Автор Тема: Полирање на возила  (Прочитано 1019795 пати)

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
Одг: Полирање на возила
« Одговори #1245 на: 02 Април 2013, 23:51:21 pm »
haha.. ti si profesionalec taka? jas ne sum :) jas sum vljubenik vo kolata i ne gledam nisto strasno ako prasa nekoj za cena! super, swiss wax koa kje iam standard kao svajcarija i koa kje vozam carrera! i kako toa sum ja promasil temava? kao tuka NESMEE da se prasa za cena? idi direkt u mida so zatvoreni oci i kupi vosok. ne ide :) sepak ne sme site profesionalci tuka :) a bogami i ne sme site so 10k eur primanja ;)

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3907
« Одговори #1246 на: 03 Април 2013, 00:05:23 am »
Te-en ne me razocaruvaj sea tuka, nema nisto cudno covekot da si prasa za cena, eve i mene bi me interesirala cenata, barem ti do sega kazuvase cena za site proizvodi kolku se otvoreno, nema potreba da menjas ponasanje ;D

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #1247 на: 03 Април 2013, 00:17:41 am »
И мене ме интересираше, ама ај ке си видам деновиве :)

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #1248 на: 03 Април 2013, 15:08:43 pm »
haha.. ti si profesionalec taka? jas ne sum :) jas sum vljubenik vo kolata i ne gledam nisto strasno ako prasa nekoj za cena! super, swiss wax koa kje iam standard kao svajcarija i koa kje vozam carrera! i kako toa sum ja promasil temava? kao tuka NESMEE da se prasa za cena? idi direkt u mida so zatvoreni oci i kupi vosok. ne ide :) sepak ne sme site profesionalci tuka :) a bogami i ne sme site so 10k eur primanja ;)
смее да се праша за цена,не дека не смее,и не е мој форумот,и се знае кога е во малопродажба и во продавница за автокозметика за широка потрошувачка,колку може да биде ??????цените не ги знам на застапникот за МК,тоа што знаев досега и сум го платил,го споделив со вас,за останатото може да си прашате таму.Никој не вели со затворени очи да купиш,едноставно има продавач и цена и фино лепо ќе си прашаш,ти одговара ,не ти одговара :),не знам во каква форма ме рабравте кога реков дека поефтиното е поскапо???? и се фати за пиштол :) и не треба да бидеш професионалец за да знаеш што восок ти е потребен и каков вид за твоето возило,темава е голема само треба некој да ја прочите,истите работи се напишани по не знам кој пат.Мене не ми е тешко да ги повторам,и по илјада пати ако треба,но за вистински љубител не треба да представува проблем да седне еден ден да ја исчита темава.,работите како магија ќе му станат појасни.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #1249 на: 03 Април 2013, 15:14:16 pm »
Te-en ne me razocaruvaj sea tuka, nema nisto cudno covekot da si prasa za cena, eve i mene bi me interesirala cenata, barem ti do sega kazuvase cena za site proizvodi kolku se otvoreno, nema potreba da menjas ponasanje ;D
јас ви посочив само каде се најдуваат најквалитетните производи за нега на вашите возила и да си појдите или да контактирате за цени,никаде не кажав ни една цена затоа што не ги знам,ги знам само увозните досега што ги порачував,сега очекувам за скоро и нивни ценовник,без разлика,ништо не е прескапо кога е за широка потрошувачка пуштено во продажба,сепак е само автокозметика,не е ТВ или машина за перење :)  и ако се работи за сериозен љубител на своето возило од аспект на детаилинг,не е скапо,вложено -добиено!!!

Присутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3234
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #1250 на: 03 Април 2013, 16:14:27 pm »
so ima vrska toa?ako mi kazes deka e 100 evra sigurno nema da go kupam. pa i zlatna prasina da ima vo nego :)
па тогаш темава си ја промашил :) ,Естетско одржување-полирање возила !!!има восок и од http://www.swissvax.us/product/SP10155500.html ,што би рекол на тоа?????
kolku bi sakal da sredam edno ferari crveno i na kraj da go pominam so vosokov

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #1251 на: 03 Април 2013, 16:18:37 pm »
јас ви посочив само каде се најдуваат најквалитетните производи за нега на вашите возила и да си појдите или да контактирате за цени,никаде не кажав ни една цена затоа што не ги знам,ги знам само увозните досега што ги порачував,сега очекувам за скоро и нивни ценовник,без разлика,ништо не е прескапо кога е за широка потрошувачка пуштено во продажба,сепак е само автокозметика,не е ТВ или машина за перење :)  и ако се работи за сериозен љубител на своето возило од аспект на детаилинг,не е скапо,вложено -добиено!!!

Na mesto kazana poslednata recenica :)

Отсутен darko mk5

• Сениор
« Одговори #1252 на: 03 Април 2013, 16:18:49 pm »
Eve so sum naprail vikendov... TW Ice liquid Clay i Sonax Nano wax

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Ako me posluzi vremeto nareden vikend kje jade i tvrd vosok...

