Автор Тема: Alfa Romeo vs Everything Else!  (Прочитано 1332674 пати)

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3889
Одг: Alfa Romeo vs Everything Else!
« Одговори #6780 на: 25 Јуни 2015, 15:21:28 pm »
Јас мислам дека QV нема да се нуди со мануелен менувач иако на сликиве е со таков, се надевам дека грешам. Кога е официјално закажан почетокот на продажбата на Џулиа ?
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14156
« Одговори #6781 на: 25 Јуни 2015, 15:25:39 pm »
Јас мислам дека QV нема да се нуди со мануелен менувач иако на сликиве е со таков, се надевам дека грешам. Кога е официјално закажан почетокот на продажбата на Џулиа ?

Ноември почнува производство, првите примероци 2016.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43909
  • Il Moderatore
« Одговори #6782 на: 25 Јуни 2015, 16:24:05 pm »
Жал ми е дечки, мене не ми се допаѓа.
Што конкретно?

Намерно не ти одговорив одма, си дадов време да ми легне дизајнот и ги изгледав сите слики и видеа што се појавија. Сепак, мојот заклучок не се смени.

Она што не ми се допаѓа е:

1. Гледано од напред фаровите се преголеми (зафаќаат 2/3 од предницата), отворите доле исто, долниот завршеток не ми се свиѓа како е изведен и тие малите отвори изгледаат како да се стаени онака, да ги има.

2. Страничниот профил добро изгледа, но од предните тркала нанапред апла делува како да е модел на BMW.

3. Задницата е убава, но не карактеристична за брендот, со тоа што да не е знакот би помислил дека е модел на Mazda.

4. Ентериерот ми е одличен! има елементи како отворите за вентилација, што исто така ме потсеќаат на Mazda, но воопшто не ми смета тука. Воланот е прекрасен!

И на крај, екстериерот на Giulia има за мене премногу елементи позајмени од другите брендови. Нешто што не ми е дозволиво за бренд кој од секогаш сум сметал дека нуди оргинални и емотивни дизајни, кои потоа другите производители пробувале да ги копираат, а не обратно. Се на се не би ја нарекол грда, но е далеку од мојот омилен модел во класата.
Ферски :) Фино кога зборуваме со аргументи, а не само "не ми се свиѓа" и "има фарови ко ауди" "има задница ко киа", "има страница ко bmw"...
« Последно менување: 25 Јуни 2015, 17:42:50 pm Simo - Carrier159 »

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
Одг:
« Одговори #6783 на: 25 Јуни 2015, 17:40:31 pm »
Dali do meme e ama poveke mi lici na germansko japonski od na italjanski.
Definitivo zadnicata trebase da potseka na 4c a prednicata na 159.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #6784 на: 25 Јуни 2015, 17:52:11 pm »
Има нешто попримено и од 4C а тоа е цената :) :) :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #6785 на: 25 Јуни 2015, 17:54:32 pm »

Можно е да се нуди и со TCT и со мануелен, исто како што ќе се нуди со заден или со погон на 4 тркала.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #6786 на: 25 Јуни 2015, 18:37:32 pm »
« Последно менување: 25 Јуни 2015, 18:58:07 pm Cuore Sportivo »

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #6788 на: 25 Јуни 2015, 18:56:45 pm »

Можно е да се нуди и со TCT и со мануелен, исто како што ќе се нуди со заден или со погон на 4 тркала.

Се знае, заден и мануал :)
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3889
« Одговори #6789 на: 25 Јуни 2015, 20:56:27 pm »
Незнам од каде ќе го најдат мануелниот за QV то, како што гледам моторов е превземен од Ферари и Масерати, таму не се нуди со мануелен. Браво ако развилеа скроз нов менувач за еден мотор и еден модел кој ќе се продава во многу мали примероци. Поверојатна опција ми е дека ќе го превземат од Ферари или Масерати и менувачот.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #6790 на: 25 Јуни 2015, 21:16:06 pm »
Според сликиве што излегоа, мануелен е.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #6791 на: 25 Јуни 2015, 21:34:20 pm »
Еве од спајшотс со автоматик:

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6919
  • French diamond
« Одговори #6792 на: 25 Јуни 2015, 21:46:41 pm »
X5/6

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #6793 на: 25 Јуни 2015, 21:51:01 pm »

Незнам во што ве потсеќа на некој друг бренд позади (Читај, светлосната група), ако веќе треба да потсеќа на нешто, сликата погоре е виновникот (2007 година!)
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #6794 на: 25 Јуни 2015, 22:12:36 pm »
Некаде прочитав дека нема да има аутоматик верзија за QV. Ќе се нуди исклучиво со мануелен мењач.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson