Автор Тема: Полирање на возила  (Прочитано 902766 пати)

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
Одг: Полирање на возила
« Одговори #2565 на: 31 Мај 2014, 22:29:06 pm »
Tezok pat pominaa,no vredi za vakov brend.

Отсутен Perfect Car Care

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 186
    • PerfectCarCareTetovo
« Одговори #2566 на: 02 Јуни 2014, 14:34:20 pm »
posledni dva nedeli prebaruvam za metal polish, bi sakal flitz da go koristam no ne mozam ni vo evropa da go najdam negde, sega ako vidovde MENZERNA MAKEDONIJA pocna so prodazba na nekoi proizvodi, i od tamu prvoto nesto sto ke go zemam e Metal Polish Cream.
No MENZERNA Metal Polish Cream e ultra fine polish, i za dopolnuvanje imam potreba i za nesto poagrasivno toa bi bilo turtle wax metal polish i kolku sto slusnav e nesto po agresivno, no turtle wax ima vise novi proizvoidi a u eurostil gi ima starite.

sega da mi kaze nekoj iskustva so:

http://www.euro-stil.com.mk/proizvodi/sredstva-polituri-sprej-samponi-restavratori-korektori/polir-metal-polish.html

i Turtle Wax Glass polish

http://www.euro-stil.com.mk/proizvodi/sredstva-polituri-sprej-samponi-restavratori-korektori/sredstvo-za-poliranje-na-staklo.html

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #2567 на: 02 Јуни 2014, 17:55:08 pm »
za sto konkretno ti treba metal polish?za hromirani delovi ili???bidejki bilo koja pasta od ovie cuda ne pravi sama,dokolku predhodno ne ja podgotvis povrsinata sto sakas da ja poliras ,pastata e ne kraj,pisi za sto potocno bi ja koristel pastata.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #2568 на: 02 Јуни 2014, 21:25:44 pm »
ajde so sreka neka im e pocetokot  na uvoznicite na menzerna

Отсутен Perfect Car Care

• Јуниор
  • **
    • PerfectCarCareTetovo
« Одговори #2569 на: 02 Јуни 2014, 22:13:44 pm »
Darko povise za felni, auspuh, i drugi mesta kaj ima hromirani ili metalni povrsino. Za felnite prvo sonax full efect ako ima crni tocki, posle Mafra fast cleaner i clay, posle metal polish. Znam deka e zaebano da se raboti so felni, coated wheels, alloy wheels, paintet wheels imat svoja procedura nemozes niv da gi poliras so metal polish

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #2570 на: 02 Јуни 2014, 23:19:04 pm »
ajde so sreka neka im e pocetokot  na uvoznicite na menzerna
so sreka

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #2571 на: 02 Јуни 2014, 23:25:16 pm »
Darko povise za felni, auspuh, i drugi mesta kaj ima hromirani ili metalni povrsino. Za felnite prvo sonax full efect ako ima crni tocki, posle Mafra fast cleaner i clay, posle metal polish. Znam deka e zaebano da se raboti so felni, coated wheels, alloy wheels, paintet wheels imat svoja procedura nemozes niv da gi poliras so metal polish
za felni ima vo.mafra sredstvo od koe zedov i jas cela tuba 25kg,podobro i poefikasno dosega sum nemal,ako sakas mozam da ti ispratam da go probas prvo,ama 100%  e nad site ostanati konkurenti,clay ne ti treba za bandasi posle ova sredstvo,ne e acidno i moze na sekakvi bandasi,moite se novi crni lakirani,ne im steti ni.malku,a za ostanatite delovi dovolno ti e noviot polish metal na menzerna

Отсутен Ma-Fra Macedonia

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 122
  • www.carwash.mk
    • Велмар Дооел Скопје
« Одговори #2572 на: 02 Јуни 2014, 23:36:02 pm »
Blagodarenie na Te-En , kazal veke sve za Menzerna! :)
drugoto ostanuva da se pokaze na delo!  ;)

http://www.youtube.com/watch?v=275OtFrGhlo
Detailing Store www.carwash.mk
Menzerna Macedonia www.menzerna.mk
Ma-Fra Macedonia www.mafra.mk 
https://www.facebook.com/mafra.macedonia

Отсутен Perfect Car Care

• Јуниор
  • **
    • PerfectCarCareTetovo
« Одговори #2573 на: 03 Јуни 2014, 00:21:16 am »
za felni ima vo.mafra sredstvo od koe zedov i jas cela tuba 25kg,podobro i poefikasno dosega sum nemal,ako sakas mozam da ti ispratam da go probas prvo,ama 100%  e nad site ostanati konkurenti,clay ne ti treba za bandasi posle ova sredstvo,ne e acidno i moze na sekakvi bandasi,moite se novi crni lakirani,ne im steti ni.malku,a za ostanatite delovi dovolno ti e noviot polish metal na menzerna
[/quote]

cekam da mi pratis malce samo za proba, brza posta cargo sto bilo. znam deka za tie crni tocki samo Sonax Full Efect vrsi rabota, nameneta e samo za toa, Car Pro Iron X za lakot Sonax Full Efect za felni. Za cistenje imam edno sto e mnogu efikasno no nemozam da kazam 100% sigurna posto e acidno. Sum prael povise od 100 felni samo na ednoto mu imam praeno problem a tie sigurno se coated wheels, (coated wheels can`t resist high acidic cleaners) a ako znaes dali u mk postoi proizvod sto moze da go simnuva coatot bi probal posto e moja kola mozam da experimentiram.

Отсутен Perfect Car Care

• Јуниор
  • **
    • PerfectCarCareTetovo
« Одговори #2574 на: 03 Јуни 2014, 10:06:30 am »
Mozam slobodno da kazam deka Te-En e eden on naj iskusnite tuka u carclub forumot. No za Menzerna da se pokaze sve e nevozmozno. Kako rece i Te-En za Menzerna ke se otvori nova tema i tamo ce se obiduvame da kazeme po nesto za Menzerna.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #2575 на: 03 Јуни 2014, 11:17:34 am »
Честитки и од мене до Мафра за Мензерна!

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
  • Пораки: 1518
« Одговори #2576 на: 15 Јуни 2014, 03:40:55 am »
Poleka ucejki od dame i od TE-EN probuvam da poliram, po moe mislenje i po mnogu citanje gledanje  mislam deka dobrra rabota sum zavrsil.Eve nekoja slika od Mazdata za mene ovoj pocetok e sovrsen :D
Slikive se napraveni posle denesniot poroen dozd  a kolata e polirana pred 6 dena

Ovie se taze sliki posle poliranje

I kako prva kola oficijalno polirana za sefte GOLF 4 (Temna boja --znaat majstorite so znaci toa :D )

Golfot e raboten 12 casa
Mazdata e rabotena 9 casa

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
  • Пораки: 1518
« Одговори #2577 на: 15 Јуни 2014, 03:41:49 am »
Iskreni komentari pozitivni ili negativni ke mi bidat dobredojdeni :D

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #2578 на: 15 Јуни 2014, 08:46:01 am »
Jas ti posakuvam uspeh,imas zelba ,se gleda,nie velime za blagoslov Gospod da te cuva od hologrami :) ,

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #2579 на: 15 Јуни 2014, 12:54:53 pm »
bravo sefte i golf temna boja a kazi mi so sto pasti go polirase i kakva zastita mu nanese???