Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
А на што конкретно треба да обратиме внимание во зеперфс тркањево?
Ја не знам кој очекува 159 да биде побрза од хеч 250кг полесен? Да споредиш Giulietta со 159, па да има некоја логика, или 147 со 156... вака неам појма зошто споредбава...
Знам дека се различен тип на возило, само сакав да споделам интересна споредба што значи полесно возило дури со 35кс помалку разлика во перформанси е речиси минимална.Морам да објаснувам од збор до збор на форумов? Џисз.
Цитат: Carpathian Lord на 09 Јуни 2017, 09:07:12 amЗнам дека се различен тип на возило, само сакав да споделам интересна споредба што значи полесно возило дури со 35кс помалку разлика во перформанси е речиси минимална.Морам да објаснувам од збор до збор на форумов? Џисз.Би било пожелно и да нацрташ.
Alfa Alfa со Alfa Opel
Na navedenoj platformi nije napravljen ni jedan drugi auto nijedne druge marke jer je nakon raspada braka GM i Fiat ista odbacena kao preskupa. Insinuacije o Vectri ili Insigniji koje dijele ovjes sa 159 nije tocan jer navedeni modeli nemaju ni jednu zajednicku komponentu ovjesa. Insignija koristi pojednostavljenu veziju ( jeftiniju ) platformu bez dodirnih tocaka sa 159.