Автор Тема: Половна кола до 5,500  (Прочитано 31956 пати)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
Одг: Половна кола до 5,500
« Одговори #30 на: 09 Мај 2013, 16:45:42 pm »
Во очекување на некоја подобра понуда, почнувам сепак да размислувам да земам бензинец и да му ставам плин, на пр. ова
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/666517-Peugeot-207-1-4-benzin--08

jas pak ke recam izvini samo dane te navredam ama neznaes sto sakas...ti predlozivme benzin so rezolucija na plin  arno ama vikas deka nejkes plin  ni pod razno..
ljubov e edno arno ama realnosta e drugo..e sega eden sovet  prvo rasprasaj se kako se ponasa peugeot 207 benzin na plin bidejki znam deka citroen c4 benzin imase dosta problemi so plinski ured  pa mislam deka e skoro istiot motor dane bide kupi stavi plin pada nemozes da krenes glava posle i da visis po majstorive..
eve trgnuvam od mojot slucaj jas sakav da zeam renault megane  ili pa opel astra i na kraj zaglaiv so fiat punto..
celata grupacija na volcwagen,opel,fiat odlicno podnesuvaat plinski instalacii..
zatoa prvo resi se definitivno sto sakas i kolku ke bides mokjna za odrzuvanje na voziloto pa posle kese potrudat site clenovi da ti dadat predlozi ili linkovi na vozila i dati gi spodelat site pozitivni i negativni  strani na voziloto..ako si za peugeot dizel ostani na toa ako si za benzinec  so opcija plin ostani na toa ili pak za drugo vozilo..

Отсутен The Boy Next Door

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 491
  • Pug 205 GTI - the drive of your life !
« Одговори #31 на: 09 Мај 2013, 18:20:18 pm »
Иако навивам за Француски возила. ;D

Мала помош .... Тојота Јарис ???
Не возам брзо, ниско летам.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #32 на: 09 Мај 2013, 18:50:46 pm »
stom ja dale ajde da ti pobaram nesto........

Отсутен AnetaN

• Почетник
  • *
  • Пораки: 20
« Одговори #33 на: 09 Мај 2013, 21:03:20 pm »
@SEAT znam deka zvucam kako da ne znam sto sakam i deka se premisluvam postojano, ama znaes i sam kako e koa imas golemi zelbi a mal budzet :). Ja pocnav so 2,500-3,000 pa stignav do ovaa suma koja mi e veke "over the top". Od druga strana na pocetok targetirav koli od 2000g u stilu 206ka i Punto klasik, ama posle 6 meseci baranje kola mi se rafinira vkusot i sea veke ne mi se zima bilo sto :).
Znaci da rezimiram, za mojot budzet, zensko kolice, dizel ne postaro od 2005 i ne poise od 90.000km, kupeno vo mkd mozam da najdam samo:

C3 (ubedlivo najsmotaniot dizajn na svet i ne doaga u obzir!),
fiesta (pocnuva da mi zvuci interesno)
grande punto (i taka i taka)

tuka gi isklucuvam "maskite" koli.

Ja bi izbrala megju 207, honda jazz, mitrsubishi colt ili astra ama niedna ne se naogja vo ramkite na uslovite so si gi postaviv pogore.
Da mozev da si dozvolam nesto od ova verojatno nemase ni da dremam po forumi, ama eve spodeluvam mislenja koi cesto mi se menjaat :)) i sobiram soveti, iskustva, preporaki...

Fala vi kako i da e na site sto se zamarate da odgovarate vaka na lugje so nit gi znaete nit pa imate kakva bilo korist od toa :)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #34 на: 09 Мај 2013, 21:49:06 pm »
sve toa ok jas ova ti go kazuvam vo pozitivna smisla znaci znam kako e sam dasi gi sobiras i stedis parite za kola no sepak zelbite i realnosta se drugo..
sprema tvojot budzet i ljubovta tvoja 207 1.6HDI so 90000km od prv gazda kupena vo mk se dosta daleku..
znaci ke mora dase prilagodis sprema budzetot ili pak da cekas da potsoberes uste nekoe euro ili pak da cekas dane izleta nekoja prilika so nekoj sto e  na zort pada prodava kola..
vnimavaj malce na dizelite od drugite gradovi znaci sto nese od skopje ..takvi koli dosta se vozat taksi od avtobuska do avtobuska koj na den pravat i po 2 turi skopje-strumioca,stip,kumanovo i se so dosta ogromni kilometrazi ali zlaten kompjuter se steluva i ke ti ja dotera po zelba..
sepak ti rekov deka moras da obrnes vnimanie i na odrzuvanjeto ne e samo soberi pari i kupija kolata i posle ??? eden del nedaj boze pada vikas lele kako se zaglaviv..
benzimcite sto se 207 se dosta poevtini od dizelite i so investicija od 540 eura imas kola so nov plin kade sto nema da osetis voopsto razlika vo vozenjeto niti pak miris ili bilo sto..sekoe zensko ima golem skepticizam kon plinot ama sepak e blagodet koj ne vozel na plin neznae..
pripazi go samo oglasov i vidija zacuvanosta na kolata ama zaprimeti ja i kilometrazata pada ne bide posle lele majko
http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=574726

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #35 на: 09 Мај 2013, 22:39:52 pm »
ssite soveti  se na mesto jas bi dodal samo da ne brzas

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #36 на: 10 Мај 2013, 09:32:41 am »
^
+111
Купување половна кола по прв пат во животот во афектна состојба е причината за многу главоболки. Ризик јбг.

