Автор Тема: Полирање на возила  (Прочитано 1019726 пати)

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3907
Одг: Полирање на возила
« Одговори #2280 на: 17 Март 2014, 22:14:59 pm »
Kako go nema, go ima:
http://rosa.com.mk/assets/3m-avtokozmetika.pdf
i cenata mu e 556 denari! ;D ;D ;D
Edit: eve gi i drugite ceni na proizvodite od prethodniot link:
Jas sum Petar eden od odgovornite za prodazba i distribucija vo Rosa Dooel.
Poveli  ovaa Ti se baranite informacii.

na lager
39030 -  462 den.          ima
39000  -  546 den.         ima
39034  -  458 den.         ima
39006  -  556 den.         ima
39036. -  546 den.         ima
39042. -  551 den.         ima
39040                           nema
39016  -  315 den.         ima
08888  -  189 den.         ima
Kolku za informacija cenite se so 18% DDV.
Distribucija vo Veles vrsime sekoj vtor cetvrok.

Pozdrav / Best regards

Dimovski Petar
Sales & Technical Support
Rosa Dooel export-import
Jadranska Magistrala br.90
( Industrial zone Vizbegovo )
1000 Skopje Macedonia
« Последно менување: 17 Март 2014, 23:10:45 pm Roci »

Отсутен karajann

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 375
« Одговори #2281 на: 18 Март 2014, 01:42:52 am »
Одлично, ми се свиѓаат и цените.
На оваа адреса ви се наоѓа продавница или магацин, за да знам дали да идам дирекно до вас?

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #2282 на: 18 Март 2014, 08:43:09 am »
Prvo da kazes koja boja e vo prasanje,nekoja slika e uste podobro da zakacis :) .Nova kola moze i masinski i racno,ako e japonec bi ti preporacal zastita masinski,ako e evropeec mozes i dvete.Sam li ja mies,mozes li sam da naneses zastita,ne e lesno kolku sto izgleda,daj ni malku povejke informacii,da ne ispadne deka pogresno sme te nasocile.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3907
« Одговори #2283 на: 18 Март 2014, 08:44:04 am »
Tamu se naoga, da da :D :D :D

Отсутен Perfect Car Care

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 186
    • PerfectCarCareTetovo
« Одговори #2284 на: 18 Март 2014, 16:43:55 pm »
Vidi TE-EN jas kako kazav ova bi mi bilo prvo nanesuvanje na vosok, i bi sakal nekoja preporaka za vosok koj moze da se nanese recisi vo sekoja kola, i da vrsi rabota, ova mi isgledase interesno posto e one step cleaner wax, znaci kako sto se kazuva i sto mi e mnogu bitno, fine scraches, oxidation , swirl marks, za slika uste ne znam so sto ke pocnam, imam u plac 10 koli pa kaj nekoja ke udram, zatoa vikam da ne kupuvam specialno za sekoja kola wax. Kaj tebe kako profesionalec e druga rabota, imas x10 wax, x4/5 masini, i znaes koj wax u koja kola za da bide perfektno. Jas bi bil strecen i so 40% od tvojata rabota.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #2285 на: 18 Март 2014, 17:12:30 pm »
Сакам да ве прашам за полирање на нов автомобил(т.е. 6 месеци стар) со не оштетена боја, каква е процедурата икаква паста да се земе?
Полиранњето е за заштитана бојата. И дали може со машинско полирање?

Prvo da kazes koja boja e vo prasanje,nekoja slika e uste podobro da zakacis  ;) .Nova kola moze i masinski i racno,ako e japonec bi ti preporacal zastita masinski,ako e evropeec mozes i dvete.Sam li ja mies,mozes li sam da naneses zastita,ne e lesno kolku sto izgleda,daj ni malku povejke informacii,da ne ispadne deka pogresno sme te nasocile.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #2286 на: 18 Март 2014, 17:13:16 pm »
Vidi TE-EN jas kako kazav ova bi mi bilo prvo nanesuvanje na vosok, i bi sakal nekoja preporaka za vosok koj moze da se nanese recisi vo sekoja kola, i da vrsi rabota, ova mi isgledase interesno posto e one step cleaner wax, znaci kako sto se kazuva i sto mi e mnogu bitno, fine scraches, oxidation , swirl marks, za slika uste ne znam so sto ke pocnam, imam u plac 10 koli pa kaj nekoja ke udram, zatoa vikam da ne kupuvam specialno za sekoja kola wax. Kaj tebe kako profesionalec e druga rabota, imas x10 wax, x4/5 masini, i znaes koj wax u koja kola za da bide perfektno. Jas bi bil strecen i so 40% od tvojata rabota.
odgovorot se odnesuva na karajann :)

Отсутен karajann

• Јуниор
  • **
« Одговори #2287 на: 18 Март 2014, 19:20:19 pm »
Сакам да ве прашам за полирање на нов автомобил(т.е. 6 месеци стар) со не оштетена боја, каква е процедурата икаква паста да се земе?
Полиранњето е за заштитана бојата. И дали може со машинско полирање?

