Автор Тема: Хемиско чистење  (Прочитано 295941 пати)

Присутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6137
Одг: Хемиско чистење
« Одговори #1065 на: 19 Мај 2020, 14:10:09 pm »
Би ти препорачал да прскаш на крпата, а не директно на тапацир/кров. И менувај ги често крпите, стално да е чиста. На пластики немаш мака.

Не триј, него упивај во една насока. Така ја собираш нечистотијата, додека со триење само ја разнесуваш, а пошто е влажно од хемијата - ја размачкуваш.

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1476
« Одговори #1066 на: 19 Мај 2020, 14:59:11 pm »
Ако имате можност (а имате) да набавите Пулимакс, не гледајте други хемии.

За внатрешност нема подобро. А додуша е и најевтино.

Edit:
Ова е од мене чистено, со Пулимакс, 1:20 раствор.

Како мислиш 1:20 раствор ? на линкот од производов не пишува дека треба да се користи разреден, со прскалка е нели
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Присутен Diesel

• Сениор
« Одговори #1067 на: 19 Мај 2020, 15:06:22 pm »
Јас имам 4.5 литри, затоа пишав сооднос.

А тој во пумпицата е спремен за употреба.

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1476
« Одговори #1068 на: 19 Мај 2020, 15:11:58 pm »
ааа така, јасно
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4970
« Одговори #1069 на: 19 Мај 2020, 15:29:14 pm »
Какво средство да земам за да го исчистам материјалот на возачката вратана меганот кај што фаќам со раката со текот на годините се има измастено цело, другите врати се чисти, материјалот е црн , исто имам и по некоја дамка на кровот таму е кремов. По можност нешто од низ бензински или Веро оти нема нешто избор низ битолата колку шо знам.
Не го пипкај кровот на меганот со хемија. Се одлепуваат на меган 3 крововите :)

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3162
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #1070 на: 19 Мај 2020, 16:02:09 pm »
Od mene probajte go sredstvoto od fraber  ista cena od pulimax a spored mene podobra posto pulimaxot za nekoi plastiki e smrt inaku krovot na meganot ne go pipkaj 😉

Присутен Diesel

• Сениор
« Одговори #1071 на: 19 Мај 2020, 16:56:53 pm »
Каде би набавил Фрабер?

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7052
  • хаУс мајстор
« Одговори #1072 на: 19 Мај 2020, 17:21:12 pm »
Откако ќе нанесете раствор и нежно истриете, со што после ја вадите нечистотијата? Доволно е со правосмукална што може да усисува вода со додаток за тапацир или? Каков е додатокот што го користите?
Со чиста сува крпа е доволно.
Ми ги нема сликите од темата со полото каде му правев генералка инаку ќе ја постирав темата.
Таму од Сонаксот користев, многу добро средство.
ПС: ми пребаци централата со страниве...

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3797
« Одговори #1073 на: 19 Мај 2020, 19:48:18 pm »

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7049
« Одговори #1074 на: 19 Мај 2020, 19:54:05 pm »
Откако ќе нанесете раствор и нежно истриете, со што после ја вадите нечистотијата? Доволно е со правосмукална што може да усисува вода со додаток за тапацир или? Каков е додатокот што го користите?
Ми ги нема сликите од темата со полото каде му правев генералка инаку ќе ја постирав темата.

Добро, јас како што знам основно е да се извади нечистотијата инаку пак ќе остане во ткаенината, затоа се усисува.
Не ми е јасно каде оди нечистотијата во овој случај.

Отсутен Vladeee

• Редовен
  • Пораки: 2215
« Одговори #1075 на: 19 Мај 2020, 20:06:02 pm »
Едно прашање до стручњаците за хемиско. Со колку литри средство за чистење, е доволно за хемиско чистење на средно валкани седишта ?
>>>>><<<<<

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20107
« Одговори #1076 на: 19 Мај 2020, 20:20:24 pm »
Едно прашање до стручњаците за хемиско. Со колку литри средство за чистење, е доволно за хемиско чистење на средно валкани седишта ?

40ml.

Присутен Diesel

• Сениор
« Одговори #1077 на: 19 Мај 2020, 20:39:01 pm »
Каде би набавил Фрабер?
https://www.facebook.com/FraBer-Makedonija-103802911297908/

"Сериозна" фирма.

Јас не најдов ценовник, или нема?

Неам ФБ и не го баратам.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7052
  • хаУс мајстор
« Одговори #1078 на: 19 Мај 2020, 20:49:11 pm »

Добро, јас како што знам основно е да се извади нечистотијата инаку пак ќе остане во ткаенината, затоа се усисува.
Не ми е јасно каде оди нечистотијата во овој случај.
Секако дека можеш да ја усисаш, така е најубаво. Но доколку немаш таков усисувач пребришување со чиста крпа е доволен (јас користев пршкирче, не ми се ризикуваше со машина да усисувам дека плафонот ми беше сомнителен)
Теписонот на пример би го усисал од вода, пошто би користел Rainbow машина.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3162
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #1079 на: 19 Мај 2020, 20:50:43 pm »
taka e zoki amaterski i ako nema nekoj masina moze i so cist mikrofiber i obavezno pocesto perenje