TE-EN za ova od tebe dobiv dosta pofalni zborovi :) i kako sto mi kaza treba tvrd vosok za bolje zastita :) ma da ovde me bocna: "па тогаш темава си ја промашил  ,Естетско одржување-полирање возила !!!има восок и од http://www.swissvax.us/product/SP10155500.html ,што би рекол на тоа??" :) sve e ok... inaku ete, se javiv vo mida, seuste nemaat cenovnik pa se nadevam deka utre vekje kje gi znam cenite i se nadevam na ceni nesto poskapi od sonaxot (so malku nuli) :)

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
« Одговори #1253 на: 03 Април 2013, 16:25:59 pm »
bev ja vo mida za cenovnik rekoa za edna nedela :)
i seuste ne gi imat site proizvodi na lager

Отсутен darko mk5

• Сениор
« Одговори #1254 на: 03 Април 2013, 16:33:57 pm »
bev ja vo mida za cenovnik rekoa za edna nedela :)
i seuste ne gi imat site proizvodi na lager

samo sto zborev. ima sve samo nemal cenovnik na makedonski i rece na lice mesto da se ide dur ne se naprael cenovnikot

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
« Одговори #1255 на: 03 Април 2013, 19:07:56 pm »
Е СЕГА СТВАРНО МЕ РАЗОЧАРАА, ЕВЕ ОДГОВОР НА РАБОТИТЕ ШТО ГИ ПОБАРАВ

Hot Rims® Mag & Aluminum Polish Linki vo momentov go nememe. Od taa kolekcija imame sredstvo za ekstra cistenje HOT RIMS ALL WHELL CLEANER koe cini 1.000,00 denari/ pak. 710 ml, a posle nego za poliranje mozete da go postignete efektot so sredstvo za poliranje MIRROR GLAZE 80 – Professional speed glaze/ Полир паста НЕАБРАЗИВНА - М СПИД ГЛАЗЕ cija cena e 2.400,00 denari za pakuvanje 946 ml.

2.       NXT Generation® Tech Wax® 2.0 go imame samo vo komplet – NXT GENERATION WASH&WAX kit shampooing & cire wasch & wachs set za perenje I voskanje koj vklucuva: NXT GENERATION Car Wash 532 ml; NXT Generation Tech Wah 2.0 Liquid 532 ml(toa sto go barate); Supreme Shine Microfiber Towel; Microfiber Wash Mitt & Soft Foam Applicator Pad koj cini 4.000,00 denari

1. 10 Пати им напоменав дека ми треба чисто за полирање на алуминиум  они пак запнаа бандажи чистење

2.Веке кога ги продават производите и се застапници за нив како може да ги имат само во коплет ? кога низ цел свет се продават посебно NXT Generation® Tech Wax® 2.0 само во коплет ...... :/
« Последно менување: 03 Април 2013, 19:20:31 pm DARK MK1 GTI »

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7663
  • French diamond
« Одговори #1256 на: 03 Април 2013, 19:36:09 pm »
Денес порачано TW Ice Liquid Clay Bar...ама ова временцето некако вели дека нема да го искористам за брзо  :-\

А баш за на вакво време е побитен восокот.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
« Одговори #1257 на: 03 Април 2013, 19:38:27 pm »
многу му ја мислиш,во пролет и есен никој незнае какво ќе биде времето :)

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #1258 на: 04 Април 2013, 01:55:18 am »
Дечки што мислите за пастава..? http://www.nigrin.de/en/products/nach/produkt/nigrincleaningpolish_

Ја бива..? Цената е нешто над 10Е и е без восок.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #1259 на: 04 Април 2013, 09:58:06 am »
Е СЕГА СТВАРНО МЕ РАЗОЧАРАА, ЕВЕ ОДГОВОР НА РАБОТИТЕ ШТО ГИ ПОБАРАВ

Hot Rims® Mag & Aluminum Polish Linki vo momentov go nememe. Od taa kolekcija imame sredstvo za ekstra cistenje HOT RIMS ALL WHELL CLEANER koe cini 1.000,00 denari/ pak. 710 ml, a posle nego za poliranje mozete da go postignete efektot so sredstvo za poliranje MIRROR GLAZE 80 – Professional speed glaze/ Полир паста НЕАБРАЗИВНА - М СПИД ГЛАЗЕ cija cena e 2.400,00 denari za pakuvanje 946 ml.

2.       NXT Generation® Tech Wax® 2.0 go imame samo vo komplet – NXT GENERATION WASH&WAX kit shampooing & cire wasch & wachs set za perenje I voskanje koj vklucuva: NXT GENERATION Car Wash 532 ml; NXT Generation Tech Wah 2.0 Liquid 532 ml(toa sto go barate); Supreme Shine Microfiber Towel; Microfiber Wash Mitt & Soft Foam Applicator Pad koj cini 4.000,00 denari

1. 10 Пати им напоменав дека ми треба чисто за полирање на алуминиум  они пак запнаа бандажи чистење

2.Веке кога ги продават производите и се застапници за нив како може да ги имат само во коплет ? кога низ цел свет се продават посебно NXT Generation® Tech Wax® 2.0 само во коплет ...... :/
трпение сторение :) ,NXT all metal polish е и за алуминиум и за бандаши,одличен е за лајсни на праг од алуминиум,заврШетоци на издув,а за уште повисок сјај и заштита после него,можеш било кој восок да ставиш или фина паста да исполираш ,убаво ти кажале дечките.За NXT восокот не знам,може да го немаат но пакетот што го продаваат е одлична цена со оглед на тоа што се вклучува во него.а и онака ќе ти треба се од тоа во него,само што ќе треба едно по едно да ги купиш,е сега вистина одма треба да се истресиш кеш но нема да зажалиш,апликатор сакал нејќел мора да купиш,микрофибер мораш,нараквица мораш за перење,шампон мораш и восокот на крај :),кога би го имале само восокот,имаш шампон???микрофибер????апликатор за нанесување на восокот????нараквица за перење????ете тоа ти се во едно,тоа што го зборам дека за правилно миење и восоцирање се неопходни овие продукти кои се во сетот што го нудат Meguiar’s.