Автор Тема: Ford Fiesta 1.4 TDCi  (Прочитано 13473 пати)

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2784
Ford Fiesta 1.4 TDCi
« на: 02 Јуни 2011, 22:21:02 pm »
Еве ги и моите "тркала"  ;D

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Одг: Ford Fiesta 1.4 TDCi
« Одговори #1 на: 02 Јуни 2011, 22:22:30 pm »
Хмм, интересно ама дај нешто повеќе ...

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11734
  • Архитект
« Одговори #2 на: 02 Јуни 2011, 22:44:30 pm »
Над тркалата имаш цела кола ЕЕееееј!!! :D :D
Убаво количе, со убав мотор. Со здравје да си го возиш, се најубаво. Овај мотор го имам возено во Фјужн и е одличен!! Многу добро ремапче има за ова ;) И мој предлог е да го средиш троа визуелно, тргни тоа раткапните, тури едни бандажи исфарбај тоа браниците. Уствари ѕирни ја ST веризијата на еден наш член од грција, тоа е тоа!!

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
« Одговори #3 на: 02 Јуни 2011, 23:22:32 pm »
хахаах... вистина е...има нешто повеќе од тркала :))) Иначе ја земав пред 2 месеци и бев отсутен, па документи, пререгистрација и остали глупости а се надевам наскоро ке добие и нови бандажи, 15ки со нови гуми...али тоа кошта :( Иначе јас сум презадоволен од Fiesta-та и ако мислам дека е малце бучна, али за тие пари... Мислам дека спаѓа у категорија "идеално гратско возило".

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14231
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #4 на: 03 Јуни 2011, 01:09:31 am »
супер количе а и со ниска потрошувачка....колку ти троши? две супени лажици на 100км  ???  :D :D :D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20625
« Одговори #5 на: 03 Јуни 2011, 01:26:12 am »
супер количе а и со ниска потрошувачка....колку ти троши? две супени лажици на 100км  ???  :D :D :D

Или една ’рканица... Зависи кој како мери :D
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54948
  • Махер
« Одговори #6 на: 03 Јуни 2011, 02:02:13 am »
Јас имам слично! Ист мотор има! Прекрасно возило!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34064
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #7 на: 03 Јуни 2011, 10:06:07 am »
Е ова е таа фиеста што треба да биде. Новата ич не ја бива. Ова возило е крај! Ќе чекам следната фиеста да наликува на оваа и ќе ја купам

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29589
    • CARclub.mk
« Одговори #8 на: 03 Јуни 2011, 10:25:44 am »
Е ова е таа фиеста што треба да биде. Новата ич не ја бива. Ова возило е крај! Ќе чекам следната фиеста да наликува на оваа и ќе ја купам

Ти ова сериозно?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #9 на: 03 Јуни 2011, 10:35:08 am »

Ти ова сериозно?
Ја ова субјективно. Ми се допаѓа ама како за фиеста многу ми е мала. А ми се допаѓа тоа што има футуристички линии.

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #10 на: 03 Јуни 2011, 11:04:06 am »

Ти ова сериозно?
Ја ова субјективно. Ми се допаѓа ама како за фиеста многу ми е мала. А ми се допаѓа тоа што има футуристички линии.

Се исплаши од Зеро, а ? :):)

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
« Одговори #11 на: 03 Јуни 2011, 11:10:14 am »
И мене некако повеќе ме бендисува овој модел, али све е ствар на укус, нели. Еден колега го имаше овој модел и го замени со новиот и он тврди дека стариот има поквалитетна изработка (барем внатрешноста). А потрошувачка...па градска е некаде под 6 литри (6/0,02=300 супени лажици - отприлика  ;D)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7049
« Одговори #12 на: 03 Јуни 2011, 11:26:34 am »
И мене некако повеќе ме бендисува овој модел, али све е ствар на укус, нели. Еден колега го имаше овој модел и го замени со новиот и он тврди дека стариот има поквалитетна изработка (барем внатрешноста). А потрошувачка...па градска е некаде под 6 литри (6/0,02=300 супени лажици - отприлика  ;D)

чудно, некако околу 6 л гратска ми е многу, или си мерел во 16.30 часот во најголемата гужва :) ....или „тешка нога“ имаш :)  Сепак 1.4. мотор е, дизелот од Рено 1,5 троши околу 5 - 5.5 л , бар така ми тврдат луѓето што го имаат...

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29589
    • CARclub.mk
« Одговори #13 на: 03 Јуни 2011, 11:49:29 am »
6 литри градска е сосема нормално за мало дизелче. Тие што зборат за потрошња под 5 во град (реална потрошња, со реално возење), сањаат само. А тоа што ти викаат 5-5.5, тоа или те лажат, или претеруваат. Треба ептем пензионерски (или као таксист) да возиш, за да имаш таква потрошувачка. Според мене, тоа не е реално.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #14 на: 03 Јуни 2011, 12:44:52 pm »
Се исплаши од Зеро, а ? :):)
Си викам чекај да се корегирам... може гојдо му остаил од ракиичката па да не ме чека доле пред кола да ме скрши од маање :)