Автор Тема: Драг Трки - Dragster  (Прочитано 50424 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
Одг: Драг Трки - Dragster
« Одговори #60 на: 11 Јуни 2013, 22:14:26 pm »
1. Мустангот од Дрифт Америка е технички сличен со драг возило колку што рецимо Каприс е слична со Сузана Спасовска. И двете припаѓаат на ист пол, ама сличностите тука завршуваат. Никој не оспорува квалитет и импресивност на масл карс.

2. Никој не вика дека драг не е интересен, како за гледање, така и за учествување.

3.  Никој не оспорува дека драг е забавен.

Хауевер..

1. Те молам објасни ми колку чист возачки талент е потребен за драг. Значи, батали технологија, батали моќност, батали специјални горива, огромни мотори и све друго, колку талент е потребно за драг?

2. Дали ако го изземеме возачот од равенката целосно, и го замениме со компјутер, драг возилото ќе има уште подобри перформанси?

Kaj drag trkite "talentot" se gleda pod hauba....ne zad volan.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #61 на: 11 Јуни 2013, 22:19:37 pm »
А зашто не два талента? Под хауба и позади волан, како на пример: 

;D ;D ;D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #62 на: 11 Јуни 2013, 22:20:30 pm »
Така, значи возачот, односно неговото искуство, знаење и талент зад воланот се небитни.

Значи..

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #63 на: 11 Јуни 2013, 22:22:11 pm »
Znaci nasive rally driver wannabes & Keiichi fans bi umrele od dosada na Moscow unlimited. ;D

Отсутен Igor

• Легенда
« Одговори #64 на: 11 Јуни 2013, 22:26:42 pm »
И јас би идел на драг да си гледам, воопшто не ми е проблем. Ме интересираат достигнувањата (пример неколку шпорети што има во Грција со по 1000 коња, прави лименки), ама дефинитивно не ми се интересни како брдо или круг, ни од далеку.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100
« Одговори #65 на: 11 Јуни 2013, 22:29:43 pm »
Znaci nasive rally driver wannabes & Keiichi fans bi umrele od dosada na Moscow unlimited. ;D

Moscow Unlimited или X Games Gymkhana? Што е поинтересно?

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #66 на: 11 Јуни 2013, 22:31:54 pm »
"Screw this Moscow unlimited shit....i`m way too talented for this...Lets go drift somewhere!"

;D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #67 на: 11 Јуни 2013, 22:32:34 pm »
И двете си имаат своја привлечност.. Ама рели возачите се луѓе кои тренирале цел живот да за бидат таму, а тие на Moscow Unlimited се руски нарко-дилери со повеќе пари него мозок и доволно финансии за да се прават фраери. Таму не е причата кој е подобар возач, него кој има повеќе пари да фрли за да го појача GTR-от

Ја имав шансата да присуствувам на WRC настан, и да ги гледам во живо Colin McRae, Markko Martin, Marcus Gronholm, Petter Solberg, Tommi Makinnen и компанија. Тие пилиштарците на Moscow Unlimited можат да им цуцнат од левото јајце на овие возачи.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #68 на: 11 Јуни 2013, 22:33:03 pm »
А да ја поделиме темава, и да напраиме тема Drag vs Real Driving?

A da ja podelime temava i da napraime tema "I talk bullshit about drag racing but actually I`d shit my pants in a 200 HP diesel going over 250 KMH on a straight line with a test brick on the throttle?"

Божествено прекрасен наслов.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #69 на: 11 Јуни 2013, 22:36:39 pm »
И двете си имаат своја привлечност.. Ама рели возачите се луѓе кои тренирале цел живот да за бидат таму, а тие на Moscow Unlimited се руски нарко-дилери со повеќе пари него мозок и доволно финансии за да се прават фраери. Таму не е причата кој е подобар возач, него кој има повеќе пари да фрли за да го појача GTR-от

Ја имав шансата да присуствувам на WRC настан, и да ги гледам во живо Colin McRae, Markko Martin, Marcus Gronholm, Petter Solberg, Tommi Makinnen и компанија. Тие пилиштарците на Moscow Unlimited можат да им цуцнат од левото јајце на овие возачи.

Zero...prichata u temava bese dali drag racing e fun...i kako ustvari za nekoi tuka (uberdrivertalenti).... ne e. ;D

Za legendite od Group B jas licno imam otvoreno tema na forumov uste pred 2 godini.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #70 на: 11 Јуни 2013, 22:39:47 pm »
Забавно е, не дека не е. Не го оспорувам тоа.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14288
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #71 на: 11 Јуни 2013, 22:56:31 pm »
А па шо фактор мие мене дека на некој си тркач не му бил интересен драг-от.Можеби на истиот тој тркач и е****то не му е интересно,па јас треба да го почитувам и респектирам неговото мислење.Ало,темата не е отворена за таа дискусија туку за сосема друга дискусија,односно за МОТОРИТЕ и нивните перформанси,модификации и сл.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Igor

• Легенда
« Одговори #72 на: 11 Јуни 2013, 23:05:54 pm »
Бек он топик..Мерак ми е кога ќе видам мало јапонче како плеска амерички дебели газиња.  ;D

И ова е ОТ, ама помалку од претходните муабети.
« Последно менување: 11 Јуни 2013, 23:29:00 pm Igor »

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #73 на: 12 Јуни 2013, 00:32:39 am »
Normalno deka ke ti bide merak...Retko se gleda toa.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #74 на: 12 Јуни 2013, 09:08:41 am »
Тоа воопшто не е ОТ. Драг си е светска работа, не е Америчка.