Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
2. Електричните мотори немаат суперлинеарен вртлив момент (прикаска за друга тема)
Цитат: Deni на 09 Февруари 2015, 12:26:45 pmМалку да го апдејтувам мојот сон:(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)Веќе некое време неможе да ми излезе од мислите. Многу ми се допаѓа идејата на колава.замисли електриката да беше надополнета со овакво звукче од v8-чеИ тоа по желба, Се возиш низ град, од дома до работа и назад - електрика. Си возиш на одмор - електрика (дур држи), сакаш да се прошеташ до Козјак или до Маврово, палиш V8-чето. Одиш на Стелвио Пасс (нормално, до таму на електрика), палиш V8-чето... ќејфои. Може хибрид да се напраи асален, ама треба на некој да му текне...
Малку да го апдејтувам мојот сон:(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)Веќе некое време неможе да ми излезе од мислите. Многу ми се допаѓа идејата на колава.
Цитат: Simo - Carrier166 на 12 Февруари 2015, 13:50:11 pm2. Електричните мотори немаат суперлинеарен вртлив момент (прикаска за друга тема)Имаат. Во споредба со МВС вртливиот момент е суперлинеарен. Разликувај „суперлинеарен“ од „линеарен“. Првото е релативна одредница (во споредба со...), а другото апсолутна (својство само по себе). Можеби наместо „суперлинеарен“ требаше да напишам „полинеарен“.
Не, ама, еве, за Стелвио конкретно те прашувам. Би трампал перформанси за звук?