Автор Тема: Ваша кола од соништата, или кола која просто ја обожавате или ја сакате :  (Прочитано 91987 пати)

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Зошто в8 би бил подобар за... Стелвио... од електричен мотор со суперлинеарен вртлив момент?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
1. Електричните мотори немаат суперлинеарен вртлив момент (прикаска за друга тема)
2. Добар е затоа што си грми прописно.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
Само заради 2ката, кецот не е ни битен :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Се слагам, обратен редослед требаше да ставам на точките:

1. Добар е затоа што си грми прописно.
2. Електричните мотори немаат суперлинеарен вртлив момент (прикаска за друга тема)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
2. Електричните мотори немаат суперлинеарен вртлив момент (прикаска за друга тема)

Имаат. Во споредба со МВС вртливиот момент е суперлинеарен. Разликувај „суперлинеарен“ од „линеарен“. Првото е релативна одредница (во споредба со...), а другото апсолутна (својство само по себе). Можеби наместо „суперлинеарен“ требаше да напишам „полинеарен“.

Јас, искрено, не би трампал возни својства за галама. But that's just me.

Едвај чекам овие смдливи, бучни технолошки атавизми наречени МВС конечно да си заминат во историјата... и да не се враќаат.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
Малку да го апдејтувам мојот сон:

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Веќе некое време неможе да ми излезе од мислите. Многу ми се допаѓа идејата на колава.
замисли електриката да беше надополнета со овакво звукче од v8-че

И тоа по желба, Се возиш низ град, од дома до работа и назад - електрика. Си возиш на одмор - електрика (дур држи), сакаш да се прошеташ до Козјак или до Маврово, палиш V8-чето. Одиш на Стелвио Пасс (нормално, до таму на електрика), палиш V8-чето... ќејфои. Може хибрид да се напраи асален, ама треба на некој да му текне...
Звукот на теслата е одличен. Особено за правење муабет во кола без викање. Сосе звукот нејзин ја сакам. Немора да е толку јак моторот, доста се и 130 електрични коњи, немора 400.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore

Имаат. Во споредба со МВС вртливиот момент е суперлинеарен. Разликувај „суперлинеарен“ од „линеарен“. Првото е релативна одредница (во споредба со...), а другото апсолутна (својство само по себе). Можеби наместо „суперлинеарен“ требаше да напишам „полинеарен“.

Аха. Фала на објаснувањето. Јас мислев „линеарен“ може да се релативизира, а „суперлинеарен“ ми делува некако апсолутно и непроменливо. Право - ко` стрела. Без цимања лево-десно.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
Како и да е: зарем би трампал возни својства за звук? Јас не. Ако колите А и Б имаат исти возни својства, а колата Б звучи боље - бирам Б. Ама ако немаат, ако А е макар трошка боља од Б, тогаш А, а колата Б нека звучи како сака.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Јас реков дека ги сакам и возните својства на EV и звукот на V8. Затоа би имал таков хибрид. Кога ќе ми се присака звукот да го имам тука, при рака. На копче. Кога ќе ми се праи муабет во кабина со совозачот, преминувам на фул електрик. 

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
Не, ама, еве, за Стелвио конкретно те прашувам. Би трампал перформанси за звук?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
На Стелвио, или Гросглокнер, или некоја друга таква прекраснотија, најубаво е да идеш со било која кола :)

Џабе ќе ти биде електрична Тесла или Корвета со Ве-8 под хауба, кога ни едното, ни другото нема да смееш да ги возиш како што веројатно би посакувал, освен ако не е затворен патот за сообраќај, а ти имаш посебна дозвола да си таму.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Не, ама, еве, за Стелвио конкретно те прашувам. Би трампал перформанси за звук?
C63 AMG Black е изборот. Аутоматик V8 кој ќе урла постојано заради торк конвероторот со најубав звук на планетава.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Kола која просто ја обожавате...

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
Шо не си ја купиш?

Отсутен Deni