Prvo da kazes koja boja e vo prasanje,nekoja slika e uste podobro da zakacis  ;) .Nova kola moze i masinski i racno,ako e japonec bi ti preporacal zastita masinski,ako e evropeec mozes i dvete.Sam li ja mies,mozes li sam da naneses zastita,ne e lesno kolku sto izgleda,daj ni malku povejke informacii,da ne ispadne deka pogresno sme te nasocile.
Се работи за Opel astra classic. III бела боја. Тешко дека ке можам да ги доловам гребениците на слика. А за миење сам ја мијам со сонакс шампон и со вап.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3234
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #2288 на: 18 Март 2014, 21:08:10 pm »
a so sto go nanesuvas samponot kako ja peres??

Отсутен karajann

• Јуниор
  • **
« Одговори #2289 на: 18 Март 2014, 21:48:17 pm »
a so sto go nanesuvas samponot kako ja peres??

Ја испрскувам со вап, па шампон напрскувам со тоа за пена што доаѓа со вапот, пак со вап, после ја мијам со микрофибер сунгер и  Sonax wash and wax, на крај пак со вапот го мијам шампонот. Од кога ке ја измијам со силиконски бришач и тоа крпата како еленска кожа ја бришам.

Да не ме разбереш погрешно гребнатинкити не се само од миење, има и од некој што се потпрел, некоја мачка ако се качила на хауба по топлината од мотор и слично, тие се многу ситни гебнатинки. Ипак колата не ја чувам во стакено ѕвоно, таа е кола за секојдневна употреба. Мислев дека нема смисла се да набројувам.

Прашав за да знам со што да ја поминам за да се изгубат тие гребнатинки, да и се подобри сјајот и да се заштити бојата пред летото. Сега за сега 3M One Step Cleaner Wax ми сти како најдобра варијанта.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3234
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #2290 на: 18 Март 2014, 22:18:33 pm »
nikogas ne sum go koristel no za grebnatinki od perenje ne veruvam deka ke ti pomogne, no dokolku ima BELEGI od drugi koli ili nekoi sitni grebnatinki   mozebi moze da gi sredi

Отсутен karajann

• Јуниор
  • **
« Одговори #2291 на: 18 Март 2014, 23:09:58 pm »
nikogas ne sum go koristel no za grebnatinki od perenje ne veruvam deka ke ti pomogne, no dokolku ima BELEGI od drugi koli ili nekoi sitni grebnatinki   mozebi moze da gi sredi
Што би препорочал?

Отсутен Ma-Fra Macedonia

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 122
  • www.carwash.mk
    • Велмар Дооел Скопје
« Одговори #2292 на: 18 Март 2014, 23:25:17 pm »
Препорачливо е машинско полирање
Detailing Store www.carwash.mk
Menzerna Macedonia www.menzerna.mk
Ma-Fra Macedonia www.mafra.mk 
https://www.facebook.com/mafra.macedonia

Отсутен karajann

• Јуниор
  • **
« Одговори #2293 на: 19 Март 2014, 01:33:19 am »
Колку што можев да видам на линкот од roci ова може да се нанесе машински.

Отсутен Perfect Car Care

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 186
    • PerfectCarCareTetovo
« Одговори #2294 на: 19 Март 2014, 02:08:47 am »
Mozes i racno so Sonax Premium Class Saphir Power Polish. Ne znam kolku kosta mozda e i skap. Imas review naneseno u corsa 1 godina stara  vo ovoj link http://www.detailingworld.co.uk/forum/showthread.php?t=308458,  ne mozam da veruvam deka moze i do tolku so racno poliranje. Sepak ne sum profesionalec, no sum dobar researcher. Po moe mislenje bi bilo podobro od 3M One Step Cleaner Wax za kola stara 6 meseci. Ako se odlucis za Sonax Premium Class Saphir Power Polish obavezno sliki pred i potoa.