Браво за креаторот на ова ремек дело.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Во моментов правам муабетче со газдата на ова чудо од кола. Приказната е следнава: типот е инжењер и да, колата има Нисан мотор, НО само блок. Сите интерналии во моторот сам рачно ги изработувал а го одбрал тој блок зошто најдобро се вклопувал во плановите кои ги има за колава. Целта му е да извади што повеќе сила за што помалку гориво и во моментов стои на околу 280 WHP.
Сериозно импресивно, го чекам да ми каже дали го има документирано проектот, да видиме во која насока пробува да се движи за да ја постигне целта.
Едит:
_jurr33_: @mangjelkoski Cheers for the love man! I appreciate it... Unfortunately everything pertaining to the engine build is highly confidential atm.. But I can say that soon it will be running in some high end motorsports... In time the technology will be reviled... The only place you will find much on this car is here.. 101 Motorsport & T124 are the only people who have high res pics of the car... But if you scroll through my gallery you will see what a gutted SR20 head ready for my system looks like.. But that's all I can post for now. In time.. But it will come out here first that's for sure.
Ми заигра црвецот да му ебам... Којзнае што магии има правено :-/