska i sanki , ama prvin da se sredi limarijata si ima nekoi sitnici .
So enterierot planot e da se stavat RICARO sedista i ROLL BAR .
P.S Mora da go sredan levoto krilo mi ima pokazano izg :D

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
Одг: Yugo 45 :)
« Одговори #1 на: 15 Мај 2013, 11:20:14 am »
Ajde ajde. So netrpenie go cekam proektov. :D Patos spustanje, siroki gumi, tvrdi spirali, da spie u krivini... :D Jas planiram moeto da go napravam isto vakvo, rat stajl samo... Ali sekako koga ke se dokopam do nekoja para. :)

Отсутен toni.de

• Јуниор
  • **
« Одговори #2 на: 15 Мај 2013, 11:23:49 am »
 ;D Ke se sredi poleka , ako doagjam kraj Juni u Mk ke go pocnam nesto , ke go rasturam se da se vidi kaj ima za krpenje , ma da yugovo pred 5/6 god bese sreduvano ali nz kolko kvalitetno :) . Prvo sto ke izvadam e kriloto (da go ostrugam ) , inache mislam deka kolava nee bash za farbanje samo tie sitnici so treba (ama kaj nekoi po iskusni ) za da ne deli bojata .

Отсутен Vlatzki

• Редовен
« Одговори #3 на: 15 Мај 2013, 11:25:32 am »
Ajde so srekja i so lesno neka e, i obavezno, redovno apdejtiraj ja temava. :)

Присутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4006
  • MadaFunker
« Одговори #4 на: 15 Мај 2013, 13:15:09 pm »
Сакаш седишта од Хонда, на Југо стојат ТОП т.с уште ми се во југото
Овај модел
New blood of old school

Отсутен toni.de

• Јуниор
  • **
« Одговори #5 на: 15 Мај 2013, 15:30:19 pm »
Ne mi fakjaat oko :)

Присутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4006
  • MadaFunker
« Одговори #6 на: 15 Мај 2013, 18:19:15 pm »
Ти си знаеш , ја да понудам :)
New blood of old school

Отсутен toni.de

• Јуниор
  • **
« Одговори #7 на: 15 Мај 2013, 22:56:53 pm »
 ;D
Daj kazete nekolku nacina kako da ja simnam bojata najlesno  : dali moze so brusalica da se stavi dr kamet i glanc papir ?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34115
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #8 на: 15 Мај 2013, 23:01:02 pm »
Знаеш ли Југо од што е кратенка?

Отсутен Vlatzki

• Редовен
« Одговори #9 на: 15 Мај 2013, 23:04:36 pm »
Za bojata, imas povekje varijanti. Mozes da koristis demol, hemisko sredstvo za otstranuvanje na boja. Mozes da koristis i zicana cetka za bormasina ili za brusalica. Gi ima po prodavnicive. Bi ti preporacal da zemes cetka za bormasina, pogolema kontrola imas so nea, lesno ja kontroliras brzinata a i bormasinata e dosta pobezbedna od brusalicata. :)

Isto mozes da koristis i flap disc za brusalica, no za ovaa namena diskot ne bi ti go preporacal, posto treba epten golema preciznost i kontrola da ne go razjades limot mnogu.

Ako koristis zicana cetka, da znaes, dodeka se razrabotuva cetkata, ke prskaat zici od cetkata, nosi si zastita za oci obavezno. Istiot slucaj e i so flap disc za brusalica.

A i poradi prasinata od bojata, zemi si i zastita za nos i grlo i toa obavezno, a i zastita za usi ne e na odmet, posebno ako rabotis po cel den so tie alati.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17561
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #10 на: 15 Мај 2013, 23:07:37 pm »
На ова се мисли (десно на сликата):

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34115
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #11 на: 15 Мај 2013, 23:08:35 pm »
In my days we used to do it with a црево и водена шмиргла....

Отсутен Vlatzki

• Редовен
« Одговори #12 на: 15 Мај 2013, 23:09:55 pm »
На ова се мисли (десно на сликата):

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Pa toa desnoto sto e prikaceno na brusalicata e flap disc, na nashki ne znam kako gi vikaat. ;D A ete i podole vo sredinata e zicanata cetka za brusalica, koja ne bi ja preporacal... Dosta opasno mi izgleda ako se koristi na 11.000 obrtai.... Ne daj boze da ti potkaci nekoj del od oblekata...  :)

Отсутен toni.de

• Јуниор
  • **
« Одговори #13 на: 15 Мај 2013, 23:18:23 pm »
So vodna smirgla da se utepas smirglajki i pak nema da zavrsis :D
Eden mi kaza deka moze so brusalica samo da se stavi kamet za struzanje i glanc papir , ama nz kolko e dobro .
Isto imalo nekoja masinka specialna , ako znae nekoj neka dade slika da ja najdam tuka vo prodavnici .

Отсутен Vlatzki

• Редовен
« Одговори #14 на: 15 Мај 2013, 23:23:07 pm »
Eh, so kamen za smirglanje za brusalica, tesko za boja, mnogu e tvrd, ne e fleksibilen i najlesno se pravat neramnini na samiot lim. A lesno mozes i da go probies, ako ne vnimavas. Brusniot disk (flap disc-ot) e so smirgla, i e malce fleksibilna smirglata, i e popogodna za struganje boja. Ali najbolje spored mene bi ti bilo zicana cetka na bormasina, ili takva smirgla kako onaa na slikata od Martin, taa levo sto e. :)