башка, ако начекаш кола од малите градови, многу лесно може да се дознае се за колата, ако немаш ти некој пријател од тоа место, 100% на форумот ќе се најде некој што ќе ја дознае цела историја на колата.
Дополнително, од тие пари со кои располагаш, одвои барем 500 евра за секој случај за сервиси, и барај до таа сума. Пак ќе повторам како што кажаа некои членови, годините и километрите не се репер, неретко последниве се преправани.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #37 на: 10 Мај 2013, 09:41:52 am »
Минимум 500 евра максимум:

1. Нова турбина
2. Нови дизни
3. Ламела
4. Предница

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #38 на: 10 Мај 2013, 09:43:51 am »
5. мотор
6. менувач

(и тие 500 евра што ги спомнавте за останатите работи како предница, дискови плочки и сл.)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен AnetaN

• Почетник
  • *
« Одговори #39 на: 10 Мај 2013, 14:47:06 pm »
Hm... mnogu korisni soveti, fala na site. Uf, pa ova da si najdes kola ic ne bilo lesno.
Se soglasuvam za ona so kupuvanjeto vo afekt. Ne biva taka.
Pa eve da se soocam so realnosta. Neam dovolno pari za kola u koja sum zaljubena. Jebiga!
Znaci mi ostanuvaat u igra Grande Punto i Fiesta.
Fiesta imam sluzbena, 1.4 tdci od 2008 i ja vozam cesto. Ne e losa za niz grad. Ne mi se sviga kakva e na otvoreno. Prelesna e (ili bar mene takvo mi e cuvstvoto). Nad 130 e nestabilna (ili mozda ova e normalno za ovaa klasa koli). I mislam deka ne spaga u najekonomicnite motori.
Znaci da se fokusiram na Grande Punto. Neam nikakvo iskustvo, ne znam kakvo e cuvstvoto zad volan i ne znam kolkava i e potrosuvackata (ama realnata, ne po katalog).
Utre ke razgledam nekolku ponudi od pazar3 i reklama5 pa ke spodelam iskustvo.

Fala na site za sovetite.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
« Одговори #40 на: 10 Мај 2013, 14:55:58 pm »
Јас би додал уште една реченица, која се надевам ќе ја запомниш.

Додека не ги дадеш парите ти си тој што има право да ја вози, тестира, малтретира итн. колата и психички малтретира продавачот со безброј прашања ... Откако ќе ги дадеш, тоа е, нема назад.

Отсутен AnetaN

• Почетник
  • *
« Одговори #41 на: 10 Мај 2013, 15:08:55 pm »
@AllMightyMe баш таков купувач сум :)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
« Одговори #42 на: 10 Мај 2013, 15:10:34 pm »
Епа супер ;)

Тестирај неколку коли, па пренеси ни впечатоци. Те чека долг пат ;D

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
« Одговори #43 на: 10 Мај 2013, 19:42:55 pm »
Hm... mnogu korisni soveti, fala na site. Uf, pa ova da si najdes kola ic ne bilo lesno.
Se soglasuvam za ona so kupuvanjeto vo afekt. Ne biva taka.
Pa eve da se soocam so realnosta. Neam dovolno pari za kola u koja sum zaljubena. Jebiga!
Znaci mi ostanuvaat u igra Grande Punto i Fiesta.
Fiesta imam sluzbena, 1.4 tdci od 2008 i ja vozam cesto. Ne e losa za niz grad. Ne mi se sviga kakva e na otvoreno. Prelesna e (ili bar mene takvo mi e cuvstvoto). Nad 130 e nestabilna (ili mozda ova e normalno za ovaa klasa koli). I mislam deka ne spaga u najekonomicnite motori.
Znaci da se fokusiram na Grande Punto. Neam nikakvo iskustvo, ne znam kakvo e cuvstvoto zad volan i ne znam kolkava i e potrosuvackata (ama realnata, ne po katalog).
Utre ke razgledam nekolku ponudi od pazar3 i reklama5 pa ke spodelam iskustvo.

Fala na site za sovetite.

Фиеста и Пежо 207 го возат истиот мотор и менувач.
Скроз се исти во тој поглед.

Ако 207 ти е економична ,а Фиеста - не, тогаш нешто не правиш како што треба.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #44 на: 10 Мај 2013, 19:55:57 pm »
Јас мислам дека фиестата е дури и полеснаа фиестата од 207-цата, ама не сум сигурен за тоа. знам дека 207 е неоправдано тешка и трома.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.