Автор Тема: Полирање на возила  (Прочитано 904719 пати)

Присутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8005
  • Плинаш!!!
Одг: Полирање на возила
« Одговори #4560 на: 27 Мај 2021, 17:54:22 pm »
Па и јас истото го мислам со 100че максимум.

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #4561 на: 02 Јуни 2021, 10:54:07 am »
Многу ќе се освежи колата. Погледни ја и хаубата или други делови додека си таму, да не почне и таму па да отвараш дупла работа.

Отсутен Astraion

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 678
  • Pixel Perfect.
« Одговори #4562 на: 04 Јуни 2021, 21:52:16 pm »
Поминаа две години од последното полирање и овојпат решив да ја освежам целосно, излезе стакло Панчево.

- Хемиска и механичка деконтаминација на лак
- Полирање во 2 фази (CarPro Ultracut / Essence)
- Керамичка заштита до 15 месеци (Sonax CC One)
https://www.facebook.com/dluxcarwashdetailing/posts/2140327509443790

Хемиско со се разголување, со сите салтанати. Првпат си ја видов разголена внатре. :D
https://www.facebook.com/dluxcarwashdetailing/posts/2139573522852522

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6814
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #4563 на: 07 Јуни 2021, 08:39:48 am »
Манав лајк за полирањето, ама одманав за хемиското.

Еднаш на два месеци со правосмукалка да се поминува нема да има ѓубре меѓу седишта, и на шини.
Не сум импресиониран од твоите хигиенски способности.  ::)

Отсутен Astraion

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 678
  • Pixel Perfect.
« Одговори #4564 на: 07 Јуни 2021, 12:10:09 pm »
Не се мои способности си платив за услугите. ;)
Колава досега не била поубава, а посебно внатре шо има еден убав свеж мирис, кажаа оти нема да има потреба од ароматерапија долго време.
Пластики и винил внатре поминати со Gyeon Preserve за УВ заштита.

Еднаш на два месеци со правосмукалка да се поминува нема да има ѓубре меѓу седишта, и на шини.
По принцип сум многу педантен, колата ја држам чиста внатре 95% од времето, земав пред 2 години 12в правосмукалка од Амазон, ама колку и да мислиш оти можеш да ја поминуваш со правосмукалка, однеси ја кај некој да ти направи вакво хемиско и после нека ти ја покаже водата колку е чиста.  :)
Генералка со хемиско барем на 4 години, особено сега со вируси и разни лајнарии, а и за луѓе со алергии како мене.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6814
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #4565 на: 07 Јуни 2021, 13:46:32 pm »
Солидно изгледа хемисково, слаби се твоите вештини со правосмукалката, или ептен е тапа амазонската.

Отсутен jovce.

• Почетник
  • *
  • Пораки: 12
« Одговори #4566 на: 11 Јуни 2021, 22:29:54 pm »
Здраво дечки

Сакам да прашам во врска околу полирање на кола. Гледам по пералниве за некои 3/4000 ги полираат коливе. Нешто ми е чудно бидејќи како што читам тука и по интернетов треба прво деконтаминација па полирање во неколку чекори, заштита итн... Исто гледам и цениве на еден полир се колку едно полирање.
Ме интересира за какво полирање се работи доколку некој знае , дали вреди за тие пари или е колку да се замачкаат очите некое време и толку.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Vekokav

• Почетник
  • *
  • Пораки: 8
« Одговори #4567 на: 12 Јуни 2021, 00:01:18 am »
Jas sakam da zemam na rupes rotaciona bodejki mojata na e einhell I pri cut pocna da mi gree, a orbitalna imam bormann bcp 3100 pro I sum iznenaden od kvalitetot

Отсутен Vekokav

• Почетник
  • *
« Одговори #4568 на: 12 Јуни 2021, 00:04:16 am »
Здраво дечки

Сакам да прашам во врска околу полирање на кола. Гледам по пералниве за некои 3/4000 ги полираат коливе. Нешто ми е чудно бидејќи како што читам тука и по интернетов треба прво деконтаминација па полирање во неколку чекори, заштита итн... Исто гледам и цениве на еден полир се колку едно полирање.
Ме интересира за какво полирање се работи доколку некој знае , дали вреди за тие пари или е колку да се замачкаат очите некое време и толку.

Prijatele so Edna pasta mozis da pominis preku 10 vozila zaradi toa ne trebe da te bune cenata na pastite shto se po 2000 den

Отсутен jovce.

• Почетник
  • *
  • Пораки: 12
Полирање на возила
« Одговори #4569 на: 12 Јуни 2021, 00:12:33 am »
Prijatele so Edna pasta mozis da pominis preku 10 vozila zaradi toa ne trebe da te bune cenata na pastite shto se po 2000 den

Во ред тоа. Кога сакаш квалитет и ќе платиш. Зборот ми беше дали ќе биди тоа полирано како што треба. Другарче има Мерцедес МЛ џип, мислам дека 2010та, прашувал некаде во Битола за полирање и му рекоа дека за 4500ден ќе му ја исполираат.

Отсутен Vekokav

• Почетник
  • *
« Одговори #4570 на: 12 Јуни 2021, 00:43:59 am »

Во ред тоа. Кога сакаш квалитет и ќе платиш. Зборот ми беше дали ќе биди тоа полирано како што треба. Другарче има Мерцедес МЛ џип, мислам дека 2010та, прашувал некаде во Битола за полирање и му рекоа дека за 4500ден ќе му ја исполираат.

I jas za tolku gi polirame I toa koristam pasti na sonax menzerna meguairs turtle wax,  odprilika sekoj a pasta si ima vosok vo nejze, ts zashtita okolu 4, 5 meseci zavisno kade ja cuvas. Vo momentot kaj nas ima dosta dobri zashtiti so se stava posle poliranje I ne koshtat skapo

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #4571 на: 12 Јуни 2021, 07:42:41 am »
@Vekokav prvo so edna pasta nemozes da pomines 10 koli,vtoro cenata na pastite samo na menzerna del se okulu 2000 den no site drugi se dosta poskapi,treto nikoja od pastite nema zastita osven one step pastite  ima uste mnogu raboti koi mozam da gi nabrojam taka da cenata na poliranjeto zavisi od sostojbata na voziloto i nacinot na koj sakas da ja srabotis

Отсутен Vekokav

• Почетник
  • *
« Одговори #4572 на: 12 Јуни 2021, 07:56:30 am »
@Vekokav prvo so edna pasta nemozes da pomines 10 koli,vtoro cenata na pastite samo na menzerna del se okulu 2000 den no site drugi se dosta poskapi,treto nikoja od pastite nema zastita osven one step pastite  ima uste mnogu raboti koi mozam da gi nabrojam taka da cenata na poliranjeto zavisi od sostojbata na voziloto i nacinot na koj sakas da ja srabotis
vo pravo si do kaj nekade, jas zboruvam deka ima finish pasti so vosok za posleden cekor I deka poveke to pasti koshtaat od 2000 do 3000 den, a toa kolku e lakot po oshteten tolku poveke cekori I poveke trud I troshok

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5205
« Одговори #4573 на: 12 Јуни 2021, 09:28:08 am »
На Даме му објаснуваш?  ;D ;D

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6436
« Одговори #4574 на: 12 Јуни 2021, 10:22:37 am »
Од кај знае @dame , кај видел...